به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «اسپیس»، این آزمایش اثبات شده که توسط شرکت استارتاپ انگلیسی «اسپیس سولار» انجام شده است، یک دستگاه خاص پرتوافکن را آزمایش کرده که می تواند بطور بیسیم برق را بطور ۳۶۰ درجه انتقال دهد.
این کار برای نیروگاههای بالقوه فضایی در آینده دارای اهمیت خواهد بود زیرا که موقعیت (آن نیروگاه) نسبت به خورشید و زمین در طول روز به علت چرخش زمین تغییر میکند.
این آزمایش یک بخش کلیدی از مفهوم نیروگاه خورشیدی مستقر در فضای CASSIOPeiA است که در حال توسعه یافتن توسط شرکت اسپیس سولار است. این شرکت پیش بینی کرده است که نیروگاه CASSIOPeiA میتواند تا یک دهه آینده در فضا استقرار پیدا کند و چندین گیگاوات انرژی پاک با بهرهوری بالاتر از نیروگاههای خورشیدی بر روی زمین فراهم سازد. بر خلاف پنلهای خورشیدی بر روی زمین، یک نیروگاه برق خورشیدی در فضا میتواند بطور مداوم و بدون وقفه برق تولید کند.
«مارتین سولتا» مدیر اجرایی این شرکت در بیانیهای گفت: ما بسیار هیجان زده شدیم که توانستیم مرحله بعدی در توسعه این فناوریمان را به اثبات برسانیم. آزمایش موفقیت آمیز این فناوری پرتوافکنی انرژی ۳۶۰ درجهای یک لحظه مهم و تاریخی در ماموریت ما برای متحول کردن انرژی خورشیدی فضایی است.
نیروگاه CASSIOPeiA در مدار زمین هم گرد (geostationary) در مسیری حدود ۳۶ هزار کیلومتر بالای زمین قرار خواهد گرفت. یک فضاپیما در این ارتفاع به نظر در بالای یک منطقه مشخص بر روی زمین ثابت است.
هر چند نمونه آزمایش شده در آزمایشگاه تنها نیم متر پهنا داشت اما نیروگاه اصلی در نهایت یک ساختار گسترده با پهنایی در حدود ۱.۷ کیلومتر خواهد بود. این نیروگاه متشکل از پنلهای بزرگ و سبک و مجموعهای از آینهها در فضا توسط رباتها سر هم خواهد شد و انتقال تمام قطعات آن به فضا مستلزم استفاده از ۶۸ راکتهای نسل بعدی «استارشیپ» شرکت اسپیس ایکس خواهد بود.
نظر شما