رضا ایاز روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این تعداد شامل ۲۵۵ هزار و ۵۰۰ نفر بازدید از جاذبه های گردشگری و ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر اقامت در مراکز اسکان و اقامت از ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۳ فرودین ۱۴۰۳ در این شهرستان است.
وی اضافه کرد: در این مدت تعداد بازدید مسافران از جاذبه های تاریخی شامل ۳۴ هزار و ۴۸۵ مورد از ابنیه تاریخی، پنج هزار و ۹۶۴ مورد از بازارچه های صنایع دستی، ۸۲ هزار و ۹۰ مورد از بقعه های متبرکه، ۴۸ هزار و ۹۳۳ مورد جاذبه های گردشگری، ۳۲ هزار و ۶۹۰ جکرد روستاهای هدف گردشگری، ۵۰ هزار و ۵۰۰ مورد مراکز نمونه گردشگری است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساوه همچنین آمار اقامت مسافران نوروزی در این شهرستان را شامل یک هزار و ۵۷۴ نفر در مدارس، هشت هزار و ۷۴۴ نفر در کمپ های شهرداری ها، یک هزار و ۲۰۳ نفر در مساجد و حسینیه ها، ۵۹۷ نفر در مهمانسرای ادارات، یک هزار و ۳۴۲ نفر در هتل ها، یک هزار و ۶۳۵ نفر در زائر سراها، ۹۹ نفر در هتل بوتیک ها، ۷۵ نفر در خانه های بومگردی و ۱۶۶ نفر در مجتمع های خدمات بین راهی است.
وی همچنین از انجام ۴۰ مورد نظارت گروهی از مجتمع های خدمات رسان گردشگری در این شهرستان طی ایام نوروز خبر داد و گفت: در نتیجه این بازدیدها چند واحد با تذکر شفاهی نسبت به رفع مشکلات اقدام کرده و یک مورد شکایت واصله از سوی مسافران علیه یک واحد نیز در دست پیگیری است.
حدود ۴۳۰ اثر تاریخی و گردشگری در ساوه وجود دارد که ۱۳۰ اثر از این تعداد تاکنون به ثبت ملی و یک مورد تیز به ثبت جهانی رسیده است که مهمترین آنها مسجد هزار ساله جامع ساوه، قیزقلعه، چهارسوق، بازار تاریخی ساوه، عمارت حاکم، کاروانسرا و سایت تاریخی شهر آوه، امامزادگان و بقاع متبرکه و مناطق گردشگری متعددی نظیر روستاهای کوهپایه و نیز بخش نوبران است.
کاروانسرای باغ شیخ تنها اثر ثبت جهانی ساوه است.
محور گردشگری روستای یولاق، سنگستان نوبران، روستای بالقلو و مجموعه بومگردی روستای خانقاه نوبران و برخی دیگر از روستاهای مقصد گردشگری از جمله ظرفیتهای شهرستان ساوه برای ارایه به گردشگران نوروزی است.
نظر شما