به گزارش ایرنا از شهرداری تهران، مهدی پیرهادی روز چهارشنبه با اشاره به پیشنهاد بودجه ٢۴ همتی شهرداری تهران برای حوزه خدمات شهری و محیط زیست در سال ١۴٠٣، اظهار کرد: با توجه به کاهش بودجه کلی شهرداری تهران، باید ۲ هزار و ٨٠٠ میلیارد تومان از سرجمع اعتبارات کاهش میدادیم که در نهایت ٢١.٢ همت بودجه برای بخش محیط زیست و خدمات شهری تخصیص یافت.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با بیان اینکه موضوعات محیط زیستی در بودجه مورد توجه ویژه قرار گرفته است، افزود: در راستای کاهش آلودگی هوا و همچنین کاهش ترافیک توسعه حمل و نقل عمومی با خرید اتوبوس، تاکسی، ون و موتورسیکلت برقی و واگن مترو به عنوان حمل و نقل عمومی پاک در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه جلسات متعددی در کمیسیون با سازمانها و شرکتها برگزار و برنامههای شهرداری تهران بررسی شد، اضافه کرد: در حوزه خدمات شهری موضوع رفت و روب شهر برای ما اهمیت داشت؛ با توجه به ضعفهای جدی در این زمینه، شهرداری باید نسبت به اصلاح اشکالات اقدام میکرد و سعی کردیم بودجه مناسبی را در اختیار شهرداری به ویژه سازمان پسماند جهت رفع این ایرادات قرار دهیم.
پیرهادی با اشاره به پیشنهاد چهار هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران برای رفت و روب، یادآور شد: در سنوات قبل ١٢٧ قرارداد در حوزه پسماند وجود داشت که اخیرا در ١۴ قرارداد تجمیع شد و یکی از ویژگیهای قرارداد جدید با پیمانکاران این است که تا سه سال قابلیت تمدید دارد.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به مشکلات تنش آبی در شهر تهران یکی از رویکردهای ما جلوگیری از این تنش بود، گفت: شهرداری پیشنهاداتی را در این خصوص مطرح کرد که اجرای آنها باید در سالهای پیش رو تداوم داشته باشد؛ در این راستا ایجاد مخازنی در بوستانها بویژه در مناطق جنوبی برای انتقال پساب پیشبینی شده است، این اقدام یکی از نقاط قوت عملکرد دوره ششم مدیریت شهری محسوب میشود و شاید این دقت نظر در گذشته وجود نداشته است.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا همچنین اضافه کرد: برای راهاندازی تصفیهخانههایی از جمله فیروز بهرام و اکباتان در غرب و شرق تهران جهت انتقال پساب، برنامهریزی صورت گرفت تا اقدامات لازم انجام شود و بودجه مناسبی نیز به آن اختصاص یافت.
وی با تاکید بر اهمیت راهاندازی تصفیهخانههای لوکال در پایتخت، یادآور شد: با توجه به شیب تهران برای استفاده از پساب، باید آب به مرکز، شرق، غرب و شمال تهران پمپاژ شود که هزینه بالایی را تحمیل میکند؛ بهتر بود سالهای قبل متخصصین برداشت و مطالعاتی انجام میدادند چرا که امروز ناچاریم اصلاحاتی انجام دهیم تا بتوان از پساب استفاده کرد، در همین راستا ایجاد تصفیهخانههای محلی در دستور کار است تا از طریق مسیلها و کانال ها تصفیهخانه راهاندازی شود.
پیرهادی با اعلام اینکه در بودجه سال ١۴٠٣ شهرداری تهران هزار میلیارد تومان برای انتقال پساب پیشبینی شده است، افزود: روال بر این بوده که بر اساس جلسات کارشناسی سازمان بوستانها و اداره کل محیط زیست، موارد بررسی میشود و در صورت تصویب، از طریق کانالهای محلاتی که آب مناسب در آنها وجود دارد، تصفیهخانههای محلی برای آبیاری فضای سبز و شستشوی بخشی از شهر ایجاد شود.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه منطقه ٢١ و ٢٢ به ویژه منطقه ٢٢ با مشکل فاضلاب روبهرو هستند، تاکید کرد: چند زمین به شرکت آب و فاضلاب تحویل داده شده و شرکت باید نسبت به راهاندازی تصفیهخانه اقدام کند؛ این اتفاق یکی از اقدامات مثبت در این دوره است و پیگیری میکنیم به درستی انجام شود و نسبت به رفع مشکل مردم در مناطق غربی اهتمام ویژهای صورت بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی شبکه آبیاری سطح شهر تهران بسیار حائز اهمیت است و در سال آینده در حدود ۵۰۰ میلیارد تومان به این بخش اختصاص یافته است، ادامه داد: باید نسبت به هوشمندسازی آبیاری در فضای سبز اقدام کنیم و این کار را امسال به عنوان یکی از اقدامات ویژه آغاز کردیم تا در بازه چند ساله به سرانجام برسد.
پیرهادی، یکی از موفقیتهای این دوره از مدیریت شهری را در سال ١۴٠١ و ١۴٠٢ تملک باغات از محل جرائم ناشی از قطع اشجار دانست و افزود: باغات خوبی در محلات کم برخوردار و مناطق جنوبی برای توسعه فضای سبز و ایجاد بوستانها تملک شد و این میزان تملک از اقدامات خوب این دوره به شمار میرود.
وی در بخش دیگری اظهار کرد: با توجه به رویکردی که در این دوره از شورا در حوزه خدمات شهری وجود دارد، اگر شهرداری در حوزه اجرا مناسب عمل کند بودجه مناسبی در حوزه خدمات شهری و محیط زیست در نظر گرفته شده است.
پیرهادی در خصوص برنامهریزی برای تامین آب برای پایتخت نیز با اعلام اینکه نشتی ١۶٠ میلیون متر مکعبی از سد لار به دریاچه خزر میریزد که بهترین کیفیت آب شرب را دارد، یادآور شد: به شهرداری اجازه داده شده با تخصیص چهار هزار میلیارد تومان در تفاهم با دولت برای انتقال آب سد لار به تهران توسط مجری ذیصلاح اقدام کند.
وی تاکید کرد: بودجه سال ١۴٠٣ شهرداری تهران در حوزه محیط زیست و خدمات شهری پیام مثبتی برای دوستداران محیط زیست و مردم بود و به نوعی میتوان گفت که بودجه امسال نوید بخش بودجه محیط زیستی برای ارتقاء وضعیت سلامت مردم خواهد بود.
نظر شما