۲۲۷ هزار هکتار طرح با مشارکت مردم در حال واگذاری است

تهران- ایرنا - معاون امور آب و خاک وزارت جهادکشاورزی حوزه آب و خاک را وابسته به مشارکت مردم دانست و گفت: ۲۲۷ هزار هکتار طرح با مشارکت مردم در حال واگذاری است.

به گزارش ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، صفدر نیازی شهرکی ارتقای راندمان تولید آب و افزایش حاصل‌خیزی خاک را چکیده وظایف معاونت برشمرد و افزود: ایجاد سیستم‌های آبیاری هوشمند، تجهیز، نوسازی و اجرای سامانه‌های آبیاری تحت فشار، لاینینگ کانال‌های خاکی، آب‌بندان‌ها و هوتک ها در حوزه آب این معاونت اجرا می‌شود.

معاون امور آب و خاک وزارت جهادکشاورزی بر اجرای طرح‌های سال جدید با سرمایه‌گذاری بهره برداران و مشارکت فعال تشکل‌ها تاکید کرد و اظهارداشت: در اجرای پروژه‌ها از مشارکت مردم و بهره‌ بردارن استفاده شده است که از آن جمله می‌توان به اجرای سامانه‌های آبیاری تحت فشار به ارزش یک هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد.

نیازی شهرکی اجرای سیاست مشارکت مردمی را قابل تعمیم به سایر طرح‌ها دانست و تصریح کرد: معاونت امور آب و خاک، پروژه‌های متعددی دارد که امسال می‌توان با سرمایه‌گذاری و مشارکت مردمی به مرحله اجرا رساند.

وی گفت: در حوزه خاک هم دو بخش مطالعات خاک‌شناسی و حاصل‌خیزی خاک اجرا می‌شود که هزینه آزمایشات آن به صورت مشارکتی با مردم پرداخت و پس از تهیه نسخه کودی، به کشاورزان برای حاصل‌خیزی خاک توصیه‌هایی ارایه می‌شود.

معاون امور آب و خاک وزیر جهادکشاورزی مشارکت مردم در اجرای پروژه‌ها، قنوات و آب‌بندان‌ها را فعال ارزیابی کرد و از اجرای برنامه مدون برای ارتباط بیشتر با سمن‌ها، تعاونی‌ها و انجمن‌های بخش کشاورزی برای جلب سرمایه عظیم مردمی در پیشبرد طرح‌های آب و خاک خبر داد.

نیازی شهرکی از دو پروژه بزرگ آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور نام‌ برد و گفت: از این طرح ۲۲۷ هزار هکتاری ۱۲۷ هزار هکتار با مشارکت و سرمایه‌گذاری مردم و بهره‌برداران انجام گرفته و تحویل داده شده است و حدود ۱۰۰ هزار هکتار باقی مانده با کمک مردم امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون امور آب و خاک وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد: امسال ۲ هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی و بهره‌برداران در این طرح عظیم هزینه شود که با احتساب سهم ۴_۵ هزار میلیارد تومانی دولت، این طرح در شهریور ماه به سرانجام برسد.

وی گفت : برای مقابله با تغییر اقلیم که آثار آن خشکسالی و بعضا باران های سیل آسا و افزایش دما است باید تمهیدات و راهکارهایی پیش بینی شود تا منابع آب و خاک کشور را بتوان حفظ کرد.

نیازی شهرکی ضمن اشاره به چالش های بخش آب کشاورزی خاطرنشان کرد: باید فاصله اطلاعات علمی کارشناسان و محققین و مروجین بخش کشاورزی با بهره برداران را با توسعه و تقویت نظام های بهره برداری و اقدامات آموزشی و ترویجی کاهش داد تا زمینه مناسبی در راستای افزایش تولید و امنیت غذایی کشور فراهم شود.

وی افزود: حدود ۱۰۰۰ همت اعتبار برای تکمیل و اجرای زیرساخت های بخش کشاورزی در حوزه آبیاری مورد نیاز است و اختصاص سالیانه ۲ الی ۳ همت نمی‌تواند زیرساخت های مناسب این بخش را فراهم نماید.

معاون امور آب و خاک وزارت جهادکشاورزی به چالش های حوزه آب کشاورزی با وزارت نیرو درخصوص حق آبه ها، نصب کنتور های هوشمند ، تحویل حجمی آب و سایر تکالیف آن اشاره کرد و خواستار همکاری و تعامل بیشتر وزارت نیرو با بهره برداران که بیشترین سهم را در تولید موادغذایی کشور دارند، شد.

وی از شرکت توسعه خدمات فنی و مهندسی آب و خاک پارس به عنوان بازوی اجرایی این معاونت نام برد و گفت: باتوجه به ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه و بالفعل این شرکت، باید از این ظرفیت برای اجرای پروژه های آب و خاک حداکثر استفاده صورت گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha