به گزارش ایرنا، گویی همین دیروز بود که فروردین ۱۴۰۲ از راه رسید و اکنون در چشمبههمزدنی یکسال گذشت و وارد سال ۱۴۰۳ شدیم، استان سمنان در سالی که گذشت موفق به کسب دستاوردهای ارزشمندی شد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
معرفی سمنان به عنوان «پایتخت کتاب ایران»
معرفی دارالمرحمه سمنان به عنوان «پایتخت کتاب ایران» برگ زرینی در تاریخ استان در سال ۱۴۰۲ بود تا این دیار با قدمت فرهنگی درخشان و سرشارش از ظهور چهرههای درخشان ادب و عرفان تا آثار تاریخی بینظیر، همچنان بر بلندای علم، ادب و فرهنگ بدرخشد و مایه افتخار باشد.
موفقیت سمنان در کسب عنوان «پایتخت کتاب ایران» از آن جهت اهمیت دارد که ۲۰۴ شهر سال ۱۴۰۲ متقاضی کسب عنوان «پایتخت کتاب ایران» بودند که از این تعداد ۱۰۵ شهر صلاحیت داشتند و سپس ۱۲ شهر به عنوان نامزد «دوستدار کتاب» انتخاب شدند. از بین ۱۲ شهر در بین گزینههای «پایتخت کتاب ایران» از سمنان به عنوان دومین شهر دوستدار کتاب یاد شده بود و در نهایت، سمنان با کنارزدن رقبا و با برنامههای ابتکاری و خلاقانه، موفق به کسب عنوان «پایتخت کتاب ایران» شد.
در آیینی تندیس پایتخت کتاب برای مدت یکسال به سمنان به عنوان برگزیده «پایتخت کتاب ایران» در آبان ۱۴۰۲ اعطا شد. در مدت یکسال سمنان متعهد به اجرای ۲۵ طرح ابتکاری خود برای توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است.
اخذ مجوز ماده ۲۳ برای آبرسانی از سد فینسک
اخذ مجوز ماده ۲۳ آبرسانی از سد مخزنی فینسک به سمنان و مهدیشهر از دستاوردهای ارزشمند دولت سیزدهم در استان سمنان در سال گذشته بود؛ چرا که انتقال آب از سد فینسک از درون محدوده جغرافیایی همین استان به سمنان از مطالبات دیرینه مردم این استان بوده است و اکنون در دولت سیزدهم به صورت جدی مورد پیگیری قرار گرفت.
طبق ابلاغ رسمی رییس سازمان برنامه و بودجه کشور به وزارت نیرو، اعضای کمیسیون ماده ۲۳ ضمن موافقت با اجرای طرح آبرسانی از سد مخزنی فینسک به شهرهای سمنان، مهدیشهر، درجزین، شهمیرزاد و پنج روستای تحت شبکه شرب شهر سمنان، مبلغ یکهزار و ۲۸۳ میلیارد تومان اعتبار به منظور ایجاد زیرساختهای لازم جهت تامین آب شرب به میزان ۷.۵ میلیون متر مکعب طی سالهای ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۸ (به مدت پنج سال) اختصاص دادند.
احیای ۱۶۴ واحد تولیدی ۱۰۰ درصد راکد
احیای ۱۶۴ واحد تولیدی ۱۰۰ درصد راکد استان سمنان با همراهی بخشهای مختلف در دولت سیزدهم به چرخه تولید بازگشت که از مجموع واحدهای تولیدی ۱۰۰ درصد راکد احیاشده در استان سمنان ۹۳ واحد صنعتی، ۶۰ واحد معدنی، ۱۰ واحد کشاورزی و یک واحد خدماتی بود.
۲ هزار و ۲۲۵ نفر با راهبرد احیای واحدهای تولیدیِ راکد استان سمنان در دولت سیزدهم از بیکاری رهایی یافتند و شاغل شدند.
افتتاح تقاطع غیرهمسطح شهرک صنعتی سمنان پس از ۱۷ سال
افتتاح تقاطع غیرهمسطح شهرک صنعتی سمنان پس از ۱۷ سال انتظار از دیگر دستاوردهای ارزشمند دولت سیزدهم در یکسال گذشته بود.
ساخت پل شهرک صنعتی سمنان به سال ۱۳۸۵ بازمیگردد که مدتی کوتاه پس از آغاز عملیات عمرانی این طرح تعطیل شد. به برکت سفر آیتالله رئیسی در سیزدهم آبان ۱۴۰۰ به استان سمنان و تخصیص اعتبار برای تکمیل، این طرح جزو مصوبههای سفر شد و سرانجام با تخصیص اعتبارات از این محل و همت مسوولان ارشد استان سمنان، این پل پس از ۱۷ سال در سفر محسن منصوری معاون رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری به بهرهبرداری رسید.
افزایش ۳۴ درصدی صادرات
افزایش ۳۴ درصدی صادرات از مبدا گمرک استان سمنان به ۳۹ کشور جهان سال گذشته به لحاظ ارزش در سال ۱۴۰۲ مقایسه با ۱۴۰۱ از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در سال گذشته است.
بیش از ۲۹۰ هزار تن کالا به ارزش حدود ۱۲۰ میلیون دلار از گمرک استان از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان بهمن ماه صادر شد.
صادرات محصولات استان سمنان توسط ۱۳۸ شرکت و بنگاه اقتصادی به ۳۹ کشور دنیا انجام شد و متوسط ارزش دلاری هر تن کالای صادراتی در استان سال ۱۴۰۲ حدود ۴۱۲ دلار بود.
تدوین ۳۲ پیشنهاد سرمایهگذاری
مطابق اعلام مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، استان سمنان رتبه نخست کشور را در شاخص ملی امنیت سرمایهگذاری به خود اختصاص داد و امنترین استان برای سرمایهگذاری شناخته شد.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در این گزارش آورده است: در تعیین شاخص ملی امنیت سرمایهگذاری هفت نماگر شامل عملکرد دولت، ثبات اقتصاد کلان، تعریف و تضمین حقوق ملکیت، شفافیت و سلامت اداری، ثبات و پیشبینی پذیری مقررات و رویههای اجرایی، فرهنگ وفای به عهد، صداقت و درستی به همراه مصونیت جان و مال شهروندان از تعرض مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفت و بر این اساس رتبه هر استان تعیین و اعلام شده است.
تهیه ۳۲ پیشنهاد سرمایهگذاری مبتنی بر محیط زیست در استان سمنان به عنوان مجوز بدوننام با ترجمه به ۲ زبان فارسی و انگلیسی آماده ارایه به سرمایهگذاران از دیگر دستاوردهای ارزشمند دولت سیزدهم در استان سمنان طی یکسال گذشته بود.
تمامی مجوزهای لازم برای پیشنهادهای سرمایهگذاری اخذ شده و سرمایهگذار در کوتاهترین زمان ممکن میتواند سرمایه خود را به تولید برساند.
جهش نهضت ملی مسکن در ایوانکی گرمسار
ایوانکی غربیترین بخش استان سمنان در شهرستان گرمسار نقطه اتصال این استان به تهران و چشماندازی برای پذیرش سرریزجمعیت پایتخت است. شهر جدید و در حال ساخت ایوانکی با همت دولت سیزدهم جهش قابل توجهی در بخش مسکن داشته و وزیر راه و شهرسازی بخشی از واحدها را بهرهبرداری کرد.
ایوانکی با نام تاریخی ایوانِ کِی بخشی از شهرستان گرمسار و غربیترین بخش استان سمنان مجاور به استان تهران محسوب میشود. این بخش با سه شهرک صنعتی فعال ایوانکی، جنتآباد و پایتخت، باعث سکونت جمعیتی بین ۱۰ تا ۱۵ هزارنفر در این منطقه شده و مستعد سرریز جمعیت جویای اشتغال از پایتخت کشور است.
سهمیه ۶۰ هزارواحدی سمنان از نهضت ملی مسکن
استان سمنان سهمیه ساخت ۶۰ هزار واحدی از نهضت ملی مسکن طی چهارسال دارد که ۳۰ هزار واحد در شهر جدید ایوانکی و ۳۰ هزار واحد توسط راه و شهرسازی در ۲۰ شهر استان سمنان هدفگذاری شده است.
ایوانکی در ۵۵ کیلومتری شرق تهران قرار دارد و شهر جدید ایوانکی در فاصله یک کیلومتری اتوبان تهران- مشهد در شمال شرقی بافت قدیم شهر واقع است و ۳۴۴ واحدی نهضت ملی مسکن در شهر جدید ایوانکی با حضور وزیر راه و شهرسازی به بهرهبرداری رسید و به متقاضیان تحویل شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
نظر شما