«سعید مرادی» روز یکشنبه در حاشیه بازدید فرماندار دالاهو از بازارچه ابزارآلات فلزی کرندغرب در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، گفت: فرماندار در این بازدید از بستهبندی محصولات و صنایع دستی این بازارچه بویژه چاقوی کرند ابراز رضایت و خرسندی کرد.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دالاهو تصریح کرد: چاقوی کرندغرب قدمتی حدود سه هزار ساله دارد و با توجه به پیشینه کهن و کیفیتی که تولیدات هنرمندان این شهرستان داشتند، از چند سال پیش برای استانداردسازی کارگاههای چاقوسازی کرندغرب اقدام شد.
او تاکید کرد: پس از استانداردسازی کارگاههای چاقوسازی کرند، در حوزه بستهبندی این تولیدات دستساز هنرمندان کرندغربی اقداماتی صورت گرفت و امروز چاقوی کرند با بالاترین کیفیت و بسته بندیهای شکیل به گردشگران عرضه میشود.
مرادی خاطرنشان کرد: چاقوی کرند غرب به واسطه کیفیت بالای خود مشتریان زیادی از سراسر ایران دارد و هرساله در ایام نوروز عدهای از گردشگران به منظور خرید این محصول به شهرستان دالاهو سفر میکنند و از بازارچه ابزارآلات فلزی کرندغرب خرید میکنند.
چاقوی کرندغرب و سایر تولیدات این شهر را بیشتر بشناسیم
در ایران چاقوی شهرهای کرندغرب و زنجان معروف هستند اما گفته می شود که صنعت چاقوسازی در کرندغرب ، پیشینه ای حدود سه هزار سال دارد.
در کتاب «منم تیمور جهانگشا» اثر امیر تیمور گورکانی از قول تیمور لنگ چنین آمده است: «در ۹۰ کیلومتری شهر قره میسین (کرمانشاه فعلی) شهری زیبا در کنار کوهپایه ای عظیم بود بنام کرند که استادکاران ماهری داشت، من در آنجا ماندم، اسبانم را نعل بندی کردم، توسط استادکاران خنجر و شمشیر زیادی ساخته شد که آنها را خریدیم، من فتح عراق را مدیون صنعتگران این شهر می دانم چاقوهای دست ساز کرندغرب می تواند تا ۵۰ سال ماندگاری داشته باشد.»
علاوه بر چاقو، هنرمندان کرندغربی از آهن اسقاط و ضایعات آهنی تولیداتی مانند کلیدهای رمزی، کاردهای آشپزخانه، انواع سیخ کباب، قندبر، کاردهای فشنگی، انبر، ساطور، قندشکن، گاو آهن های کوچک و بزرگ، داس، تبر و ابزار دیگری از جمله وجین کن و منقل نیز تولید می کنند.
نظر شما