مهدی یزدانجو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان زمان رسیدگی به درخواست های حمل ونقل پسماند در خراسان رضوی تاکنون چهار و نیم روز بوده که این شاخص در حال کاهش است.
وی بیان کرد: اداره کل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی در راستای اجرای ماده ۲۳ قانون مدیریت پسماندها و آییننامههای اجرایی آن و اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به منظور حفظ محیط زیست کشور از آثار زیانبار پسماندها و مدیریت بهینه آن، نسبت به امر نظارت بر نقل و انتقال پسماندها در سطح استان اقدام کرده است.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به اینکه این استان رتبه دوم صدور مجوز برای انتقال پسماند از نظر میزان حجم پسماند در کشور را دارد، اضافه کرد: خراسان رضوی پس از اصفهان مقام دوم کشور در این زمینه را دارد.
وی بیان کرد: کاهش زمان رسیدگی به درخواست های حمل ونقل موجب انتقال و مدیریت اصولی پسماندها در سطح استان می شود و تبعات سوء زیست محیطی ناشی از عدم مدیریت این بخش از آلایندهها را به حداقل ممکن کاهش میدهد.
به گفته وی، این اداره کل همچنین در اجرای ضوابط و مقررات حوزه مدیریت پسماند پس از استان اصفهان رتبه دوم در صدور مجوز نقل و انتقال پسماند در کشور دارد.
وی با بیان اینکه طی یک سال گذشته با ۲۰۳ تقاضای حمل و نقل پسماند (مندرج در سامانه جامع محیط زیست) نیز به دلیل عدم احراز شرایط و ضوابط لازم مخالفت شده است، گفت: در راستای اجرایی کردن مفاد کنوانسیون جهانی «بازل»، نظارتهای لازم در خصوص حمل و نقل فرامرزی پسماند نیز در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
کنوانسیون بین المللی بازل با هدف کنترل نقل و انتقالات فرامرزی پسماندهای خطرناک و سایر انواع پسماندها و ارتقای مدیریت زیست محیطی آنها تدوین شده است.
تولید هشت هزار تن پسماند صنعتی در خراسان رضوی
یزدانحو بیان کرد: طی یکسال گذشته هشت هزار و ۲۵۰ تن پسماند صنعتی و ویژه در خراسان رضوی تولید و مدیریت شده است.
معاون اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بیان کرد: علاوه بر عملیات صدور مجوز، در خصوص ۱۷۴ محموله پسماند انتقال یافته، نظارت و پیگیریهای سامانهای نیز انجام شده است.
وی اظهار کرد: پارسال در خصوص واردات ۳۱ هزار تن و صادرات ۱۳ تن صادرات پسماند صنعتی در استان مدیریت و تصمیم گیری شده است.
این مسوول بیان کرد: در راستای اجرای تبصره ماده ۲ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند (مصوب هیات وزیران) و به جهت افزایش هماهنگیهای بین بخشی و تعامل موثر با ارگان های متولی در حوزه مدیریت پسماند، در سال ۱۴۰۲ نسبت به برگزاری ۱۴ جلسه استانی و ۸۰ جلسه شهرستانی کارگروه مدیریت پسماند اقدام شده است.
یزدانجو گفت: در راستای اجرای صحیح ماده ۲۳ قانون مدیریت پسماند، مبنی بر انجام اقدامات نظارتی موثر در حوزه مدیریت پسماند، افزون بر ۵۲۰ مورد اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای مستقر در استان صادر شده است.
وی افزود: در این راستا و در اجرای مواد ۱۶، ۱۸،۱۹ و ۲۰ قانون مدیریت پسماند افزون بر۵۴ پرونده قضایی نیز تشکیل و مورد پیگیری قرار گرفته است.
نظر شما