به گزارش ایرنا، سرهنگ حسین باباپور روز دوشنبه اظهار کرد: با دریافت خبری مبنی بر توزیع مواد روانگردان از سوی فردی در پایتخت رسیدگی به موضوع به سرعت در دستور کار ماموران اداره فتا پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ قرار گرفت که در ادامه با رصد شبانه روزی دامنه فعالیت متهم مشخص شد، نامبرده در یکی از شبکه های اجتماعی اقدام به تبلیغ و فروش مواد روانگردان میکند.
وی ادامه داد: به دنبال این موضوع کارکنان اداره مبارزه با جرایم سایبری (فتا) پلیس مبارزه با مواد مخدر فاتب با همکاری ماموران پایگاه دوم این پلیس با انجام اقدامات فنی و مهندسی اجتماعی موفق شدند مخفیگاه متهم را در یکی از محلات شرق پایتخت شناسایی و با انعکاس موضوع به مقام قضایی، دستور دستگیری وی را دریافت کردند.
سرهنگ باباپور افزود: در ادامه تیم های عملیاتی این پلیس ضمن هماهنگی قضایی پس از چندین ساعت رصد و بررسی موفق شدند در اقدامی غافلگیرانه متهم را دستگیر و در بازرسی از محل ۲ کیلو مواد روانگردان به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال و ۲ قبضه سلاح کمری به همراه ۱۲ فشنگ جنگی کشف کرده و متهم را نیز به همراه مواد مکشوفه پس از انتقال به مقر پلیس در اختیار مقام قضایی قرار دادند.
این مقام انتظامی همچنین با تاکید بر ضرورت رصد برخط اقدامات مجرمانه قاچاقچیان مواد مخدر در فضای مجازی، به ارتقاء اشراف اطلاعاتی پلیس در این حوزه اشاره کرد و اظهار داشت: برخورد با فروشندگان مواد مخدر و نیز اشاعه دهندگان مظاهر اعتیاد در فضای مجازی، به مانند فضای حقیقی یکی از دغدغههای اصلی پلیس مبارزه با مواد مخدر است؛ بدون شک، پایش لحظه به لحظه صفحات مجازی و برخورد قاطع با توزیع کنندگان مواد مخدر و نیز بر هم زنندگان امنیت در فضای مجازی، به عنوان یک ماموریت اولویت دار با جدیت در دستور کار پلیس مبارزه با مواد مخدر خواهد بود.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ اضافه کرد: برابر ماده ۱۵ قانون جرایم رایانهای و ماده ۷۴۳ قانون مجازات اسلامی، ترویج به مصرف، خرید و فروش و آموزش تولید مواد مخدر در فضای مجازی مصداق بارز جرم است؛ بدون تردید پلیس با رصد برخط فضای مجازی، به افرادی که در این فضا اقدام به اشاعه و ترویج مصرف مواد مخدر می نمایند هشدار میدهد برابر قوانین موجود در جرائم رایانهای و نیز مبارزه با مواد مخدر با مجرمین، قاطعانه برخورد قانونی میشود.
وی با بیان اینکه مواد مخدر ریشه اخلاق را درجامعه میخشکاند و موجب ایجاد تزلزل در خانوادهها میشود، گفت: برای ریشه کن کردن این معضل اجتماعی همکاری آحاد جامعه با پلیس در مبارزه با این بلای خانمان سوز الزامی است.
سرهنگ باباپور همچنین با اشاره به اینکه قاچاقچیان مواد مخدر همواره با مقاصد سودجویانه سعی در فروپاشی خانوادهها و گمراه کردن جوانان و نوجوانان را دارند، از مردم خواست ضمن مراقبت صحیح از فرزندان خود در مبارزه با سوداگران مرگ و عاملان افیونی با پلیس همکاری کرده و در صورت مواجهه با موارد مشکوک و مظنون در فضای مجازی، مراتب را بدون فوت وقت با پلیس در میان گذاشته و یا با مراجعه به دایره فتا پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ واقع در خیابان وحدت اسلامی، بعد از چهارراه مولوی جنب پلیس آگاهی تهران بزرگ گزارشات خود را با کارشناسان ما در میان بگذارند.
دستگیری موبایل قاپ
رییس پلیس پیشگیری پایتخت نیز از دستگیری باند سارقین موبایل قاپ حرفهای با اقدامات فنی پلیس خبر داد.
سرهنگ علی قاسمپور گفت: در روز دوازدهم اسفند پارسال در پی وقوع یک فقره سرقت به عنف موبایل در خیابان جانبازان تهران، موضوع رسیدگی به پرونده در دتسور کار تیم عملیات کلانتری ۱۲۷ نارمک قرار گرفت.
وی افزود: با بررسی به عمل آمده در محل سرقت و بازبینی فیلمهای دوربینهای مدار بسته و اقدامات پلیسی مشخص شد سارقین با استفاده از یک دستگاه موتورسیکلت با تردد در خیابانهای شرق تهران اقدام به شناسایی مالباختگان و سرقت موبایل آنها میکند.
وی ادامه داد: با اقدامات فنی و شیوههای نوین پلیسی به صورت شبانه روزی، هویت و مخفیگاه سارقین شناسایی که با هماهنگی مقام قضایی در یک عملیات غافلگیرانه دو متهم از این باند دستگیر و موتورسیکلت سارقین توقیف و چند عدد تلفن همراه مسروقه و سه عدد اسپری اشک آور و دو عدد سلاح سرد از متهمین کشف شد.
رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ ادامه داد: متهمین جهت بررسی بیشتر و سیر مراحل قانونی به کلانتری ۱۲۷ نارمک منتقل شدند و در بررسیهای بعدی به ۳۰ فقره سرقت موبایل قاپی و زورگیری با همدستی نفر سومی اعتراف کردند که دستگیری همدست این سارقین نیز در دستور کار قرار دارد.
سرهنگ قاسمپور به شهروندان توصیه کرد در معابر و مکانهای شلوغ هنگام مکالمه با تلفن همراه، از هندزفری استفاده کرده و همچنین در صورت استفاده از تلفن همراه در اماکن عمومی تا حد امکان نسبت به اطراف خود هوشیار باشند تا امکان سرقت تلفن همراه را به حداقل برسانند.
نظر شما