سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال گوارشی طولانی مدت است که می تواند باعث ناراحتی مداوم شود. با این که اکثر افراد آن را با علائم شدید حس نمی کنند، ولی با این حال این بیماری بسیار شایع است. اما هنوز هم مبتلایان زیادی از وجود این سندروم اطلاعی ندارند و درد های شکمی شدیدی را تحمل می کنند، بدون آن که بدانند مشکل از کجاست. با شناخت بیشتر و اطلاع از راه های کنترل سندروم روده تحریک پذیر، می توان علائم آن را بهبود بخشید.
ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را درباره علائم و علت ایجاد بیماری روده تحریک پذیر با شما به اشتراک بگذاریم و راه های کنترل آن را نیز معرفی کنیم. در ادامه با ما باشید.
پرستاران مجرب و متخصص را با درخواست تنقیه در منزل به کار بگیرید.
سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
سندروم روده تحریک پذیر یا آی بی اِس یک بیماری شایع است که بر سیستم گوارشی تأثیر می گذارد. یعنی یک بیماری روده ای است که علائمی مثل گرفتگی معده، نفخ، درد شکمی، تورم شکمی، اسهال یا یبوست، جزو علائم این بیماری هستند که به مرور زمان ایجاد شده و می توانند روزها، هفته ها یا ماه ها در یک زمان ادامه داشته باشند. بیماری یک بیماری طولانی مدت است که نیازمند مدیریت دقیق است.
بیماری که افراد زیادی گاهی اوقات به طور مداوم و گاهی در طیف کوتاهی از زمان دچار آن هستند؛ اما آنچه مسلم است این بیماری هرگز به سرطان تبدیل نمی شود و زنان دو برابر بیشتر از مردان به آن مبتلا می شوند. علت دقیق آن ناشناخته بوده و با چیزهایی مانند عبور خیلی سریع یا خیلی آهسته غذا از روده شما، اعصاب بیش از حد در روده شما، استرس و سابقه خانوادگی مرتبط است.
ریه هایتان نیاز به ساکشن دارد اصلا ناراحت نباشید : { ساکشن ریه در منزل }
علائم سندرم روده تحریک پذیر چیست؟
سندرم روده ی تحریک پذیر علائم و نشانه های متغیری دارد که معمولا برای مدت طولانی بروز می کنند. رایج ترین آن ها عبارتند از:
تغییر در عادات گوارشی و حرکات روده
درد و گرفتگی شکم، که اغلب پس از دفع مدفوع کاهش می یابد
احساس خالی نشدن روده بزرگ پس از دفع مدفوع
دفع مکرر گاز از روده
خروج مخاط از راست روده و مقعد
احساس نیاز ناگهانی و فوری به دستشویی
تورم یا نفخ مداوم شکم
این علائم اغلب بعد از خوردن غذا بدتر می شوند. عود آنها ممکن است چند روز طول بکشد و سپس بهبود یافته یا به طور کامل برطرف شود. جالب است بدانید که نوع علائم و نشانهها در افراد مختلف متفاوت است.
از علائم فرعی سندرم روده تحریک پذیر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تکرر ادرار
بوی بد دهان
سردرد
درد مفاصل یا ماهیچه
خستگی مداوم
در زنان، رابطه جنسی دردناک یا دیسپارونیا
قاعدگی نامنظم
از بهترین متخصص های ارتوپد به صورت آنلاین نوبت بگیرید : ویزیت متخصص ارتوپد در منزل
علت بروز سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
علت قطعی برای سندرم روده تحریک پذیر وجود ندارد اما روده اغلب به تغییرات غذا و خلقی حساس تر و واکنش پذیرتر است. عواملی که به نظر می رسد حساسیت روده را بیشتر می کند شامل حوادث و شرایط زندگی و التهاب روده است. حساسیت ممکن است توسط فرستنده شیمیایی بنام سروتونین ایجاد شود.
حساسیت به غذا
نشانه های سندرم روده تحریک پذیر اغلب به واسطه غذا ایجاد می شود اما تنها به ندرت به علت حساسیت غذایی خاص است. غذاهایی که باعث تحریک روده می شوند بیشتر احتمال بروز علائم را دارند که شامل غذا های چرب، قهوه، ادویه جات تند، برخی میوه ها و سبزی ها و فیبر غلات می باشد. نوشیدن مقدار زیادی شیر ممکن است موجب نفخ در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر شود.
استرس و اضطراب
رابطه مستقیمی بین استرس عاطفی و سندرم روده تحریک پذیر وجود دارد. سندرم روده تحریک پذیر می تواند برای هرکسی در هر مرحله از زندگی خود رخ دهد اما معمولاً مشکل در اوایل بزرگسالی آغاز می شود و می تواند بر اساس حال فرد بروز کند.
استرس احساسی می تواند روده را حساس کند و باعث شود واکنش بیشتری به محتویات آن داشته باشد.
سروتونین
سروتونین از سلول های خاصی مانند سلول های انتروکرومافین در دیواره روده ترشح می شود و به هر اتفاقی که می تواند باعث تحریک روده شود واکنش دهد. سروتونین می تواند نقش مهمی در ایجاد روده بسیار حساس و واکنشی داشته باشد.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما