به گزارش ایرنا کامران پیرزادی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از مزارع منطقه سراب نیلوفر و مدبه خرم آباد افزود: همزمان با آغاز فصل داشت، شبکههای مراقبت با توجه به اهمیت اقدامات و مبارزات به موقع در حال رصد و پایش عوامل خسارتزا در سطح اراضی کشاورزی استان هستند.
وی گفت: بیماری قارچی زنگ زرد، سرما دوست است که در اثر رطوبت و دمای پایین، مزارع گندم را مورد حمله قرار میدهد و باید به محض مشاهده علائم برای جلوگیری از اپیدمی بیماری از سموم توصیه شده سازمان حفظ نباتات استفاده شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: بنابر توصیههای صورت گرفته به کشاورزان تاکنون هیچ خسارتی از بیماری زنگ زرد در استان گزارش نشده است چراکه کشاورزان، با دیدن اولین بوته قارچی آن را اطلاع میدهند تا سریع سمپاشی صورت گیرد.
پیرزادی اظهار داشت: براساس آمار سازمان جهانی فائو (سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد)، عوامل خسارت زا تا ۴۰ درصد به محصولات تولیدی آسیب می زنند بنابراین عوامل اجرایی در ۶۹ شبکه مراقبت و با ۴۱۸ نفر کار پایش مزارع استان را انجام میدهند.
وی گفت: کار تشخیص به موقع بیماریها، آفات، علفهای هرز و همچنین اعلام زمان صحیح مبارزه با آنها وتوسعه سمپاشی و معرفی نوع سموم مورد استفاده در زمان مشخص، برای کشاورزان اطلاع رسانی می شود.
به گفته وی تاکنون کار مبارزه با علفهای هرز در سطح ۱۴۵ هزار هکتار اراضی گندم انجام همچنین ۱۸ هزار هکتار زمین از نظر آفت سن پاکسازی شده است.
به گزارش ایرنا سال گذشته تولید گندم به عنوان یک کالای استراتژیک در حدود ۲۳۵ هزار هکتار اراضی لرستان از ۱۲۳ هزار تن به ۵۳۰ هزار تن رسید.
دمای بین ۱۲ تا ۱۸ درجه سانتیگراد، رطوبت بالا و گرمای هوا موجب بروز زنگ زرد می شود که هرچه دما به ۱۲ درجه نزدیکتر شود احتمال شیوع نیز بیشتر می شود.
نظر شما