به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، آیین بزرگداشت چهل و پنجمین سالگرد شهادت امیر سپهبد شهید «محمدولی قرنی» اولین رئیس ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز دوشنبه - سوم اردیبهشت ماه - با حضور امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگکننده ارتش، حجتالاسلام والمسلمین عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، امیر سرتیپ محمد محمودی معاون اجرایی ارتش، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش و جمعی دیگر از فرماندهان ارتش در ستاد فرماندهی کل ارتش برگزار شد.
امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگکننده ارتش در حاشیه این مراسم اظهار داشت: شهید قرنی اولین شهید ترور است؛ او کسی است که شخصیتی ویژه و مثالزدنی داشت.
وی با بیان اینکه شهید قرنی در دوران حکومت پهلوی یکی از گزینههای نزدیک به دربار بود، افزود: در آن مقطعِ خدمتی، شهید قرنی متوجه شد که مسئولان دربار فساد زیادی دارند و لذا عَلم مبارزه با رژیم پهلوی را بلند کرد که در این مسیر دو بار به اتهام کودتا علیه رژیم طاغوت دستگیر و زندانی و سپس با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی آزاد شد.
معاون هماهنگکننده ارتش با بیان اینکه شهید قرنی پس از پیروزی انقلاب از سوی امام راحل با درجه سرلشکری به عنوان رئیس ستاد ارتش منصوب شد، عنوان کرد: شهید قرنی فقط ۴۰ روز در این مسئولیت ایفای نقش کرد؛ اما در این مدت کوتاه ضمن انجام اقداماتی ارزشمند، مبارزات شدیدی با عوامل ضد انقلاب که به دنبال منحل کردن ارتش بودند، انجام داد.
دریادار سیاری تأکید کرد: هر کشوری نیاز به یک سپر دفاعی دارد و در آن مقطع زمانی، ارتش تنها سپر دفاعی کشور بود که اگر منحل میشد، کشور بدون سپر دفاعی باقی می ماند؛ لذا امام (ره) شهید قرنی را به این مسئولیت منصوب و در جلسات مختلف از این شهید دفاع کرد و اجازه نداد که آسیبی به ارتش وارد شود. این عمق نگاه امام خمینی (ره) را نشان میدهد که ارتش را به عنوان سپر دفاعی کشور حفظ کرد.
وی با اشاره به فعالیت عناصر ضد انقلاب در اوایل پیروزی انقلاب در غرب کشور گفت: در آن مقطع، تفکرات بنیصدر خلاف خط مشی انقلاب اسلامی بود؛ ولی شهید قرنی در مقابل این تفکرات ایستادگی کرد و این موجب شد که بنی صدر، شهید قرنی را از کار برکنار کند که در نهایت، این شهید استعفای خود را به امام (ره) تقدیم کرد.
معاون هماهنگکننده ارتش انقلابی بودن و حرکت در مسیر انقلاب را نیازمند برخورداری از «بصیرت» دانست و با بیان اینکه شهید قرنی نمونه بارزی در این زمینه بود، اظهار داشت: شهید قرنی بصیرت داشت و نتیجه اقداماتش این بود که آسیبی به ارتش وارد نشود.
وی با بیان اینکه شخصیت شهید قرنی همچون شخصیت شهید صیاد شیرازی میتواند به عنوان الگو مورد بهرهبرداری قرار گیرد و خط فکری، اقدامات و رفتار آنها در دانشگاهها تدریس شود، افزود: شهید قرنی نگاه و شناخت دقیقی داشت و بنیصدر و اطرافیان او را به خوبی میشناخت.
امیر سیاری اضافه کرد: پس از شهادت سپهبد قرنی به دست گروهک «فرقان»، امام خمینی (ره) فرمودند که این شهید را در جوار بارگاه حضرت معصومه (س) به خاک بسپارید که این موضوع عمق نگاه امام خمینی (ره) نسبت به جایگاه دین و انقلاب در ارتش را نشان میدهد.
معاون هماهنگ کننده ارتش همچنین با تأکید بر لزوم خودکفایی در حوزه دفاعی و نظامی، عنوان کرد: اصولاً در بحث نظامیگری تا جایی که امکان دارد، باید انسان به توانمندیهای خود متکی باشد. در زمان جنگ تحمیلی کارمان به جایی رسیده بود که گلوله توپ را جیرهبندی کرده بودیم و توان تولید نداشتیم؛ اما امروز به برکت انقلاب اسلامی به قدری تولید داریم که صادرات هم انجام می شود.
وی درباره آمادگی ارتش برای مقابله با تهدیدات گفت: مأموریت ارتش جمهوری اسلامی ایران دفاع از تمامیت ارضی، حفظ استقلال و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. ارتش با بهرهگیری از تجربیات دفاع مقدس از تجهیزات بهروز و نیروی انسانی با بصیرت، مهارتدیده و متعهد برخوردار است و این آمادگی را داریم تا در هر جایی که هر مأموریتی ابلاغ شود، وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهیم.
شهید سپهبد محمدولی قرنی نخستین شهید از شهدای ترور در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. که سوم اردیبهشت در تقویم به عنوان روز شهادت ایشان به ثبت رسیده است.
نظر شما