ملک فاضلی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا، درباره اقدامات اخیر دولت برای مهار سیل در استان سیستان و بلوچستان و خدمات رسانی به مردم گفت: هر قطره آب در استانهایی خشکی چون سیستان و بلوچستان ارزش بسیار زیادی دارد ولی به دلیل عدم توسعه زیرساختها در دولتهای قبل، در زمان بارندگی شدید متاسفانه آبهای سطحی مهار نشده و موجب بحران و ایجاد سیل میشود.
نماینده مردم سروان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: احداث پل، جاده و راههای فرعی و اصلی باید در دولتهای قبل انجام میشد تا بارندگی سخت موجب آسیب به راههای ارتباطی، روستایی و زیرساختهای استان نشود ولی متاسفانه استان سیستان و بلوچستان در سالهای گذشته مورد بیمهری قرار گرفت تا در شرایط بحرانی موجب تخریب خطوط برق یا جادهها شود.
فاضلی با اشاره به آبخیزداری و کشاورزی سنتی در بیشتر روستاهای استان سیستان و بلوچستان افزود: این آبیاری سنتی قبل از انقلاب وجود داشته است. البته در دولت سیزدهم آبخیزداری جدید برای مهار سیل و مدیریت آب در دستور کار است که باید اجرایی شدن آن را سرعت بخشید.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به بارشهای سیل آسای اخیر در سیستان و بلوچستان که به تاسیسات آب ۲۸۹ روستا و ۶ شهر استان آسیب وارد کرد، یادآور شد: سیلابهای اخیر برق ۳۰۰ روستا را قطع و به راههای آنها آسیب وارد کرد. وزیر نیرو هم با حضور در صحنه اقدامات لازم را برای رفع بحران انجام داد و پیش از این هم همکاریهای مناسبی برای توسعه زیرساختهای استان را در برنامههای دولت تعریف کرد.
فاضلی با اشاره به حضور میدانی وزیر کشور در منطقه برای کاهش مشکلات ایجاد شده یادآور شد: بیشتر وزرای دولت حل بحران سیل استان را پیگیری کردند ولی هنوز روستاهایی از برق لازم برخوردار نیستند و بهبود راههای مواصلاتی ضروری است. البته بیشتر آسیب دیدگی ناشی از سیل در بخشهای جنوبی استان است.
نماینده مردم سراوان و مهرستان در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: بازنگری در بهبود زیرساختهای آب و فاضلاب، برق، جادههای مواصلاتی شهری و روستایی از جمله اقدامات مهم دولت در همین چند روز اخیر است که نسبت به بازسازی و بهسازی آنها دستورات لازم داده شده و بهبود آنها در حال انجام است.
به گزارش ایرنا، بارشهای سیلآسا که در هفته پایانی فروردین جنوب کشور را فراگرفت، بیشترین بارشها را در جنوب سیستان و بلوچستان در شرایطی رقم زد که این منطقه پیش از نوروز نیز متاثر از سیل و بارشهای شدید بود.
بر اساس برآورد شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، وقوع بارش های سیل آسا به تاسیسات آب ۲۸۹ روستا و ۶ شهر استان آسیب وارد کرده به طوری که به دلیل طغیان رودخانهها قرار است تا برقراری شرایط پایدار، این روستاها به صورت سیار آبرسانی شود.
تمام تجهیزات و امکانات سیستان و بلوچستان و کشور از جمله استانهای تهران، هرمزگان، خراسان رضوی، فارس و اصفهان برای رفع سریع آسیبها بسیج شدهاند.
در برخی شهرستانهای جنوبی سیستان و بلوچستان مانند ایرانشهر، سراوان، دلگان، بمپور، قصرقند و نیکشهر بارندگیهایی رخ داد و خسارتهایی به جادهها و برخی زیرساختها وارد شد و حجم زیادی از آب به سمت دریا هدایت شد، همچنین به دلیل حجم بالای بارشها برق تعدادی از روستاها قطع و برخی منازل دچار آبگرفتگی شدند، به گونهای که با ورود آب به برخی منازل بخشی از وسایل زندگی مردم از بین رفت.
در پی این وضعیت احمد وحیدی وزیر کشور به سیستان و بلوچستان سفر کرد و همراه با استاندار سیستان و بلوچستان از نخستین لحظات در میدان و در بین مردم در شهرها، روستاها و بخشهای مختلف حوزه جنوب استان حضور یافتند و از نزدیک در جریان روند خدماترسانی به مردم قرار گرفتند.
پایداری برق در بیشتر روستاها، رفع خرابیها و بازگرداندن شبکه برق به حالت عادی، رفع انسداد راههای ارتباطی توسط گروههای عملیاتی وزارت راه و شهرسازی، اتصال موتورهای برق به سیم کشی داخلی منازل از جمله اقدامات انجام شده تاکنون است.
نظر شما