به گزارش ایرنا، محمد فرامرزی روز سهشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه اصفهان افزود: طرح آمایش آموزش عالی با هدف نیازمحور و ماموریتگرا کردن این بخش در کشور در حال اجراست و دانشگاه اصفهان نیز میکوشد تا آموزش دانشجویان طبق نیازهای جامعه صورت گیرد.
وی با اشاره به شعار امسال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار کرد: مهمترین نقش آفرینی و کارکرد دانشگاهها در تحقق این شعار، پرورش دانشآموختگان توانمند، مهارتمحور و اشتغال پذیر است که دانشگاه اصفهان نیز در این مسیر حرکت میکند.
وی با اشاره به بزرگداشت «دهه سرآمدی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت امسال با هدف ارج نهادن به جایگاه استاد و مقوله آموزش گفت: برنامههای متنوعی مانند کارگاههای آموزشی و تجلیل از استادان نمونه در این دهه در دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد.
فرامرزی، شعار دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه اصفهان را «آموزش الهامبخش، نیاز محور و اشتغالآفرین» اعلام و اضافه کرد: در این دهه از حدود ۸۰ نفر از استادان دانشگاه از جمله سرآمدان علمی، اعضای هیات علمی ارتقا یافته، بازنشستگان سال ۱۴۰۲ و استادان فعال در ارتباط با صنعت و بینالمللی سازی آموزش تجلیل میشود.
فرامرزی با اشاره به فعالیت مرکز «توسعه صلاحیتهای حرفهای تدریس»(TDC) در دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: اصفهان تنها دانشگاه در کشور است که برای پیشرفت مهارتهای حرفهای تدریس در بین استادان این مرکز را راه اندازی کرده است و در آن مباحث مختلف از جمله فناوری های جدید در آموزش ارائه میشود.
وی همچنین با بیان اینکه دانشگاه اصفهان در بین پنج مرکز آموزش عالی برتر کشور در رتبهبندی موسسه استنادی و پایش علوم و فناوری جهان اسلام(ISC) قرار گرفته است، گفت: جایگاه این دانشگاه در رُتبهبندیهای بینالمللی از جمله«تایمز»در سال گذشته نیز ارتقاء یافت.
شاخص استاد به دانشجو در دانشگاه اصفهان در سطح استاندارد است
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان همچنین با اشاره به فعالیت حدود ۷۰۰ عضو هیات علمی در این موسسه آموزش عالی گفت: شاخص استاد به دانشجو در این دانشگاه ۲۴ است که نزدیک به استانداردهای کشور و اهداف برنامه توسعه ششم قرار دارد.
فرامرزی، نسبت استاد به دانشجو در برنامه ششم توسعه را ۲۳ اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: این شاخص در دانشکدههای مختلف دانشگاه اصفهان متفاوت و در برخی دانشکدهها زیر ۲۰ و در تعدادی ۲۸ یا ۲۹ است بنابراین در برخی گروه های آموزشی به جذب هیات علمی نیاز داریم.
وی به اقدامهای دانشگاه اصفهان برای بینالمللیسازی آموزش عالی اشاره و اضافه کرد: تفاهمنامههای همکاری با دانشگاههای مختلف خارجی از کشورهایی مانند روسیه، چین، کره جنوبی و مالزی منعقد کردهایم که در حال اجرا شدن است.
توقف پذیرش دانشجو در ۳۰۰ رشته در دانشگاههای استان اصفهان
فرامرزی همچنین به فعالیت کارگروه پیادهسازی طرح آمایش آموزش عالی در استان اشاره و اظهار کرد: ساماندهی رشتههای تحصیلی بر اساس نیازهای جامعه یکی از برنامههای این کارگروه است که در مرحله نخست، رشتههایی که در سه سال اخیر با استقبال کمتر دانشجویان مواجه بودند، شناسایی شد.
وی توضیح داد:در این اقدام، رشتههای تحصیلات تکمیلی که در سه سال اخیر کمتر از ۶۰ درصد ظرفیت، پذیرش دانشجو داشتند، شناسایی و بر این اساس حدود ۳۰۰ رشته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در سال جاری با توقف پذیرش مواجه شدند که ۲۷ رشته از آنها متعلق به دانشگاه اصفهان است.
وی با بیان اینکه این کار برای رشتههای کارشناسی نیز در حال اجراست، افزود: رشته هایی که در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ کمتر از ۴۰ درصد ظرفیت، پذیرش داشتند شناسایی میشوند و با توجه به مجموع شرایط موجود درباره آنها تصمیمگیری میشود.
فرامرزی با اشاره به اینکه این رشتهها گروههای آموزشی مختلف را شامل میشود اما سهم علوم انسانی در آنها بیشتر است، خاطرنشان کرد: برخی رشته ها در تعدادی از دانشگاهها نیز بدلایل دیگر مانند کمبود امکانات آموزشی و آزمایشگاهی یا نداشتن عضو هیات علمی با توقف پذیرش مواجه شدند.
دانشگاه اصفهان بعنوان بزرگترین دانشگاه جامع در مرکز کشور حدود ۱۷ هزار دانشجو و ۷۰۰ عضو هیات علمی در ۱۷ دانشکده و ۹۰ گروه آموزشی دارد؛ حدود ۹ هزار نفر از دانشجویان این دانشگاه در مقطع کارشناسی و هشت هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل میکنند.
۱۲ اردیبهشت، سالروز شهادت استاد مطهری بعنوان «روز نکوداشت مقام معلم و استاد» نامگذاری شده است.
نظر شما