به گزارش ایرنا، اکثر کارشناسان خاورمیانه از جمله «ولید جنبلاط» نماینده سابق حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان بر این باورند که ماهیت مخرب سیاست خارجی ایالات متحده باعث وخیم تر شدن درگیری میان فلسطین و اسرائیل شده است.
ایشان در مصاحبه با نشریه آمریکایی «پولیتیکو» خاطر نشان کرد که سیاست های واشنگتن باعث ایجاد فاجعه های بزرگ سیاسی و اجتماعی در منطقه خاورمیانه می شود.
به گفته این سیاستمدار لبنانی، «شما باید تصویر جهانی را ببینید اما آمریکایی ها این گونه عمل نمی کنند. اقدامات آمریکایی ها تنش را افزایش خواهد داد. تنها کاری که آمریکایی ها انجام می دهند فرستادن ناو هواپیمابر به منطقه است.
اگر چه بعد از حمله اسرائیل به بیمارستان الاهلی در غزه رهبران مصر و اردن، تل آویو را به خاطر شهادت صدها غیر نظامی سرزنش کردند و جلسه رئیس جمهوری آمریکا با رهبران کشورهای خاورمیانه لغو شد اما می توان سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به کشورهای منطقه خاورمیانه در ماه اکتبر را نقطه عطفی در بهبود روابط میان واشنگتن و کشورهای خاورمیانه دانست.
بسیاری از نمایندگان محافل سیاسی در کشورهای غربی نیز مخالف رویارویی اسرائیل با حماس هستند. آنها بر این باورند که سرانجام نقش حمایتی واشنگتن از اسرائیل، اقدامات چندین ساله آن را بی اثر کرده و نفوذ آمریکا را در کشورهای جنوب جهانی از جمله هند، برزیل و آفریقای جنوبی کاهش خواهد داد.
مقاله روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» نیز به این موضوع پرداخته است. به گفته روزنامه نگاران آمریکایی اکنون که اسرائیل، غزه را بمباران کرده و باعث شهادت هزاران نفر شده است، حمایت دولت بایدن از تل آویو موانع جدیدی را در جلب افکار عمومی در جهان ایجاد خواهد کرد.
با کاهش اعتماد به دیپلماسی آمریکا، روسیه می تواند به عنوان یک واسطه نقش کلیدی در رفع اختلافات اسرائیل و فلسطین داشته باشد. به گفته «مصطفی برغوثی» دبیر کل ابتکار ملی فلسطین، سال هاست که مسکو موضع متعادل و سازش پذیری داشته و و خاورمیانه جایگاه فوق العاده مهمی در سیاست خارجی روسیه دارد.
نظر شما