به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، سید مرتضی احتشامی افزود: در بیشتر شهرهای کشور از جمله شهرهای شمالی تصفیهخانههای بسیار خوبی وجود دارد و فاضلاب به این نقاط هدایت میشود.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به ارزشی که فاضلاب پیدا کرده است، شرکتهای آب و فاضلاب به سمت فروش پساب به صنایع رفتهاند و سرازیرشدن فاضلاب به دریا نمیتواند کار درستی باشد.
سرپرست نظارت بر بهرهبرداری فاضلاب آبفای کشور ادامه داد: در موضوع فاضلاب و فروش پساب کارهای مهم و مؤثری انجام شده که در آیندهای نزدیک ثمرات آن را با پیشرفتهای قابلملاحظهای که در این بخش انجام شده است شاهد خواهیم بود.
احتشامی با اشاره به اینکه نظارت بر استانداردهای کیفی و بهداشتی فاضلاب در مجتمعهای صنعتی بر عهده سازمان محیطزیست است، افزود: شرکتهای آب و فاضلاب در این مورد نمیتوانند دخالتی داشته باشند.
وی با بیان اینکه در جمعآوری آبهای سطحی و سیلابها سایر دستگاههای خدماترسان شهری موظفاند تا این مشکل را برطرف سازند، گفت: این در حالی است که در بحرانها شرایط فرق میکند و باتوجه به مسئولیت اجتماعی، کمکرسانی به دستگاههای مربوطه برای برطرفکردن مشکل از نکات مهمی است که در شرکتهای آب و فاضلاب موردتوجه قرار دارد.
به گزارش ایرنا، پیش از این مدیرکل دفتر برنامهریزی و بودجه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفته بود هدفگذاری این است که سالانه تأمین پساب بهویژه برای صنایع آببر حداقل ۳۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یابد.
مسعود باقرزاده کریمی درباره آخرین اقدامهای انجام شده برای ورود پساب به بورس افزوده بود، در حال حاضر تعدادی از استانها فرایند عرضه پساب در بورس را انجام داده و مجوزهای لازم را اخذ کردهاند. حداقل ۵ استان آمادگی عرضه پساب در بورس را دارند که امسال فعال میشوند و استانهای دیگر هم در سال جاری به آنها میپیوندند و این فرایند با سرعت ادامه پیدا خواهد کرد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و بودجه آبفای کشور در باره اینکه عرضه پساب در بورس میتواند به واقعی شدن قیمت آب کمک کند، گفت: از این لحاظ باید به این موضوع نگاه کرد که پساب یک آب مجدد است و تأمین آب از طریق جمعآوری آبهای سطحی، ایجاد سدها و حفر چاهها صورت میگیرد.
نظر شما