علیرضا قاسمی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی آب بیان کرد: روز جهانی آب یک رویداد مهم سالانه در سراسر جهان است که هدف از آن آگاهسازی عموم درباره اهمیت مدیریت و حفاظت از منابع آبی و بهبود وضعیت دسترسی آحاد مردم به آب باکیفیت است.
وی با بیان اینکه، مدیریت منابع آبی یکی از مسائل مهم دنیا محسوب میشود، افزود: با توجه به نیاز روزافزون جوامع انسانی به منابع آبی و همچنین چالشهای جدی از جمله تغییرات اقلیمی، گرمایش جهانی و همچنین کاهش منابع آبی و دسترسی به آب باکیفیت، ۲۲ مارس مصادف با سوم فروردین ۱۴۰۳ به عنوان روز جهانی آب نامگذاری شد تا همه شهروندان به همکاری و همدلی دعوت و تلاش کنند از حیاتیترین نیاز بشر مراقبت و محافظت کنید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ادامه داد: متأسفانه روند تغییرات اقلیمی رو به تشدید است و پدیده خشکسالی نه تنها در کشورهای با اقلیم خشک و نیمهخشک مانند ایران بلکه در سایر کشورهای جهان نیز گسترش یافته است به گونهای که این پدیده نامبارک زندگی میلیاردها نفر را تحت تأثیر قرار داده است.
وی با اشاره به شعار روز جهانی آب در سال ۲۰۲۴ بیان کرد: امسال شعار روز جهانی آب عبارت است از «آب برای صلح» که تمرکز بر نقش حیاتی آب در ثبات و رفاه جهان دارد و بر روابط پیچیده و به هم پیوسته بین آب، رفاه و صلح تاکید میکند.
قاسمی افزود: فقدان گسترده همکاری فرامرزی بین کشورها، در زمینه منابع آبی مشترک، کیفیت و کمیت منابع آب را به خطر میاندازد و در نتیجه ثبات اجتماعی و بینالمللی را تهدید میکند، از این رو ما باید از آب به عنوان ابزاری برای ایجاد جهانی صلحآمیز استفاده کنیم.
وی بیان کرد: همکاری در زمینه آب ضمن هموار کردن راه برای همیاری در همه چالشهای مشترک بین کشورها منجر به سرعت بخشیدن به اهداف توسعه پایدار، افزایش امنیت غذایی، حفظ معیشت و اکوسیستم سالم، کمک به ایجاد انعطافپذیری در برابر تغییرات آب و هوایی، کمک به کاهش خطر بلایا، ارائه انرژیهای تجدیدپذیر، حمایت از شهرها و صنعت و تقویت یکپارچگی و صلح منطقهای میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه آب محور اصلی برنامه توسعه هفتم قرار دارد، گفت: بازچرخانی آب یکی از ضروریترین راهکارها برای غلبه بر مشکلات آبی است که در دولت سیزدهم اهمیت این موضوع بیش از گذشته مورد تأکید قرار گرفته است.
وی افزود: در شرایط کمآبی امروز و افزایش روز افزون تقاضا برای آب در بخشهای مختلف از جمله شرب، صنعت و کشاورزی، برنامهریزیها برای دستیابی به سایر منابع آبی، بازچرخانی آب و مسئله پساب بیش از پیش در دستور کار سیاستهای وزارت نیرو قرار گرفته است.
قاسمی با بیان اینکه، در این راستا موضوع جایگزینی پساب و توقف برداشت از آبهای سطحی و زیرزمینی به صنایع پرآببر ابلاغ شد، تاکید کرد: مسئله آب یه موضوع فرادستگاهی است و برای عبور از شرایط سخت کمآبی همه ما در قبال آن مسئول هستیم و وظیفه داریم به حفظ و صیانت آب حساس باشیم.
نظر شما