به گزارش ایرنا، پرده دیافراگم ماهیچهای نازک میان قفسه سینه و حفره شکم است که سبب جدا شدن این دو قسمت از یکدیگر می شود و در بهبود تنفس کودکان و بزرگسالان بسیار موثر است.
اگر نوزادی با بیماری فتق دیافراگم (Congenital diaphragmatic hernia) متولد شود یعنی بهصورت مادرزادی با سوراخی که در این ماهیچه وجود دارد به دنیا آمده است؛ فتق دیافراگم به گونهای است که در آن محتویات شکم از جمله معده، روده، کبد و طحال ممکن است از سوراخ عبور کند و وارد قفسه سینه شود، این عارضه در تنفس اختلال ایجاد میکند و سبب بروز عوارضی در فرد میشود.
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روز دوشنبه اعلام کرد: عمل جراحی ترمیم فتق دیافراگم به روش «لاپاروتومی» بر روی نوزاد ۲ روزهای با وزن دو و نیم کیلوگرم توسط مهرداد حسینپور فوق تخصص جراحی کودکان و نوزادان انجام شد.
این متخصص جراحی کودکان و نوزادان گفت: مادر این نوزاد با توجه به تشخیص فتق دیافراگم در فرزندش در هفته ۲۸ بارداری زیر نظارت متخصص زنان و زایمان بود و پس از مراقبت های دوران بارداری در هفته ۳۶ بارداری در فروردین امسال تحت عمل جراحی سزارین قرار گرفت و نوزاد متولد شد.
حسینپور افزود: این نوزاد به بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان امین منتقل شد و پس از انجام سونوگرافی و آزمایشهای لازم در همین مرکز تحت عمل جراحی قرار گرفت.
وی اظهار کرد: در این جراحی یک تیم کامل از جمله فوق تخصص جراح اطفال، فوق تخصص نوزادان، متخصص بیهوشی نوزادان و تکنسین بیهوشی مستقر بودند که با همیاری و همکاری یکدیگر و رسیدگی خوب به نوزاد، عمل جراحی در ۲ ساعت با موفقیت انجام شد.
حسین پور درباره این عمل جراحی توضیح داد: انتقال بیماران مبتلا به فتق دیافراگم پس از زایمان به مراکز جراحی اطفال، بسیار دشوار است و در بسیاری از موارد در حین انتقال، نوزاد دچار مشکلات غیر قابل برگشت می شود بههمین دلیل در همه مراکز جراحی دنیا توصیه بر آن است که در صورت امکان، زایمان، مراقبت های نوزاد و اقدامات جراحی در یک واحد انجام گیرد و در مورد نوزاد مذکور این کار به خوبی انجام شد.
وی خاطرنشان کرد : وضعیت عمومی نوزاد یاد شده در زمان حاضر رضایت بخش است.
رییس بیمارستان امین اصفهان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: عمل جراحی ترمیم فتق دیافراگم در نوزادان، کاری دشوار است که به تجهیزات خاص نیاز دارد.
مجید حسینزاده با بیان اینکه این عمل جراحی بر روی نوزاد ۲ روزه برای نخستین بار است که در بیمارستان امین اصفهان انجام شد، افزود: هماهنگی و همکاری بین متخصصان مختلف برای انجام این عمل جراحی به خوبی انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: فتق دیافراگم باید به موقع تشخیص داده شود و نوزاد در اسرع وقت تحت عمل جراحی قرار گیرد تا از بسیاری از عوارض بعدی جلوگیری شود.
به گزارش ایرنا، پزشکان تاکید دارند در صورت درمان نشدن به موقع بیماری فتق دیافراگم، ممکن است نوزاد در معرض خطر مرگ قرار گیرد.
نظر شما