به گزارش خبرنگار ایرنا مهدی جعفری روز چهارشنبه در نشست بررسی طرح شهر گلخانهای خوسف که با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: با توجه به رفع موانع موجود در مجتمعهای گلخانهای استان از جمله آب، برق و گاز، سال ۱۴۰۳ جهشی بزرگ در گلخانههای استان را شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه گلخانه ضرورتی انکارناپذیر برای استان است و در این مسیر هر تعللی موجب عقب ماندگی در مسیر توسعه خواهد شد ادامه داد: ۴/۵ هکتار اراضی مجتمعهای گلخانهای استان از ابتدای امسال به مردم متقاضی واگذار شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به وجود هشت مجتمع گلخانهای در استان تا قبل از دولت سیزدهم اضافه کرد: زیرساخت این مجتمعها از زمانهای گذشته تا حدود ۷۰ درصد پیش رفته بود اما از دولت نهم تا ابتدای دولت سیزدهم اقدامی انجام نشده و بلااستفاده مانده بود.
وی با بیان اینکه اقدامات زیربنایی ۶ مجتمع گلخانه ای اخیرا انجام شده است گفت: از همین رو ۱۴ مجتمع گلخانهای در سطح استان موجود و زیرساختهای آن ایجاد شده لذا امسال سال جهش گلخانهها در خراسان جنوبی خواهد بود.
جعفری بیان کرد: امیدواریم تا پایان سال آمار گلخانههای موجود به ۲ برابر افزایش یابد چون زیرساختهای لازم فراهم شده است.
وی گفت: حاکمیت در حوزه سیاستگذاری و بخش اجرایی به گفتمان واحدی رسیدهاند که گلخانه میتواند راه نجات استان باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: طرح شهر گلخانهای خوسف که تلاشهای زیادی برای ارایه آن انجام شده قرار است شهرستان خوسف را نمونه و الگوی دیگر نقاط استان کند لذا با رفع ایرادات طرح در آینده اجرایی خواهد شد.
فرماندار خوسف هم گفت: طرح شهر گلخانهای به صورت پایلوت در دولت آباد این شهرستان، مطالعات آن انجام شده که امیدواریم با تکمیل آن نقطه هدف مشخص شود.
سید علی حسینی با بیان اینکه این طرح با مشارکت مردم اجرایی خواهد شد ادامه داد: این مدل جدید نیازمند مطالعات بیشتر دارد تا در کنار چاههای کشاورزی شهرکهای گلخانهای ایجاد شود.
وی عنوان کرد: اکنون مجتمع محمدیه در حال فعالیت است و در شهرک گلخانهای ماژان هم زیرساختها فراهم شده که امیدواریم امسال با تامین برق واگذاری زمینها انجام گیرد.
فرماندار خوسف با تاکید بر اینکه طرح شهر گلخانهای فراگیرتر از مجتمع خواهد بود ادامه داد: در این طرح از ظرفیتهای ایجاد شده مجاور چاههای کشاورزی برای توسعه گلخانهای استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کشت گلخانه ای تا ۷۰ درصد مصرف آب را در بخش کشاورزی کاهش میدهد یادآور شد: چاههای کشاورزی از کشت زراعی به سمت باغداری رفته اما با توجه به کاهش ذخایر آب باید طرحها و مدلهای جدید پیاده شود تا هدررفت آب کاهش یابد.
نظر شما