به گزارش دریافتی روز پنجشنبه ایرنا از سفارت ایران در مینسک، علیرضا صانعی این سخنان را در نشست معرفی ظرفیتها و توانمندیهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران که با حضور نمایندگان ۱۷۰ شرکت بلاروسی فعال در عرصه تولیدات صنعتی، صنایع چوب، صنایع سبک و مواد غذایی، تجارت و سرمایهگذاری، حمل و نقل، پزشکی و داروسازی و بانکداری برگزار شد، بیان کرد.
در این نشست که به ابتکار سفارت جمهوری اسلامی ایران در مینسک و با همکاری اتاق بازرگانی و صنایع جمهوری بلاروس برگزار شد، صانعی افزود: نبود زیرساختهای مناسب حمل و نقل، مبادلات مالی و بانکی و تعاملات گمرکی در وهله نخست و عدم شناخت تجار دو کشور نسبت به پتانسیل ها و ظرفیتهای اقتصادی طرف مقابل در وهله بعد، از مهمترین موانع و مشکلات موجود در توسعه همکاریهای اقتصادی تهران – مینسک است.
سفیر ایران در بلاروس در ادامه بر ضرورت تلاش و همکاری مشترک نهادهای دو کشور برای برطرف کردن این موانع تأکید کرد.
ایران شریک راهبردی بلاروس است
معاون رئیس اتاق بازرگانی بلاروس نیز ضمن استقبال از برگزاری چنین نشستهایی بر اهمیت این رویداد در توسعه مناسبات و مراودات مینسک - تهران تاکید کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران شریک راهبردی بلاروس است و بنگاه ها و شرکت های زیادی اراده جدی و پیشنهادهای مشخصی برای توسعه همکاری ها و اجرای پروژه های مشترک با ایران دارند.
دنیس ملشکین با اشاره به پویایی گردش تجاری بلاروس و ایران بر عملیاتی کردن ظرفیتهای موجود برای توسعه و تنوع بخشیدن به واردات و صادرات کالا و خدمات، همکاری در زمینه تبادل تجربه، انتقال فناوری بین دو کشور تاکید کرد.
در ادامه این نشست وابسته بازرگانی سفارت ایران در مینسک نیز بخشی از ظرفیتها و فرصتهای اقتصادی، سرمایه گذاری، زیرساخت های لجستیکی و رویدادهای تجاری جمهوری اسلامی ایران را به فعالان اقتصادی حاضر در این نشست معرفی کرد. همچنین مدیرعامل بانک ایرانی - بلاروسی « تی سی» ظرفیت ها و امکانات این بانک را به عنوان یک فرصت در توسعه تجارت بین فعالان اقتصادی دو کشور تشریح کرد.
در پایان بخش عمومی این رویداد، جلسات جداگانه ای بین نمایندگان شرکت های بلاروسی، سفیر کشورمان و نمایندگان بخش اقتصادی سفارت برگزار شد.
در گزارش دریافتی به آمار مبادلات تجاری ایران و بلاروس در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۲ اشارهای نشده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلاروس پیش از این در مصاحبهای تصویری با ایرنا از ریلگذاری برای ارتقای مبادلات تجاری دوجانبه به ۳۰۰ میلیون دلار و در گام بعدی به یک میلیارد دلار خبر داده بود. ( اینجا ببینید و بخوانید )
جمهوری بلاروس، سرزمین محصور در خشکی در اروپای شرقی است که با کشورهای روسیه، اوکراین، لهستان، لیتوانی و لتونی هممرز است. پایتخت آن شهر مینسک است.
نظر شما