به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سلسلهنشستهای بررسی و نقد «گفتمان و سیاست فرهنگی دولت» ویژه نقد و سیاستگذاری فرهنگی سهشنبه- ۲۸ فروردین ماه- همزمان با نخستین سالگرد درگذشت عماد افروغ از سوی دبیرخانه جایزه این نویسنده، جامعهشناس و استاد دانشگاه فقید در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار شد.
علی مطهری نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این نشست گفت: نکتهای که مرحوم عماد افروغ داشت این بود که حقیقت هیچ وقت نباید فدای مصلحت شود، تعبیری که باعث شد به او خیلی حمله کردند و حاضر نشد در مجلس هشتم به صحنه بیاید.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره کارنامه فرهنگی دولت اظهار داشت: دولت اسلامی بر خلاف یک دولت سکولار مسئولیت اخلاق و عقاید مردم را هم بر عهده دارد و فقط این نیست که دولت مسئول معیشت مردم باشد، بلکه مسئول سعادت انسان در دنیا و آخرت است، اگر چه عدهای مخالف این حرفها هستند و میگویند نباید به زور مردم را به بهشت برد.
وی افزود: اینکه دولت اسلامی حق ورود به مسائل عقیدتی و اخلاق و رفتار مردم نداشته باشد، حرف خطرناکی است، با این عقیده فرقی میان دولت اسلامی و سکولار وجود نخواهد داشت.
مطهری افزود: نمیتوانیم بگوییم که دولت حق ورود به حوزههای اخلاقی و اجتماعی و اعتقادی را ندارد، بلکه باید وارد این حوزهها شود، یکی از حوزههایی که دولت باید ورود کند حوزه فرهنگ عمومی است؛ در آنچه مربوط به رفتار مردم و معاشرت آنها با یکدیگر و نظم اجتماعی میشود، دولت موظف به ورود است.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی بر ضرورت بستن کمربند ایمنی در هنگام رانندگی و فرهنگ سازی اخلاقی در جامعه گفت: اینها مسائل مهمی است؛ هم از نظر انضباط در جامعه و هم خساراتی که میبینیم.
وی اظهار داشت: یکی از مسائل مهم دیگر در کشور که تشدید شده و رهبر معظم انقلاب هم بر آن تاکید داشتند رواج کلمات بیگانه است که حتی گاهی رسانه ملی هم دقت نمیکند، در قانون هم استفاده از کلمات بیگانه ممنوع است. در حالی که در شهر تابلوهای انگلیسی میبینیم، نوعی کمبینی و کمدقتی نسبت به فرهنگ است.
مطهری با اشاره به مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده از واژه های بیگانه گفت: در دولت سیزدهم هم وزیر فرهنگ هم قول دادند که با ترویج کلمات و واژههای بیگانه برخورد کنند تا کنون اقدامی در این زمینه نشده است.
مطهری افزود: دولت فعلی نقاط مثبت هم داشت؛ برگزاری جشنوارههای فیلم و تئاتر و موسیقی فجر و کنسرتها در غوغای سال ۱۴۰۱، که باعث کاهش حساسیتها شد، از نقاط مثبت عملکرد دولت سیزدهم است؛ اما یکی از مسائل مهم ممیزی چاپ بود.
وی درباره موفقترین دولت بعد از انقلاب در حوزه فرهنگی گفت: دوره جنگ که مورد نظر نیست. از این نظر که دولتها به فرهنگ عمومی بپردازند یا به مسائلی چون واژههای بیگانه، تقریبا برای همه دولتها این مساله اصلا مهم نبود، اما در زمینه موسیقی، تئاتر و کتاب عملکردها دولت ها خیلی به هم نزدیک است، تفاوت چندانی ندارد.
نظر شما