به گزارش ایرنا، رییس اداره آموزش و مشارکت های مردمی محیط زیست کردستان در ابتدای برگزاری این تور اظهار کرد: حیات وحش و به ویژه پرندگان از ثروت های طبیعی و ملی کشور به شمار می روند و با توجه به نقش و اهمیت پرندگان در طبیعت است که می توان به ارزش وجودی و اهمیت واقعی پرندگان مهاجر و بومی منطقه پی برد.
امیر حشمتی با اشاره به اهمیت آموزش های همگانی محیط زیستی در میان اقشار مختلف جامعه افزود: هدف از اجرای این برنامه، آشنایی هرچه بیشتر عموم مردم و دوست داران محیط زیست به طور عملی با اهمیت و ارزش زیستگاه های طبیعی، منابع آبی و پرندگان مهاجر و بومی ساکن در استان است.
نوید زمانی مدرس حوزه محیط زیست و تنوع زیستی دانشگاه کردستان هم در این برنامه با بیان اهمیت پرندگان در طبیعت اظهار کرد: پرنده نگری به ما می آموزد که به جای اسلحه در دست گرفتن و بیجان کردن جانوران وحشی، دوربین در دست بگیریم و این مخلوقات بی نظیر خداوندی را نظاره کنیم و از دیدن حرکات موزون آنها در سطح آب لذت ببریم و تصاویر آنها را ثبت کنیم.
وی ادامه داد: پرندگان در طبیعت و زنجیره غذایی، کارکرد بالایی دارند و امروزه، اکثر کشورها از نقش آنها در طبیعت گردی و اکوتوریسم برای کسب درآمد و رونق اقتصادی استفاده می کنند.
شورش وهابی پرنده شناس و محقق محیط زیست هم در این برنامه با معرفی گونه های متنوع پرندگان بومی و مهاجر استان، لزوم حفاظت و صیانت از این زیستمندان را برای شرکت کنندگان در برنامه پرنده نگری بیان کرد.
در ادامه شرکت کنندگان با استفاده از تلسکوپ مخصوص پرنده نگری و دوربین چشمی، پرندگان مهاجر را به نظاره نشستند و پرندگانی همچون انواع سسک، بلبل خرمایی و دم سرخ، غراب و قرقری را از نزدیک مشاهده کردند.
نظر شما