به گزارش ایرنا، بنا براظهارات محمد حیدری منش فرماندار شهرستان فیروزکوه در سفر رئیس جمهور اعتبارات درنظر گرفته شده برای ۲ شهرستان فیروزکوه و دماوند،۱۷ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال بود که از طریق دستگاههای اجرایی استان تهران و تسهیلات به ردیف های مصوب، تخصیص داده می شود.
رئیس جمهور در بدو ورود مورد استقبال فرماندار و مسئولان فیروزکوه قرار گرفت، بازدید از طرح ملی سد مخزنی نمرود، بررسی روند پیشرفت و مشکلات تکمیل این پروژه اولین برنامه رئیس جمهور در فیروزکوه بود و دیدار با جمعی از منتخبان شهرستان، بررسی مسائل اساسی و مطالبات مردمی از دیگر برنامههای سفر یکروزه رئیس جمهوردر فیروزکوه بود.
موارد پیگیری شده در سفر رئیس جمهورمشتمل بر بهسازی روکش آسفالت راه های اصلی شهرستان، رفع نقاط حادثه خیز، بهسازی و آسفالت راه های روستایی، تأمین آبفای، لایروبی رودخانههای شهرستان فیروزکوه بالاخص رودخانه حبله رود، اجرای دیوار ساحلی رودخانه کنگرخانی و درخواست اصلاح ضابطه ۷۸۲ مربوط به حریم کیفی بود.
استانداردسازی سامانه گرمایشی مدارس و هنرستانهای فیروزکوه، تکمیل طرح های نیمه تمام مدرسهسازی مرتبط با خیرین ، تکمیل و تجهیز دانشگاه فرهنگیان در سطح شهر از دیگر دستاوردهای سفر ریاست جمهوری به شهرستان فیروزکوه است که در دستور کار قرار گرفته است.
اجرای سیلبند وعملیات آبخیزداری در فیروزکوه، اجرای پوشش انهار و کانالهای انتقال آب، توسعه روش های نوین آبیاری، اختصاص تسهیلات موضوع تبصره ۱۸ برای طرح های کشاورزی و دامپروری، تخصیص اعتبار برای تکمیل و تجهیز پروژهها و اماکن ورزشی، بازنگری و اجرای طرح هادی روستایی و ایمنسازی ۱۷ روستای در معرض خطر شهرستان بخش دیگری از موضوعاتی است که در سفر رئیس جمهور مورد بررسی قرار گرفت.
تکمیل حوزه علمیه خواهران و برادران، تکمیل پروژه مصلی شهر فیروزکوه، مرمت و بازسازی زیرساختها و بازارحوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، احداث پارک ورودی شهر فیروزکوه از دیگر موضوعاتی است که در سفر آیت الله رئیسی به این شهرستان مصوب شده است.
برگزاری باشکوه انتخابات ۱۱ اسفند
در حوزه انتخابیه فیروز کوه و دماوند ۱۶۸ شعبه اخذ رای پیش بینی شده بود که ۴۸ نماینده با هم رقابت کردند. در ایام قبل از انتخابات در شهرستان فیروز کوه هم اقدامات زیادی برای برگزاری پر شورانتخابات اجرا و انجام شد که می توان از این موارد نام برد: با توجه به نیازسنجیهای صورت گرفته، شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها در نقاط پرتردد شهر و روستا اقدام به نصب جایگاههای تبلیغاتی با کادر مشخص کرده تا نامزدها و طرفداران آنان بتوانند اقلام تبلیغاتی خود رایک کادر برای هر کاندید نمایندگی مجلس با در نظر گرفتن برروی این جایگاهها نصب کنند.
اجرای مانورمشترک فناوری اطلاعات ستاد انتخابات فیروزکوه و ناظرین شورای نگهبان با حضور رئیس هیئت اجرایی انتخابات، رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شهرستان، اعضای هیأت اجرایی و مسئولان کمیته های انتخابات در فرمانداری بخشی از اقدامات انجام شده است.
شناسایی، دعوت وانتخاب معتمدین شهرستان،تشکیل هیات اجرایی برای انتخاب اعضای اصلی شناسایی و برگزاری جلسات مستمر، انتخاب هیات اجرایی، اعضای شعب، نمایندگان فرمانداران، اعضای بازرسی وکاربران مشخص با ثبت در سامانه و تعیین تیم هایی برای بررسی وضعیت شعب، تعیین و شناسایی خطاها بخش دیگری از اقدامات انجام شده پیش از برگزاری انتخابات است.
برگزاری برنامه های تبیینی با هدف مشارکت حداکثری شهروندان در انتخابات پیش رودرقالب برنامه «رواق دوازدهم»با سخنرانی های مختلف، برگزاری نشست ها وبازدید روستایی برای حل مشکلات در سطح روستاها با رویکرد جهادی پی گیری مسائل و مشکلات شهروندان و برگزاری برنامه ها ی ویژه یادواره های شهدا بر تبیین و روشنگری درحوزه انتخابات وبا تاکید برحضور حداکثری شهروندان برگزار شد.
شاهرخ رامین با کسب ۱۷ هزار و ۸۱۲ رای از رقیبان خود پیشی گرفت و به عنوان منتخب مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی شد.
۶۳ طرح دردهه مبارک فجرافتتاح و به بهره برداری رسید
در دهه مبارک فجر سال گذشته ۶۳ طرح عمرانی، فرهنگی، ورزشی ، آموزشی به احضور مسئولان شهرستانی،استانی وشهرستانی در فیروزکوه افتتاح و به بهره برداری رسید.
افتتاح فاز توسعه کارخانه تولیدی آماد پلیمر۲ فیروزکوه با تولید سالیانه سه هزار و۶۰۰ تن انواع درپوش و سرپوش پلاستیکی، با اعتبار یک هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای ۲۵ نفر، افتتاح شرکت وندامهر ورسک با تولید محصولات غذایی بر پایه غلات، با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای ۲۰ نفردو طرح مهم در این دهه مبارک بود.
افتتاح پروژه بازسازی درمانگاه شهدای هفتم تیربا اعتبار ۲۰ میلیارد ریال،افتتاح پروژه های شهری و بازگشایی معبر ۱۸ متری در منطقه خط مثلث فیروزکوه، افتتاح و بهره برداری از هشت پروژه شهرداری فیروزکوه با اعتبار ۹۸ میلیارد ریال ،بازگشایی ادامه معبر ۱۸ متری در منطقه خط مثلث راه آهن و جدول گذاری، زیرسازی، آسفالت و احداث راهبند و استقرار کانکس بخش دیگری از افتتاحات دهه مبارک فجر سال ۱۴۰۲ بود.
پروژه هایی همچون زیرسازی و روکش آسفالت، جدولگذاری سطح شهر، ترمیم و مرمت نهر کانال جاده قدیم مازندران، پیاده روسازی سطح شهر، اجرای سنگچین، ساماندهی و تعمیر نهر و پل رودکنار،افتتاح نمایشگاه مدرسه انقلاب با نام دیروز، امروز، فردا در دبیرستان دخترانه هفت شهریور افتتاح و به بهره برداری رسیدند.
استعلام حریم کیفی محیط زیست یکی ازمشکلات اصلی شهر فیروزکوه شهردار فیروزکوه گفت: استعلام حریم کیفی محیط زیست نسبت به انهار درسطح شهر یکی ازمشکلات اصلی شهراست که رفع آن در دستور کار قرار گرفته است. ع
لیرضا صادقی در این خصوص بیان کرد: به دلیل تعیین حریم کیفی نهر ۱۵۰ متر به طرفین، شهروندان امکان ساخت و ساز در این حوزه را ندارند و دریافت استعلام حریم کیفی محیط زیست راهگشای رفع مشکل خواهد بود که رفع ان دردستور کار قرار گرفته است.
برای رفع مشکل مقرر شد این بخشنامه اصلاح شود اما زمان بر شدن اصلاح بخشنامه مشکلاتی برای مردم ایجاد کرده و در این راستا از متولیان امر در سازمان حفاظت محیط زیست درخواست کردیم تا نسبت به پیگیری و رسیدگی اقدام کنند.
در سال گذشته و امسال ۲۵۰ میلیارد ریال برای آسفالت معابر اعتبار تخصیص داده شد و پنج میلیارد تومان هم توسط اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای انجام شده و براساس برنامه ریزی انجام شده، بودجه سال آینده برای آسفالت معابر شهر، ۱۵۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است.
بنا به گفته شهردار،درعملیات آسفالت در این شهر بیشتر لکه گیری در معابر انجام می شود با توجه به اینکه اجرای شبکه فاضلاب شهری مانع از اجرای عملیات روکش آسفالت است، تخریب آسفالت در اجرای طرح شبکه فاضلاب شهری هدررفت منابع مالی است و ما در انتظار اجرای کامل طرح فاضلاب شهری هستیم تا پس از آن پروژه روکش آسفالت را در سطح معابر را اجرا کنیم.
شهردار فیروزکوه با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص طرح مسکن ملی، اظهار داشت: در فاز اول ۱۵ هکتار در کمیسیون ماده ۵ مصوب و طراحی و به محدوده شهری الحاق شده است.
در این راستا ازسوی راه و شهرسازی تفکیک قطعات اراضی انجام شده وبا توجه به ثبت نام متقاضیان، درادامه توزیع زمین از سوی اداره راه و شهر سازی انجام می شود و یکصد هکتارزمین نیز برای الحاق به محدوده شهری پیش بینی شده و مطالعات آن در حال انجام است تا پس از تفکیک به افراد واجد شرایط واگذار شود.
فیروز کوه یکی از منابع غنی حیات وحش در شرق استان تهران
بنا به گفته رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش شهرستان فیروز کوه یکی اززیستگاه های شرق استان تهران یکی از مناطق غنی حیات وحش است و گونه هایی همچون پلنگ و خرس قهوه ای در آنها زیست می کنند، به طوریکه در طول چندین ماه گذشته این گونه ها به کرات در این مناطق توسط محیط بانان و افراد محلی مشاهده و تصویربرداری شده اند.
به تازگی لاشه یک قلاده پلنگ نر بالغ در گشت و پایش محیط بانان پناهگاه حیات وحش کاوده در منطقه انزهای شهرستان فیروزکوه کشف شده بود که بر اساس بررسی های کارشناسی به عمل آمده هیچگونه آثاری از گلوله و یا تله گذاری بر روی لاشه حیوان مشاهده نشده و از روی آثار جراحت و علائم موجود بر روی بدن حیوان، درگیری با یکی از همنوعان خود و پرت شدن از صخره را می توان احتمال تلف شدن حیوان بیان کرد.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش شهرستان فیروزکوه با اشاره به اینکه پلنگ بزرگترین گربه سان ایران، به شدت قلمرو طلب بوده و از قلمروی خود دفاع می کند، بیان کرد: نزاع بین این گونه حیات وحش در صورت ورود به قلمروی یکدیگر امری طبیعی است.
با توجه به حیات وحش این منطقه متاسفانه شکارچیان اقدام به شکار حیوانات وحشی می کنند که دستگیری شکارچی غیرمجازدر دستورکار اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان قرار دارد وتوسط محیط بانان درحین گشت و پایش منطقه حفاظت شده فیروزکوه و ارجمند دستگیرو تحویل مقامات قضایی می شوند.
منطقه حیات وحش پیرامون شهر ارجمند درفیروزکوه منطقهای ییلاقی و کوهستانی با رودهای فراوان و بلندیهای برفگیر که به کوه دماوند مشرف است، آب وهوای آن سردسیری و کوهستانی، سرسبز با آب فراوان است و رودخانه نمرود که بر روی آن سد نمرود ساخته شده از نزدیکی آن میگذرد و سرشاخههای این رود رودهای فرحرود، قزقانچای و ورسخواران هستند.
پناهگاه حیات وحش فیروزکوه با ۸۹ هزارهکتار وسعت خاستگاه بیش از ۴۰ درصد حیات وحش استان تهران است، گونه های جانوری مانند قوچ، میش، کل، بز، کبک، پلنگ، انواع خزندگان و پرندگان شکاری در این منطقه زیست می کنند.
گازرسانی به روستای «کاوه ده» فیروزکوه در انتظار تاییدیه محیط زیست است
فرماندار شهرستان گفت:عملیات گازرسانی روستای «کاوه ده» در انتظار تأییدیه سازمان حفاظت محیط زیست است و برای رفع مشکل گاز رسانی این روستا در حال پیگیری هستیم.
روستای محروم «کاوه ده» یکی از روستاهای دهستان پشتکوه است و در دولت سیزدهم اقدامات مختلفی برای رفع محرومیت این روستا و دیگر روستاهای دهستان پشتکوه انجام شده است.
این روستا در مناطق چهارگانه محیط زیستی واقع شده و به دلیل وجود گونه های حاظفت شده و موضوع حفاظت از آنها، فرآیند گازرسانی به این روستا طولانی شده است.
رسیدگی به موضوع حریم بستر رودخانهها از سال ۱۳۹۲ در دست اقدام است تا به خواسته های کشاورزان در حوزه بستر رودخانه رسیدگی شود. به نظر کشاورزان شرح خدمات و اطلاع رسانی در باره مطالعه بستر ناقص بود و ضرروت داشت که این موضوع در قالب پروژه مجدد، بازنگری و مسائل مرتبط رفع و حل شود.
بازنگری حریم بستر رودخانهها در کارگروه زیربنایی وزارت کشور مطرح و مقرر شد تا در حدود ۱۰ نقطه رودخانه حبلهرود توسط کارشناس ذیصلاح و کارشناس رسمی دادگستری که در حوزه آب فعالیت میکند، بررسی شود تا برای کارگروهی که در شرکت منابع آب کشوراست محرز شود این مطالعه مشکل داشته است.
بنا بر اعلام رئیس کل دادگستری استان تهران ،دستور لغو مجوز غیرقانونی برداشت آب از «حبله رود» صادر شده است.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به بازگشت ۱۵۱ هکتار از اراضی دولتی به بیتالمال در نتیجه پیگیریهای قضایی، علاوه بر صدور دستور لغو مجوز غیرقانونی برای برداشت آب از رودخانه «حبله رود»، در عین حال تاکید کرد نحوه واگذاری و فروش اراضی و ویلاسازیها در منطقه «یورتعلی حصاربن» موسوم به «باغ فیروزه» بررسی شود.
علی القاصی مهر در نشست شورای حفظ حقوق بیتالمال در اراضی و منابع طبیعی استان تهران اظهار داشت: گزارش دستگاهها و نهادهای مسئول حاکی از این است که کاربری ۴۵۲ هکتار از اراضی مرغوب شهرستان فیروزکوه در مقابل دیدگان همه متولیان در سالهای گذشته تغییر پیدا کرده و حتی ۱۵۱ هکتار از اراضی دولت و ملی نیز توسط اشخاص سودجو در این محدوده تصرف شده بود که با پیگیریهای قضایی به بیتالمال بازگشت.
حسب گزارش نماینده آب منطقهای شهرستان فیروزکوه در سال ۱۳۹۲ مجوزی برای برداشت آب از رودخانه «حبله رود» برای تامین آب مورد نیاز برای ساخت و سازهای غیرمجاز و ویلاسازی در منطقه «یورتعلی حصاربن» صادر شد که محل تامل، بررسی و تعمق دارد زیرا بر اساس قانون، دستگاههای خدماترسان اجازه اعم از آب، گاز و برق اجازه ارائه خدمات به ساخت و سازهای غیرمجاز را ندارند؛ بنابراین با توجه به محدودیت موجود برای برداشت از آب رودخانه «حبله رود» برای مصارف ارجح، تاکید میشود آب منطقهای شهرستان فیروزکوه نسبت به صدور مجوز یاد شده تجدیدنظر کند و اقدام لازم برای لغو آن را که هیچ خاستگاه قانونی ندارد؛ در دستور کار قرار دهد.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به نقش متولیان صیانت از کاربری اراضی اعم از جهاد کشاورزی و منابع طبیعی، افزود: بررسیهای تخصصی در مورد علل شکلگیری شهرکهای غیرمجاز و ساخت و سازهای وسیع غیرمجاز که شاید اکنون در عمل امکان تخریب آنها وجود نداشته باشد حاکی از این است که دستگاههای متولی همچون جهاد کشاورزی و منابع طبیعی گاهی در اجرای احکام قطعی صادره تاخیر و تعلل کردند و این تاخیر و تعلل سبب گستردگی ساخت و سازهای غیرمجاز بهمرور زمان شده است. تغییر کاربریها در منطقه «یورتعلی حصاربن» فاقد وجاهت قانونی است.
القاصی مهر تصریح کرد: آنچه که اکنون واضح و مبرهن است، این است که تغییر کاربریها در منطقه «یورتعلی حصاربن» قابل پذیرش نیست و فاقد وجاهت قانونی است که ضرورت دارد در اسرع وقت به حالت اولیه اعاده شود.
احداث خانه صنعت و پژوهش در دستور کار شهرستان قرار دارد
معاون سیاسی فرماندار فیروزکوه از احداث خانه صنعت و پژوهش در این شهرستان خبرداد.
مهدی سالاریه گفت: تربیت نیروی کار و اعلام آمادگی دانشگاه ها برای تربیت نیروهای متخصص و تحقیق و توسعه(R&D) برای توسعه صنعت در این شهرستان در دستور کار قرار دارد.
تأسیس رشته شیلات، لزوم مکاتبه صنایع با اداره فنی و حرفهای برای تربیت نیروی کار حرفهای، ایجاد واحد آموزشگاه آزاد صنایع ،برگزاری جلسات مستمر کارگروه صنعت و پژوهش، تشکیل خانه صنعت در شهرک صنعتی امیریه، استقرار کارشناس ارتباط با صنعت در خانه صنعت و تهیه فهرست نیازهای صاحبان صنابع برای توسعه صنعت مصوب شده است.
ساخت و ساز غیر مجاز دلیل اصلی فرونشست ها و آسیب ها است
فرماندار شهرستان فیروزکوه بر این عقیده است که برخی از شهرها به دلیل ساختوساز غیر مجاز توسط ویلا سازان و برداشت بی رویه از منابع آبی، درگیر فرونشستها و آسیب های مختلف هستند.
وی می گوید: وظیفه دستگاههای عضو کارگروه ساماندهی ساختوساز غیرمجاز نهادینه کردن فرهنگ مخالفت با ساختوساز غیرمجازدر بین مردم است وامروز مهمترین وظیفه ما به عنوان دستگاههایی که عضو کارگروه ساماندهی ساختوساز نهادینه کردن فرهنگ مخالفت با ساختوساز غیرمجاز را در بین مردم است.
فرماندار فیروزکوه ضمن تقدیر از روستا نشینان و شهروندان قانونمدار ادامه داد: در برخی مناطق در طی دو یا سه سال گذشته یک مورد هم ساخت و ساز نداشتند ، راه اندازی گشت مقابله با ساخت و ساز برای پیشگیری از تخلفات احتمالی در دستور کار قرار گرفته است.
قلعوقمع بنا برای مردم تبعات سیاسی و اجتماعی دارد و در این راستا دستگاهی که نسبت به ساخت و ساز غیر مجاز غفلت کرده باید مجازات شود.
وی عقیده دارد که مدیر دستگاه مربوطه موظف بوده جلوی ساختوساز غیرمجاز را بگیرد و اولین مسئول موضوع در سطح روستا، دهیاران و بخشداران هستند.
فرماندار گفت: با نگاهی که دولت مردمی سیزدهم به ساماندهی مسیل رودخانه ها و کاهش خطر و بلایا در این شهرستان داشتند، اقدامات صورت گرفته در این حوزه در مقایسه با چند سال گذشته بیسابقه بودهاست. اقدامات خوبی در زمینه ساماندهی مسیلها رقم خورده که یکی از آنها در روستای آتشان است که در سالهای اخیر بیسابقه بوده و امیدواریم شاهد موثر بودن این ساماندهی ها در جلوگیری از سیل و بلایای طبیعی باشیم.
وی خاطرنشان کرد: لایروبی و ساماندهی مسیلها از دغدغه های مردم روستای آتشان است؛ در مسیل جوری در منطقه با بازدید استاندار تهران و دستور وی مبنی بر اینکه به سرعت مسائل این منطقه حل شود، لایروبی کامل این مسیل را انجام دادیم و بخشی از دغدغه اساسی اهالی روستا حل شد.
حیدری منش افزود: با تخصیص اعتبار از سوی استانداری تهران بحث ساماندهی مسیل دروازوک و مسیل واقع در دره زروان در روستای آتشان انجام شد؛ در دره دروازوک دیوار حائل ساماندهی سیلاب و پلی را احداث کردیم که برای پیشگیری از ورود سیلاب به منازل اهالی است.
این مسئول اضافه کرد:همچنین در زروان دره نیزاداره کل منابع طبیعی استان تهران در حال ساخت سیلبند هستند که این فرآیند برای پیشگیری از آسیبهای احتمالی است که پس از بارشهای طولانی در منطقه شکل میگیرد.
سند مالکیت ۹۳ هزار و ۲۸۰ متر مربع بستر رودخانه به نام دولت صادر شد
با تلاش و پیگیری های واحد حقوقی منابع آب سند مالکیت بیش از ۹۳ هزار و ۲۸۰ مترمربع از زمینهای بستر رودخانه ورسخواران در حوزه عملکرد این شرکت به نام دولت جمهوری اسلامی ایران صادر شد.
به منظور تثبیت مالکیت اراضی بستر رودخانه ها برای اعمال حاکمیت بهتر جهت جلوگیری از هر گونه سوء استفاده با پیگیری کارشناس حقوقی و همکاری اداره ثبت اسناد و املاک مالکیت بیش از ۹۳ هزار و ۲۸۰ متر مربع از اراضی بستر رودخانه ورسخواران با اخذ سند مالکیت به نام دولت جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی شرکت آب منطقه ای تهران تثبیت شد.
این اقدامات به منظور پیشگیری از تصرفات غیرمجاز و جلوگیری از سودجویی متصرفان اجرا شدند و صدوراین اسناد در حفظ مالکیت بستر رودخانه و جلوگیری از عدم تجاوز به آن دارای اهمیت بالایی است.
با اخذ سند مالکیت برای اراضی بستر مجاری آب های سطحی اساسا با تثبیت مالکیت دولت به تولیت وزارت نیرو (شرکت آب منطقه ای تهران) هر گونه سوء استفاده احتمالی برای تصرفات بستر و حریم منتفی خواهد شد و امور آب در نقش حاکمیتی خود با هر گونه تخلف و تصرف مطابق با قانون برخورد لازم را به عمل خواهد آورد.
صدورسند تک برگی برای ۴۰۰ هکتار زمین ملی شهرستان فیروزکوه ۸۱ فقره سند تک برگ در ۶ ماه اول امسال به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و به نمایندگی سازمان ملی زمین و مسکن صادر شد.
مالکیت دولت با دریافت سند کاداستر (سند تک برگی) به میزان ۱۶ میلیون و ۴۸۸ هزار و ۴۷۶ متر مربع در پلاک آهنک شهرستان فیروزکوه با همت رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و همکاری اداره ثبت اسناد و املاک این شهرستان به منظور جلوگیری از زمینخواری و تعرض به انفال و بیت المال متعلق به مردم دارای سند کاداستر (تک برگی) تثبیت شده است.
با دریافت سند زمین های ملی و مستثنیات کاملاً منفک و مشخص می شود از این رو ضمن تثبیت حقوق و مالکیت دولت، از تجاوز و تصرف به عرصه های ملی و بیت المال جلوگیری شده و زمینه بسیاری از مشکلات و سوء استفاده های احتمالی کاهش می یابد.
مالکیت دولت با دریافت ۲ سند کاداستر (سند تک برگی) به مساحت ۴۰۰ هکتار از زمینهای ملی برای پلاک های باسلدره و کنگرخانی شهرستان فیروزکوه با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک این شهرستان به منظور جلوگیری از زمینخواری و تعرض به انفال و بیت المال متعلق به مردم تثبیت شد.
شهرستان فیروز کوه با جمعیت سیال ۵۰ تا ۱۵۰ هزار نفر در فصول مختلف سال در شرق پایتخت قرار دارد.
نظر شما