چین فناوری انتقال انرژی خورشید از ماورای جو به زمین را آزمایش می‌کند

تهران- ایرنا- پژوهشگران چینی مدل کاملی از یک فناوری را با موفقیت آزمایش کرده‌اند که احتمال دارد روزی بتواند انرژی خورشیدی را از ماورای جو به صورت بی‌سیم به زمین انتقال دهد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری بازاریابی استاندارد (business - standard) یک نیروگاه مدل در دانشگاه زیدیان (Xidian University) در استان شاآنشی چین، نور خورشید را از بالای سطح زمین می‌گیرد و آن را به پرتوهای ریزموج (مایکرووِیو) تبدیل می‌کند. سپس آن را از طریق هوا انتقال می‌دهد و به یک ایستگاه گیرنده روی زمین می‌رساند تا در آنجا به برق تبدیل ‌شود. در حالی که این مدل می‌تواند انرژی را فقط ۵۵ متر در هوا عبور ‌دهد، پژوهشگران امیدوارند که روزی با تکمیل این فناوری بتوانند انرژی پنل‌های خورشیدی چرخان را به زمین بفرستند.

گروه پژوهشی این فناوری، به‌تازگی آزمایش‌هایی را در مقابل گروهی از متخصصان انجام داده‌ و موفق به دریافت تأیید آن‌ها شده‌اند.

چین تنها کشوری نیست که این فناوری را کشف کرده است. در سال ۲۰۱۳، پژوهشگران مؤسسه فناوری کالیفرنیا

(the California Institute of Technology)، یک برنامه خورشیدی فضایی را راه‌اندازی کردند که ۱۰۰میلیون دلار به آن اختصاص داده شده بود.

پژوهشگران در هند، روسیه، انگلستان و فرانسه نیز به دنبال بررسی احتمالات هستند؛ به‌ویژه اینکه ژاپن در این زمینه پیشرفته محسوب می‌شود.

دانشگاه زیدیان اعلام کرده است: در حالی که اجزای مجزای فناوری دریافت انرژی خورشیدی از فضا قبلاً آزمایش شده است، پژوهشگران چینی توانسته‌اند پیش از سایرین، مدل کامل (full-system model) این فناوری را با موفقیت آزمایش کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha