به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، زهرا جلیلی مقدم از نقش و ارزش غذایی خرمای کشور در فرهنگ تغذیه ایرانیان، اظهار داشت: این شاخص نشانه اهمیت این میوه مغذی گرمسیری به ویژه در سر سفره ماه مبارک رمضان است.
وی ضمن برشمردن برنامههای کیفیسازی نخیلات در دو سال اخیر، اظهار داشت: ساماندهی تولید نهال به عنوان اصلیترین نهاده زیربخش باغبانی، احداث خزانه پاجوش، باغ مادری و باغات الگویی مدرن و مکانیزه در استانهای خرماخیز از برنامههای زیربنایی این وزارت است.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی شناسنامهدار کردن، ایجاد مجتمع کشت بافت خرما، اصلاح باغات، حذف باغات قدیمی و فرسوده جایگزینی ارقام تجاری را از اقدامات مرتبط با تکمیل زنجیره ارزش خرما عنوان کرد و افزود: علاوه بر این موارد، بررسی سازگاری ژنوتیپهای امیدبخش خرما با همکاری بخش تحقیقات در استانهای خرماخیز، احداث پایانههای صادرات خرما با همکاری معاونت بازرگانی و رونمایی از بالابر خرما در افزایش ضریب مکانیزاسیون نخلستانها در حال اقدام است.
زهرا جلیلی مقدم از افزایش صادرات میوههای گرمسیری در سال ۱۴۰۲ خبر داد و تصریح کرد: میزان صادرات خرما در سال گذشته ۳۹۰ هزار تن به ارزش ۳۴۵ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۷ درصد و از نظر ارزش ۱۰درصد افزایش داشته است.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در مقایسه تولید خرما در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ گفت: تولید خرما در سال ۱۴۰۲ با ۴ درصد تغییر از یک میلیون و ۵۹۶ هزار و ۷۹۰ تن به یک میلیون و ۶۵۸ هزار و ۵۶۰ تن رسید.
نظر شما