باغداران مازندران زمان سمپاشی را با زنبورداران هماهنگ و اطلاع‌رسانی‌ کنند

ساری- ایرنا - سرپرست حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: اعلام زمان مبارزه شیمیایی حداقل چند روز قبل از آغاز سمپاشی با هدف رعایت اقدامات ایمنی برای حفاظت و جلوگیری از تلفات زنبور عسل و سایر گرده افشان ضروری است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، فرید بیگی به لزوم اطلاع رسانی زمان مناسب مبارزه شیمیایی و هماهنگی بین کشاورزان و زنبورداران برای جلوگیری از اثرات سوء سمپاشی روی زنبورعسل و تلفات احتمالی آن در باغات و مزارع از سوی حفظ نباتات با هماهنگی ادارات ترویج و دام جهاد کشاورزی شهرستانها تاکید کرد.

وی گفت: با توجه به امکان مرگ و میر زنبوران عسل ناشی از عوامل مختلف محیطی و انجام سمپاشی باغات و مزارع در فصل زراعی پیش رو و با توجه به الزام وجود هماهنگی بین کشاورزان و کندوداران هر منطقه برای حضور کندو در مجاورت باغات و مزارع و همچنین زمان سمپاشی محصولات با سموم ثبت و توصیه شده، اطلاع رسانی زمان مناسب مبارزه شیمیایی با توجه به بازرسی ها و داده های حاصل از شبکه های مراقبت و ایستگاه های پیش آگاهی به کشاورزان و باغداران، اتحادیه ها و زنبورداران هر منطقه با هماهنگی ادارات ترویج جهاد کشاورزی شهرستانها ضروری است.

سرپرست حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: اعلام زمان مبارزه شیمیایی حداقل چند روز قبل از آغاز سمپاشی برای رعایت اقدامات ایمنی جهت حفاظت و جلوگیری از تلفات زنبور عسل و سایر گرده افشان ضروری است.

مازندران دارای ۱۶۰ هزار هکتار باغات است که ۱۱۵ هزار هکتار آن انواع مرکبات به ویژه پرتقال است، باغداران مازندران بیستم اسفند سال پیش مرحله نخست مبارزه شیمیایی و بیولوژیکی علیه آفات سپردار قرمز و قهوه ای را انجام دادند.

وجود مزارع کلزا و باغات مرکبات، جنگل‌های میان بند و مراتع ییلاقی در یک دهه گذشته زنبورداری را در مازندران گسترش داد، اما تغییر اقلیم و افزایش دمای هوا تغذیه و زاد ولد زنبورها را بویژه تابستان امسال با مشکل مواجه کرده است.

زنبورداران مازندران همه ساله به دلیل تنوع گونه های گیاهی سه نوع عسل شامل عسل بهاره با تغذیه زنبورها از شکوفه مرکبات و کلزا، عسل تابستانه با تغذیه از شکوفه ها و شهد درختان و گیاهان جنگلی و عسل ییلاقی یا دارویی با تغذیه از انواع گیاهان دارویی بویژه آویشن و گون تولید می کنند.

بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی از بیش از ۶۰۰ هزار کلنی زنبور مازندران سالانه متوسط حدود ۷۰۰ هزار تن عسل تولید می شود و این استان رتبه پنجم را در این زمینه کسب کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha