معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: قارچ‌های خودرو در طبیعت مرگ‌بار است

کرمانشاه - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نسبت به مصرف قارچ های خودرو در طبیعت هشدار داد و گفت: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی و خودرو در طبیعت، می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.

دکتر ابراهیم شکیبا روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند ولی همه آنها خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: با توجه به فرا رسیدن فصل بهار و مهیا شدن شرایط جهت رویش قارچ های وحشی در طبیعت و امکان مصرف توسط مردم، قارچ ها در طبیعت به فراوانی یافت می شوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچ های خوراکی خودرو با قارچ های سمی باعث مسمومیت های قارچی می شود.

وی با اشاره به اینکه مردم نمی‌توانند از روی ظاهر قارچ یا مزه آن بگویید کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است و هیچ راهی هم وجود ندارد تا از آن طریق از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کنیم و تنها آزمایشگاه می تواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند، گفت: شرایط جغرافیایی استان کرمانشاه ایجاب می کند در سال هایی که شاهد بارش باران و رعد و برق های بهاری باشیم با برخی از مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو سمی روبرو می‌شویم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه علائم زودرس شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق و گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری را از علائم مسمومیت با قارچ عنوان کرد که معمولاً ۴ تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می شود و تصریح کرد: علائم دیررس نیز شامل علائم مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب‌های مغزی است که ممکن است طی روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود.

دکتر شکیبا با تاکید براینکه تشخیص این نوع قارچ ها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است و بنابراین تکیه بر روش های غیر علمی مانند استفاده از ظروف نقره‌ای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمی شود، افزود: افرادی که قارچ خودرو مصرف کرده اند یا دارای علایم گوارشی شده اند باید به سرعت جهت مداوا به مراکز درمانی مراجعه کنند چون تاخیر در شروع درمان متاسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.

وی در خصوص راه‌های جلوگیری از مسمومیت با قارچ ها هم گفت: باید از چیدن، خریدن و مصرف قارچ های روئیده در طبیعت و کوه و دشت پرهیز کرد و تنها از قارچ های خوراکی تولید شده در کارخانه های معتبر استفاده کرد.

پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت، سمی بودن آنها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ مصرف نکردن قارچ های روئیده در طبیعت است چراکه سم قارج پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی پرهیز کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha