۱۰ فروردین ۱۴۰۳، ۱۳:۴۴
کد خبرنگار: 1224
کد خبر: 85427399
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آرامش؛ هدیه امام زادگان شیروان به مسافران نوروزی

۱۰ فروردین ۱۴۰۳، ۱۳:۴۴
کد خبر: 85427399
آرامش؛ هدیه امام زادگان شیروان به مسافران نوروزی

بجنورد-ایرنا- امام زادگان شهرستان شیروان در ایام نوروزی بیش از سایر فصول میزبان گردشگران و زائرانی هستند که در فضایی وصف نشدنی، آرامشی از جنس معنویت تقدیم مسافران نوروزی می کنند.

به گزارش ایرنا، با وجود پیشرفت های بشریت برای زندگی راحت تنها کمیت زندگی ها بهبود یافته و خبری از آرامش روحی به معنای واقعی کلمه نیست به گونه ای که بسیاری از افراد جامعه با سیطره فضای مجازی بر زندگی ها با انواع خستگی های روحی و جسمی دست و پنجه نرم می کنند.

برای رهایی از این خستگی روحی یکی از بهترین گزینه ها، سفر است اما از آنجایی که نوروز امسال با ماه مبارک رمضان همزمان شده چه بهتر که خود را به جوار حرم فرزندان اهل بیت(ع) برسانیم.

شیروان نیز در ۶۰ کیلومتری شرق مرکز استان خراسان شمالی در حدفاصل بجنورد - مشهد از این جهات بهشت گردشگری زیارت است و هرساله آرامش بهاری را تقدیم مسافران می کنند.

بنابراین بد نیست هنگام عزیمت به سمت مشهد مقدس سری به این شهر زیبا بزنید و از آرامش معنوی امامزادگانش بی بهره نشوید.

آرامش؛ هدیه امام زادگان شیروان به مسافران نوروزی

مهمترین ظرفیت های گردشگری زیارت در شیروان:

مقبره معصوم زاده زکریا (ع)

مقبره معصوم زاده زکریا(ع) نامانلو یکی از مهم ترین آثار تاریخی بخش سرحد شیروان است که در حد فاصل نامانلو و مزرعه گلیل در قله سخت گذر یکی از ارتفاعات منطقه قرار دارد.

مقبره معصوم زاده زکریا بخش سرحد شیروان دارای گنبد سبز رنگ و بارگاهی که مردم شیروان و به خصوص روستاییان اطراف طبق اعتقاد مذهبی در یکی از روزهای تابستان که معمولا توسط معتمدین محلی اعلام می شود گروه گروه به سوی قله کوه زکریا به حرکت در می آیند.

گروهایی از اقشار مختلف مردم پس از طی مسافتی طولانی و ۱۱۴ گردنه کوچک به قله کوه صعود کرده و در کنار مقبره زکریا(ع) استقرار گرفته و در آنجا با قربانی کردن گوسفند؛ به راز و نیاز و برپایی آیین هایی خاص می پردازند و پس از صرف ناهار محل زیارتگاه را ترک می کنند.

در این بخش سرچشمه رودخانه چایلق شیروان که در برگیرنده رشته رودخانه قلجق نیز هست و پر آب ترین رودخانه شیروان محسوب می شود که سد بزرگ شیروان بر روی آن احداث شده از کوه های زکریا، گلیل و ارتفاعات کوسه و آلخاص و دامنه جنوبی کوه های سرداب و سرانی است که تامین کننده آب زراعی کشاورزان روستاهای مسیر رودخانه، سه یک آب، زیارت و منصوران است.

آرامش؛ هدیه امام زادگان شیروان به مسافران نوروزی


مقبره امام زاده محمد رضا(ع):

این بنای تاریخی مربوط به دوره خوارزمشاهیان است که اخیرا به طور جالبی بازپیرایی و نوسازی شده است و در روستای مشهد طرقی از توابع بخش مرکزی شیروان قرار دارد، پس از گذشت سال ها جهت تسهیل مسافران و عموم مردم راه دسترسی به آن آسفالت شد.

بنای فعلی دارای ایوان، گنبد و ضریح است که در ساقه گنبد چندین پنجره جهت نورگیری طراحی شده و در مقابل ایوان نیز حوض آبی قرار دارد که در وسط بقعه صندوق چوبی مشبکی است که در سال ۱۲۸۴ هجری قمری ساخته شده است.

در صندوق، سلام و صلوات و اشعار چهارده معصوم منسوب به شیخ بهایی علیه الرحمه تا آخر کتیبه شده است، بقعه دارای ۳۵۰ هکتار زمین گندم موقوفه است و پیکر پاک بیست شهید دوران مقدس در شرق بقعه دفن شده است.

این بنا به شماره ۵۱۵۳ به ثبت آثار تاریخی رسیده است.

آرامش؛ هدیه امام زادگان شیروان به مسافران نوروزی

مقبره امام زاده عبدالرضا(ع):

مقبره امام زاده عبدالرضا(ع) از آثار قرن چهارم هجری قمری ثبت شده و در روستای توده از توابع بخش مرکزی شیروان بر بلندای کوهی قرار دارد که مورد اعتقاد و احترام اهالی شیروان است و اخیرا امکانات رفاهی خوبی از طرف هیات امنای امام زاده برای مردم آماده شده است و به منطقه گردشگری دینی تبدیل شده است.

بقعه امام زاده در جنوب غربی روستا در بالای تپه ای مشرف بر روستای توده و با چشم انداز فوق العاده ای زیبا در ۱۶ کیلومتری شهر شیروان واقع است، بنای اولیه مربوط به قرن چهارم هجری قمری تخریب و به جای آن بنای کنونی که شامل ایوان، گنبد و صحن و ضریح است ساخته شده است.

بقعه دارای بیش از سه هکتار صحن است که طرح جامع توسعه آن در حال اجرا است که نقشه مهم آن هم به تصویب رسیده است و دارای هیئت امنای بسیار فعال و کوشا است.

مقبره امام زاده غیبی شیروان:

این امام زاده طبق شجره نامه موجود در داخل حرم از نوادگان حضرت امام جعفر صادق(ص) است که دارای ضریح چوبی مشبک بسیار با ارزش می باشد و در شمال تپه باستانی ارگ شیروان قرار دارد.

تپه باستانی ارگ نادری شیروان متصل به قدیمی ترین مسجد شیروان معروف به امام زاده غیبی ماست که هیات متحده ابوالفضلی در ماه محرم در این مسجد عزاداری می نمایند و در سال ۶۵ بازپیرایی شده است.

آرامش؛ هدیه امام زادگان شیروان به مسافران نوروزی

هشت بقعه متبرکه میزبان زائران

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شیروان گفت: هشت بقعه متبرک این شهرستان در ایام نوروز سال ۱۴۰۳ با اجرای بیش از ۳۰ برنامه فرهنگی میزبان زائران و مسافران است.

سعید علیپور افزود: این بقعه های متبرکه شامل؛ امام زاده حمزه رضا(ع) شهر زیارت، نقی الهادی(ع)، قبور سادات، عبدالرحمن اسطرخی، شیخ مقدم الله آباد، عبدالرضا توده، بابا توکل روستای گلیان و یحیی روستای منصوران برای میزبانی از میهمانان نوروزی آماده شده است.

وی با بیان اینکه طرح آرامش بهاری با هدف خدمت رسانی به زائران تا پایان تعطیلات نوروزی در این بقاع ادامه دارد، گفت: با توجه به اینکه این شهرستان میزبان گردشگران و مسافران زیادی در ایام نوروز است برنامه های مذهبی و فرهنگی مناسبی پیش بینی شده است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شیروان خاطرنشان کرد: در جوار امامزادگان شاخص نماز جماعت و دعا، سخنرانی در ایام شهادت، خیمه معرفت، پاسخگویی به مسائل شرعی و معرفی امامزادگان به مسافران و زائران اجرا می شود.

وی برپایی سفره افطاری ساده، جزءخوانی قرآن، فضا سازی، برگزاری کلاس برای کودکان، استقرار روحانیون، مراسم شب های احیا و فضا سازی را از برنامه های اجرایی در طرح آرامش بهاری برشمرد.

شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد واقع است.

این شهرستان به دلیل استقرار در مسیر اصلی استان های شمالی کشور به مشهد مقدس، هر ساله پذیرای مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور است که شمار زیادی از آنان در جوار اماکن زیارتی و امامزادگان اقامت می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha