به گزارش ایرنا، مردم همیشه در صحنه ایران در یک حرکت تاریخساز، ۱۲ فروردین ماه سال ۱۳۵۸ را به نقطه عطفی در تاریخ سیاسی معاصر ایران تبدیل کردند.
بالاخره انقلاب اسلامی پیروز شد و پس از تحمل زندانها، تبعیدها، شکنجهها، مشقتها و محرومیتهای فراوان بخت به ملت ایران رو کرد و مردم بعد از پیروزی انقلاب پای آرمانهای شهدا ایستادند و در یک همهپرسی تاریخی به استقرار جمهوری اسلامی، آری گفتند.
رای آری بیش از ۹۸ درصد رایدهندگان در روز ۱۲ فروردین ماه سال ۱۳۵۸ طومار مستکبران را در هم پیچید و این روز خجسته سرآغاز حکومت مستضعفین شد، حال امروز با گذشت بیش از ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، ملت ایران همچنان ثابتقدم در این مسیر قدم نهاده و با وجود تحریمهای ظالمانه و ناجوانمردانه دشمن یک قدم هم از مسیر پرغرور انقلاب اسلامی پا پس نکشیده است.
۱۲ فروردین از بزرگترین اعیاد ملی است که همیشه باید این روز را زنده نگه داشت و در پاسداشت آن کوشا بود.
تاریخنگار انقلاب اسلامی با اشاره به تحولات ۱۲ فروردین ماه سال ۱۳۵۸ اظهار کرد: در کمتر کشوری به سرعت رفراندوم تعیین رژیم برگزار شده اما در انقلاب اسلامی ایران ۵۰ روز بعد از پیروزی انقلاب، رفراندوم با مشارکت گسترده مردم به اجرا در آمد و پس از ۲ روز رایگیری در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین سال ۵۸ بیش از ۹۸درصد رایدهندگان به حکومت جمهوری اسلامی رای مثبت دادند که چنین چیزی در دنیا بینظیر یا کمسابقه است.
غلامرضا خارکوهی در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی با مشارکت مردم ایران به پیروزی رسید و با مشارکت خودشان هم نوع حکومتش معین شد، گفت: حضور باشکوه و آزادانه مردم در صحنه انقلاب و تعیین نظام سیاسی مذهبی کشور میتواند یکی از مهمترین دستاوردهای این رفراندوم باشد زیرا مردم خودجوش و داوطلبانه به میدان آمدند و برای اولین بار آزادانه در رفراندم شرکت کردند.
وی ادامه داد: حضور باشکوه ملت ایران در رفراندوم در حالی رقم خورد که مردم به امام خمینی(ره) آنقدر اعتماد و اعتقاد داشتند که اگر او به تنهایی و بدون رفراندوم هم نوع نظام سیاسی ایران را تعیین میکرد کاملا می پذیرفتند ولی از آنجا که امام (ره) یک رهبر مردمی بود، میخواست این برنامه بهصورت قانونمند و با میل و رای عموم مردم انجام شود.
تاریخنگار انقلاب اسلامی، خواستار بازخوانی و بیان خاطرات آن روزها به منظور تبیین رویداد بزرگ ۱۲ فروردین ماه سال ۱۳۵۸ شد و افزود: باید شرایط سیاسی و اجتماعی آن ایام تشریح گردد تا نسل امروز و آیندگان بدانند که این رفراندوم، اولین، آزادترین و دمکراتیکترین انتخابات تاریخ ایران بود.
خارکوهی تاکید کرد: در همهپرسی ۱۲ فروردین ماه سال ۱۳۵۸، اقشار مختلف مردم زن و مرد حتی اقلیتهای قومی و مذهبی آزادانه شرکت کردند، این رفراندوم طی ۲ روز برگزار شد تا همه حتی ساکنان مناطق محروم و دورافتاده و مناطق مرزی کشور فرصت شرکت داشته باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که فضای سیاسی ایران در زمان رفراندوم چگونه بود، توضیح داد: در آن روزها تازه انقلاب اسلامی پیروز شده بود و همه برای تغییر رسمی حکومت طاغوت و تعیین حکومت جدید مذهبی و انقلابی لحظهشماری میکردند.
تاریخنگار انقلاب اسلامی اضافه کرد: در آن زمان عموم مردم کشور دارای روحیه خوب و آماده فداکاری و همکاری در این راه بودند اما چند نطقه مرزی و قومی مثل گنبدکاووس و ترکمنصحرا، سیستان و بلوچستان، و خرمشهر با توطئه ضدانقلاب دچار التهاب و درگیری بود .
خارکوهی گفت: در آن روزها عوامل ضدانقلاب با حمایت آمریکا، شوروی و عراق به دنبال ناامنی مناطق مرزی ایران بودند و به جنگ و آتشافروزی پرداختند. حتی برخی از گروههای مخالف، با تهدید اسلحه مانع رای دادن مردم در اینگونه مناطق شدند و برخی از صندوقهای رای را به آتش کشیدند.
وی با اشاره به اینکه در آن زمان قدرتهای خارجی و گروههای ضدانقلاب از رای آزاد مردم میترسیدند، یادآور شد: با این وجود رفراندوم جمهوری اسلامی به خوبی برگزار شد و دشمنان ملت به حاشیه رانده شدند و به هدف خود که ممانعت از رفراندم و عدم تحقق یک حکومت سیاسی مذهبی بود، نرسیدند.
نظر شما