شناسایی بافتهای ناکارآمد شهری در خراسان رضوی به حدود ۱۷ هزار هکتار رسید

مشهد-ایرنا- رییس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: تاکنون ۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد، فرسوده، تاریخی و سکونتگاه غیر رسمی در ۹۶ شهر استان شناسایی شده است.

سمانه نصرالهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح بسته های تشویقی بومی (تسهیلات برای نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد ) علاوه بر بسته تشویقی ۱۹ بندی وزارت راه و شهرسازی برای ۹۲ شهر به صورت خاص با محوریت اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی، شهرداری های سطح استان و معاونت شهرسازی و معماری اداره کل با راهبری معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی، در کمیسیون ماده پنج استان به تصویب رسیده و اعمال تخفیفات و تسهیلات این بخش به متقاضیان در حال اجراست.

وی اظهار کرد: بسته تشویقی شهرسازانه ۱۹ بندی وزارت راه و شهرسازی درباره سیاست‌های تشویقی کالبدی متضمن نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، با هدف افزایش کیفیت زندگی شهروندان ساکن در این بافت‌ها و همچنین پیشبرد اهداف قانون جهش تولید مسکن است.

رییس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی به تدقیق محدوده‌های هدف بازآفرینی در استان اشاره و بیان کرد: محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهر در سه گونه بافت تاریخی، بافت ناکارآمد میانی و سکونتگاه غیررسمی بر اساس مصوبات اخیر کمیسیون ماده پنج استان، بررسی و در سامانه ستاد ملی بارگزاری شد که از این طریق امکان ساخت و ساز و استفاده از تسهیلات بازآفرینی شهری برای تمامی ساکنان و مالکان بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری فراهم شده است.

نصراللهی افزود: انتظار می‌رود نرخ نوسازی در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد این شهرها به‌دلیل وجود مشوق‌های کالبدی به‌همراه سایر مشوق‌های مالی و اداری افزایش یابد.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت و تاثیر اطلاع رسانی مردمی، از همه فعالان محلات هدف بازآفرینی درخواست می شود تا همراستا با ادارات و سازمان ها با اطلاع رسانی میدانی، تخفیفات و تسهیلات مصوب شده را به آگاهی ساکنان محلات هدف برسانند ضمن اینکه اینفوگرافی تسهیلات مصوب ویژه هر شهر تهیه شده است و از هفته آینده در فضای مجازی منتشر می شود.

رییس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: شرکت بازآفرینی شهری ایران متولی نوسازی بافتهای ناکارآمد شهری، فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی در کشور است و به دلیل داشتن رویکرد مردمی‌سازی تجربه مشارکت مردمی را دارد و در این مسیر نوپا نیست، ساکنان و مالکان واحدهای فرسوده، سازنده‌ها و حلقه‌های میانی، سه رکن اصلی مردمی سازی هستند و این نکته را باید مد نظر داشت که در این رویکرد، کار باید توسط خود مردم و برای مردم انجام شود.

نصراللهی افزود: بسترسازی، تسهیلگری (تکمیل و تدوین بسته‌های تشویقی) رفع موانع و بهبود دهنده بودن چهار نقش مهم شرکت بازآفرینی شهری در راستای نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده محسوب می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha