۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۹:۴۸
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85454994
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح تحقیقاتی پرورش طیور دانشگاه ملی ملایر راه‌اندازی شد

همدان- ایرنا- طرح تحقیقاتی و تولیدی پرورش طیور دانشگاه ملی ملایر با ظرفیت یک‌هزار قطعه جوجه گوشتی، ۴۵۰ قطعه مرغ تخمگذار و ۲۴۰ قطعه مرغ مادر در هر دوره پرورش به راه‌اندازی رسید.

به گزارش ایرنا؛ با راه‌اندازی این سالن، یک واحد تولیدی مرغ گوشتی با ظرفیت ۶۰۰ قطعه روز چهارشنبه افتتاح شد.

سعید خلجی مدیر گروه رشته علوم دامی دانشگاه ملی ملایر در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: این طرح در دانشگاه و با هدف آموزشی و تحقیقاتی راه‌اندازی شده است.

وی اضافه کرد: سالن تحقیقاتی پرورش طیور گروه علوم دامی دانشگاه ملایر مجهز به قفس‌های باطری شکل به ظرفیت یک‌هزار قطعه جوجه گوشتی، ۴۵۰ قطعه مرغ تخمگذار و ۲۴۰ قطعه مرغ مادر در هر دوره پرورش است.

خلجی بیان کرد: قابلیت اجرای طرح‌های مختلف آزمایشی این سالن در طیور گوشتی، تخمگذار و مادر، کبک و بلدرچین است و مجهز به قفس‌های باطری سه طبقه دارای آبخوری نیپل و دانخوری تراف با قابلیت تنظیم ارتفاع، منبع آب جهت اندازه‌گیری مصرف آب و سینی‌های جمع‌آوری فضولات گالوانیزه است.

مدیر گروه رشته علوم دامی دانشگاه ملایر ادامه داد: از قابلیت‌های این سالن امکان انجام انواع آزمایش‌های مربوط به تعیین نیاز مواد مغذی مورد نیاز طیور همچون پروتئین، اسیدهای آمینه، مواد معدنی و ویتامین‌ها و نیز انجام آزمایش‌های مربوط به اندازه‌گیری قابلیت هضم مواد خوراکی و ابقاء مواد مغذی است.

خلجی گفت: سیستم نور سالن از طریق لامپ‌های LED تعبیه شده در ارتفاع مختلف بوده، به نحوی که نور بطور یکنواخت در بین طبقه‌های مختلف قفس‌ها روشنایی ایجاد کند.

وی یادآور شد: سیستم تهویه سالن شامل ۲ عدد فن ۹۰ جهت تخلیه هوا و یک عدد فن ۳۰ برای گردش هوای بین طبقات قفس است و بسته به سن جوجه‌ها توسط تایمر تعبیه شده روشن و خاموش می‌شود.

مدیر گروه رشته علوم دامی دانشگاه ملایر افزود: هواده‌های سالن در ضلع شمالی سالن بطوری تعبیه شده که تهویه حداقلی سالن را امکان‌پذیر می‌کند.

خلجی گفت: از مزایای این سالن امکان انجام پروژه‌های تحقیقاتی مورد نیاز صنعت طیور با دقت و صحت بالا است و نتایج و داده‌های بدست آمده از آزمایش‌های صورت گرفته بر روی طیور مختلف در این سالن می‌تواند در مزارع تجاری سطح کشور مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایرنا؛ دانشگاه ملی ملایر بیش از ۶ هزار دانشجو دارد و در چهار کیلومتری مسیر ملایر -اراک واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha