ترتیب سوره‌ها و آیات در مصحف «قرآن مبارک» محفوظ است

تهران- ایرنا- پژوهشگر قرآن کریم گفت: در هر صفحه از مصحف «قرآن مبارک»، آیات با موضوع واحد شروع می‌شود و با همان موضوع هم خاتمه پیدا می‌کند، البته ترتیب سوره‌ها و آیات در جای خود محفوظ است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سی‌ویکمین نمایشگاه قرآن کریم در میان همه تازه‌ها و شگفتی‌های خود، شاهد رونمایی از مصحف جدیدی از کلام‌الله با نام «قرآن مبارک» است؛ مصحفی که در عین رعایت ترتیب آیات و سوره‌ها، به داستان پیامبران (ع) هر کدام در یک صفحه پرداخته است.

جایگاه آیات و سوره‌ها در «قرآن مبارک» محفوظ است

مهدی فیض در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا پژوهشگر و تدوین‌کننده «قرآن مبارک» درباره ویژگی اصلی این مصحف جدید از قرآن کریم اظهار داشت: در هر صفحه از «قرآن مبارک»، آیات با موضوع واحدی شروع می‌شود و با همان موضوع هم خاتمه پیدا می‌کند. البته ترتیب سوره‌ها و آیات در جای خود محفوظ است و هیچ جابه‌جایی روی آیات و سوره‌ها صورت نگرفته اما صفحه‌بندی عثمان طه ما را مقید نکرده است.

وی افزود: در این مصحف فارغ از صفحه‌بندی عثمان طه، صفحه‌بندی خود را تنظیم کردیم و به اندازه‌ای به هر موضوع پرداختیم که شروع و پایان صفحه با همان موضوع باشد. طبیعی است که تراکم صفحات با هم یکسان نیست و برخی صفحات کم‌تراکم‌تر و برخی پرتراکم‌تر است.

فیض گفت: ویژگی بارز این مصحف آن است که در هر صفحه یک موضوع واحد است و از این حیث خیلی کمک می‌کند که وقتی روزانه یک صفحه از مصحف خوانده می‌شود یک موضوع واحد و جامعی دریافت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تعداد صفحات این مصحف ۶۲۴ صفحه است که نسبت به قرآن رایج عثمان طه، ۲۰ صفحه بیشتر است؛ چون مبنای ما این بود که صفحه با موضوع تدوین شود.

این پژوهشگر قرآنی اظهار داشت: وقتی قرآن را با صفحه‌بندی عثمان طه می‌خوانیم از وسط داستان حضرت نوح(ع) شروع می‌شود و به وسط داستان هود(ع) می‌رسد اما در این مصحف، هر داستانی از پیامبران (ع) در یک صفحه آمده است.

مهدی فیض پژوهشگر و تدوین‌کننده نسخه جدید از مصحف قرآن کریم
مهدی فیض پژوهشگر و تدوین‌کننده مصحف «قرآن مبارک»

«قرآن مبارک»، مرجعی برای نوشتن فیلم‌نامه

فیض گفت: این مصحف، به طور خاص می‌تواند مرجعی برای نوشتن فیلم‌نامه باشد. مانند داستان حضرت یوسف (ع) که در قرآن رایج ۱۵ صفحه است، اما در این مصحف ۱۴ صفحه را شامل می‌شود. به این دلیل که در ابتدا، ۱۳ صحنه از زندگی حضرت یوسف(ع) است که هر کدام از این صحنه‌ها یک صفحه را به خود اختصاص می‌دهد و در صفحه ۱۴ این مصحف در سوره یوسف، نتیجه‌گیری از داستان حضرت است.

وی افزود: اگر کسی بخواهد به شکل سناریویی به مصحف نگاه کند هر صحنه از زندگی حضرت را در یک صفحه از مصحف می‌تواند مشاهده کند و عجیب‌تر، این که هر صحنه از زندگی حضرت یوسف (ع) در یک بسته حدود هفت آیه‌ای بیان شده است.

این پژوهشگر قرآنی خاطرنشان کرد: پیوستگی آیات و سوره‌ها در «قرآن مبارک» در جای خود محفوظ است و هیچ‌گونه گسستگی مطالب در صفحات وجود ندارد.

سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از یکم تا چهاردهم فروردین‌ در مصلای امام خمینی(ره) هر روز از ساعت ۱۷ تا ۳۰ دقیقه بامداد پذیرای علاقه‌مندان به قرآن کریم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha