سد "تنگ تیز " و طرح های آبخیزداری باشت پُر آب شد

گچساران - ایرنا- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری باشت گفت: ظرفیت آب سد سنگ ملاتی "تنگ تیز" و طرح های آبخیزداری این شهرستان به دنبال بارندگی روز گذشته تکمیل و سرریز شد.

مهراب عبدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گنجایش سد سنگ ملاتی "تنگ تیز" ۶۵۰ هزار متر مکعب می باشد که ظرفیت آب آن در اثر بارندگی اخیر تکمیل شده است.

وی بیان کرد: هدف از ساخت این سد از سوی منابع طبیعی و آبخیز داری تقویت آب‌های زیر زمینی، سیلاب‌های فصلی و جلوگیری از فرسایش خاک است.

عبدی تصریح کرد: سد تنگ تیز باشت با ارتفاع مفید ۱۵ متر و طول سرریز ۴۰ متری با دبی دوره بازگشت ۵۰ ساله طراحی شده است.

وی افزود: این سد می‌تواند حجم وسیعی از باران‌های شستن خاک را در خود نگه دارد و منبع خوبی برای تامین خاک مناسب در باغ‌ها، گلخانه‌ها و اراضی کشاورزی کشاورزی است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری باشت گفت: حوضچه‌های آبگیر آبدهگاه از جمله طرح‌های آبخیزداری شهرستان باشت در پی بارندگی روز گذشته تکمیل و سرریز شد.

عبدی افزود: طرح تغذیه مصنوعی آبدگاه نیز یکی دیگر از طرح‌های آبخیزداری این شهرستان که دارای ۱۷حوضچه آبگیر است و حجم ذخیره هر یک از این حوضچه‌ها یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب آب است نیز سرریز شد.

وی ادامه داد: سازه های تغذیه مصنوعی منطقه آبدهگاه، پشت کوه خان احمد، چاه تلخ و سد تنگ تیز این شهرستان با بارندگی روز گذشته پر شد.

عبدی تصریح کر: ذخیره آب در سازه های آبخیزداری برای غنی شدن سفره های زیر زمینی، مراتع و استفاده از آب کشاورزی منطقه مفید است.

طرح سد تنگ تیز در سال ۱۳۸۸ با اعتبار هشت میلیارد ریال به بهره برداری رسید.

این سد سالانه چهار دوره آبگیری دارد که در هر دوره ۶۵۰ هزار متر مکعب آب ذخیره سازی می‌کند.

شهرستان ۲۶ هزار نفری باشت در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha