۴ فروردین ۱۴۰۳، ۰:۲۱
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85424849
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آمریکا روسیه و چین را متهم به سیاسی کاری در وتوی قطعنامه خود درباره غزه کرد

نیویورک – ایرنا-  آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روسیه و چین را متهم کرد که از حق وتوی خود برای جلوگیری از تصویب پیش‌نویس قطعنامه مورد حمایت آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل درباره آتش‌بس غزه استفاده سیاسی کرده اند.

به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی به خبرنگاران در تل آویو گفت: قطعنامه‌ مورد حمایت بسیار قوی قرار گرفت، اما پس از آن به طرز خودخواهانه و بدبینانه ای توسط روسیه و چین وتو شد.

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: «ما تلاش می‌کردیم به جامعه بین‌المللی احساس فوریت برای دستیابی به آتش‌بس را نشان دهیم.»

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز نیز وتوی روسیه و چین را سیاسی خواند و با دفاع از وتوهای آمریکا گفت: ایرادات و وتوهای ما در سازمان ملل بر اساس «مواد و محتوا» بود. امروز وتوی قطعنامه از سوی چین و روسیه "بر اساس سیاست" بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره غزه در نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل مطرح شد و کشورهای روسیه، چین و الجزایر به آن رای منفی دادند. از آنجا که یک قطعنامه برای تصویب به ۹ رای از ۱۵ رای اعضای شورای امنیت بدون وتوی اعضای دائم نیاز دارد، قطعنامه آمریکا نتوانست به تصویب برسد و با رای منفی چین و روسیه از اعضای دائم شورای امنیت وتو شد.

به قطعنامه پیشنهادی آمریکا ۱۱ کشور از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت رای مثبت، سه کشور رای منفی و یک کشور رای ممتنع دادند.

سه کشوری که رای مخالف دادند شامل دو عضو دائم شورای امنیت یعنی روسیه و چین و یک عضو غیر دائم شورای امنیت یعنی کشور الجزایر بود. کشور گویان نیز از اعضای غیر دائم شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع داد.

روسیه و چین معتقدند قطعنامه آمریکا به وضوح خواستار آتش‌بس و توقف تجاوز اسرائیل به غزه نبود. آمریکا در این قطعنامه "ضرورت آتش بس فوری" را اعلام کرده بود اما به طور خاص و صریح خواستار آتش بس نبود اما اکثر اعضای شورای امنیت خواستار چنین آتش بسی هستند.

این دومین بار است که روسیه و چین از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) از حق وتوی خود استفاده می کنند. اولین بار دو کشور در ۲۵ اکتبر قطعنامه ای را که خواستار "وقفه بشردوستانه" بود، وتو کردند.

چین و روسیه می گویند درخواست برای آتش بس فوری تنها راه حل اخلاقی برای پایان رنج فلسطینی ها در غزه است.

آمریکا ۲۰ فوریه ۲۰۲۴ (اول اسفندماه ۱۴۰۲) شورای امنیت سازمان ملل، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر را وتو کرد که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در غزه بود که باید توسط همه طرف ها رعایت می شد. این قطعنامه ۱۳ رای مثبت شورای ۱۵ عضوی امنیت را کسب کرد اما آمریکا با مخالفت با آن، موجب تصویب نشدن آن یا همان وتوی قطعنامه شد. انگلیس دیگر عضو شورای امنیت نیز به آن رای ممتنع داد.

این سومین باری بود که قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش بس در غزه از سوی آمریکا وتو می شود. یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیاز به ۹ رای بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم این شورا (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) دارد.

منابع دیپلماتیک اعلام کردند در پی وتوی قطعنامه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل، این شورا قطعنامه دیگری را درباره آتش بس در غزه به رای می گذارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی جدید را اعضای غیردائم شورای امنیت برای برقراری آتش بس فوری در غزه ارائه کرده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha