به گزارش ایرنا، کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه نیز در این آیین با اهدای گل، باری دیگر با مردم روسیه به ویژه خانواده جانباختگان و مجروحان این حادثه ابراز همدردی کرد.
حاضران در این آیین به یاد قربانیان حادثه تروریستی یک دقیقه سکوت کردند.
سفیر ایران در روسیه در سخنانی در حاشیه این آیین گفت: حمله تروریستی اخیر در کروکوس، باری دیگر توجهها را در جهان به مقوله تروریسم جلب کرد اما باید توجه داشت که رفتارهای شعارگونه و صدور بیانیه محکومیت برای توقف چنین اقدامات ضدبشری کافی نیست.
کاظم جلالی با یادآوری اینکه ایران نیز قربانی تروریسم است و جمعیت زیادی در کشور ما قربانی اقدامات تروریستی شدهاند، خاطرنشان کرد: جامعه جهانی باید به صورت ریشهای به مبارزه با تروریسم بپردازد.
سفیر ایران در روسیه گفت: جامعه جهانی باید به این موضوع توجه کند که برخی سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی از تروریستها پشتیبانی و برخی کشورها از تروریستها برای دستیابی به اهداف خود بهرهبرداری میکنند.
وی در ادامه با اشاره به همکاریهای مشترک ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم گفت:اگر این تلاش ها نبود اکنون عوامل تروریستی در بخش قابل توجهی از منطقه سیطره داشتند و با همکاری مشترک تهران و مسکو بود که تروریستها در سوریه عقب نشستند..
سفیر ایران در روسیه ادامه داد: میتوان گفت که مقوله مبارزه با تروریسم در دنیا صادقانه نیست و برخی کشورها ضمن طرح ادعای مبارزه با تروریسم، از تروریستها حمایت میکنند. آنها باید پاسخ دهند که چرا اقدامات تروریستی در کشورهای خودشان کمتر اتفاق میافتد؟
وی در حاشیه این آیین به خبرگزاری ایزوستیا و شبکه یک روسیه نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران در سالهای گذشته با پدیده شوم تروریسم مواجه بوده و چند ماه پیش در مراسم بزرگداشت سردار شهید سلیمانی حادثه تروریستی رخ داد و جمعی از هم وطنان ما در آن قربانی و زخمی شدند.
مراسم یادبود قربانیان حادثه تروریستی کروکوس سیتی توسط وزارت خارجه روسیه برنامه ریزی شده و از روسای نمایندگی های دیپلماتیک و سازمان های بین المللی مستقر در روسیه برای شرکت در آن دعوت شده بود.
سفیر ایران پیشتر با حضور در وزارت امور خارجه روسیه، دفتر یادبود قربانیان حادثه تروریستی کروکوس را امضا کرده بود.
جلالی همچنین پیش تر در پیام تسلیتی وقوع این حادثه تروریستی را به دولت و ملت روسیه تسلیت گفته بود.
جمعی از ساکنان مسکو نیز روز شنبه طبق سنت مسیحیان ارتدکس در نهمین روز از حمله تروریستی به تالار کنسرت کروکوس، مراسم ترحیم قربانیان این فاجعه را برگزار کردند.
کشف کیف رمز پول و تراکنش مالی عوامل تروریستی
پیش از این، کمیته تحقیقات روسیه اعلام کرد: تحقیقات صورت گرفته شواهدی مبنی بر ارتباط بین عوامل حمله تروریستی به سالن کنسرت کرکوس با ملیگرایان اوکراین از جمله تراکنش مالی را تأیید میکند.
همچنین خبرگزاری اسپوتنیک روز شنبه اعلام کرد که کیف رمزپولی را کشف کرده که میتوانست توسط سفارش دهندگان و مجریان حمله تروریستی به تالار کنسرت کروکوس سیتی در نزدیکی مسکو مورد استفاده قرار گیرد؛ مبلغی معادل نصف مبلغی که برای حمله به سالن کنسرت به تروریستها وعده داده شده بود از این کیف پول انتقال یافته است.
آدرس کیف پول در یک کانال تلگرامی مرتبط با صدای خراسان ( منتسب به شاخه افغانی گروه تروریستی داعش) منتشر شده است. بنا بر این گزارش، مدیر سابق این کانال که تلگرام آن را به دلیل فعالیت تروریستی حذف کرده است، سه بار قبل از حمله تروریستی در کانال تلگرامی دیگر خود پستی با عنوان "جمع آوری وجوه برای کمک به خانواده ها و کودکان اسیر مجاهدین - مهاجران " با ذکر همان آدرس کیف پول منتشر کرده بود.
این خبرگزاری روس افزود: در روز حمله تروریستی (۲۲ مارس – سوم فروردین ۱۴۰۲) در ساعت ۱۷:۲۴ به وقت مسکو، لینک خطبه "صدای خراسان" در کانال تلگرام فوق ظاهر شد و در زیر آن عکس کوچکی از یک مبارز با صورت پوشیده و یک مسلسل روی شانه اش قرار داشت. کیف پول در پلتفرم Tronscan در همان روز اوج فعالیت را مشاهده کرد: توکنها وارد شدند و تقریباً بلافاصله رفتند. در مجموع چهار دریافت و خروج وجوه وجود داشت: ۳۲۵، ۵۵۰، ۵۵۰ و ۱۱۰۰ دلار.
آخرین آمار قربانیان حادثه تروریستی کروکوس
تیراندازی تروریستها و اقدام آنها به پرتاب بمب های آتش زا قبل از اجرای کنسرت در تالار شهر کروکوس در شهر کراسنوگورسک در نزدیکی مسکو شامگاه جمعه سوم فروردینماه ۱۴۰۳ به فاجعه انسانی منجر شد.
بنا بر آخرین آمار اعلامی ( ساعت ۶ صبح روز شنبه ۱۱ فروردین به وقت مسکو – ۰۶:۳۰ به وقت تهران) در این حمله تروریستی ۶۹۵ نفر از جمله ۱۵ کودک زخمی شدند که از این تعداد ۱۴۴ نفر جان باختهاند.
در میان اسامی جانباختگان، نام پنج کودک نیز دیده میشود. .
شاهدان عینی در زمان وقوع حمله تروریستی به تالار شهر کروکوس از حضور چهار تروریست سخن گفتند که بعدا گفته شد آنها بطری بنزین برای آتش زدن سالن نیز همراه داشتند. این آتشسوزی منجر به فروریختن بخشهایی از این تالار شد.
به گفته رئیس کمیته تحقیقات روسیه، تروریست ها ساعت ۱۹.۵۸ جمعه سوم فروردین (به وقت مسکو) (۲۰:۲۸ به وقت تهران) به تالار شهر کروکوس رسیدند و ساعت ۲۰.۱۱ ساختمان را ترک کردند.
عملیات آواربرداری و جستجوی قربانیان این حادثه از زیر آوار سه شنبه هفتم فروردین ماه خاتمه یافت.
بنا بر اعلام سرویس امنیت فدرال روسیه، تاکنون ۱۱ نفر از جمله چهار عامل تروریستی که به این تالار حمله کردند، بازداشت شدهاند. عاملان حمله تروریستی اوایل صبح روز شنبه ۲۳ مارس (چهارم فروردین ۱۴۰۳) در حالی که به سمت مرز اوکراین میرفتند، در منطقه بریانسک بازداشت شدند. در بازجویی مشخص شد که آنها شهروند تاجیکستان هستند. دادگاه باسمانی مسکو برای آنها تا ۲۲ مه ( دوم خردادماه ۱۴۰۳) تحت بازداشت قرار داد. در مجموع ۱۱ نفر از عاملان و همدستان در این پرونده بازداشت شده اند.
با وجود آنکه رسانهها و مقامات غربی، از گروه تروریستی داعش به عنوان عامل این حمله تروریستی یاد کرده و اوکراین را از دخالت در این عملیات تبرئه کردهاند، مقامهای مسکو ضمن تعجب از سرعت عمل غرب در شناسایی عوامل تروریستی بر تکمیل تحقیقات خود در این زمینه تأکید کردهاند.
با این حال، نیکولای پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه هفتم فروردین ۱۴۰۳ در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اینکه آیا اوکراین یا گروه تروریستی داعش پشت این حمله تروریستی بوده است پاسخ داد: البته، اوکراین.
الکساندر بورتنیکوف رئیس سازمان امنیت فدرال روسیه نیز در آن روز در مصاحبهای گفت: ما معتقدیم که این اقدام تروریستی هم توسط اسلام گرایان تندرو و هم توسط سازمان های اطلاعاتی غربی طراحی، تدارک و اجرا شده است و سرویس های ویژه اوکراین مستقیماً به این موضوع مرتبط هستند و همکاری داشتهاند.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه نیز ششم فروردینماه ۱۴۰۳ با تأکید بر ضرورت تکمیل تحقیقات این کشور درباره این حادثه تروریستی گفته بود: جنایت وحشتناک در کروکوس، اقدامی برای ارعاب و ایجاد وحشت در جامعه روسیه است که توسط اسلام گرایان افراطی انجام شد؛ این سؤالات مطرح می شود که آنها این کار را به سفارش کدام مشتری انجام دادند؟، چه کسی از این کار سود میبرد؟ و آیا اسلام گرایان افراطی واقعاً تصمیم به حمله به روسیه گرفتند؟ همچنین باید به این سوال پاسخ داد که چرا تروریست ها پس از ارتکاب جنایت در کروکوس قصد عزیمت به اوکراین را داشتند و چه کسی در آنجا منتظر آنها بود.
در حالی روس ها از اوکراین به عنوان عامل پشت پرده جنایت کروکوس یاد می کنند که تقابل نظامی دو کشور در بیش از دو سال گذشته همچنان ادامه دارد.
نظر شما