به گزارش ایرنا؛ از آنجا که سیاست دولت مردمی و انقلابی سیزدهم تکمیل پروژههای نیمهتمام در تمامی حوزهها و بخشها است، در همین راستا، ۸۸۰ میلیارد ریال اعتبار به دانشگاه ملی ملایر برای تکمیل پروژههای نیمهتمام آن اختصاص یافت که دستاوردی بزرگ برای این مرکز بزرگ علمی و آموزشی به شمار میرود.
به طور قطع اختصاص این رقم اعتبار برای تکمیل پروژههای نیمهتمام دانشگاه ملی ملایر به عنوان یکی از شاخصهای توسعهیافتگی این شهرستان، میتواند با شتاب بیشتری در جمع مراکز آموزش عالی پیشرفته کشور خودنمایی کند و امروز مسیر توسعه ملایر از این دانشگاه میگذرد.
دانشگاه ملایر به عنوان دومین دانشگاه بزرگ دولتی استان همدان و نگین علمی این شهرستان، فعالیت خود را از سال ۱۳۷۰ با عنوان دانشکده تربیت دبیر آغاز کرد و سال ۱۳۷۹ به مجتمع آموزش عالی و سال ۱۳۸۴ به طور رسمی به عنوان دانشگاه ملی ملایر فعالیت خود را آغاز کرد؛ همزمان نیز زمینی در کیلومتر چهار جاده اراک (محل فعلی دانشگاه) به این دانشکده اختصاص یافت و مقدمات ساخت آن فراهم شد.
سایت جدید دانشگاه سال ۱۳۸۶ به بهرهبرداری رسید و پس از آن با اهتمام مسوولان برای توسعه همه جانبه این دانشگاه، تلاشهای فراوانی برای اخذ مجوز رشتههای جدید آغاز شد، هم اکنون دانشگاه ملایر با داشتن ۱۸۰ عضو هیأت علمی جوان و با انگیزه و ۱۶۲ یاوران علمی توانمند، پتانسیل مناسبی برای تحصیل و آموزش دانشجویان در اختیار دارد.
دانشگاه ملایر در دولت سیزدهم به استقلال کامل رسید
در حال حاضر دانشگاه ملایر ۸۹ رشته تحصیلی شامل ۱۲ رشته در مقطع دکتری، ۴۵ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۳۲ رشته در مقطع کارشناسی دارد و بیش از ۶ هزار دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و پسا دکتری در قالب هفت دانشکده عمران و معماری، فنی و مهندسی، منابع طبیعی و محیط زیست، علوم پایه، علوم ریاضی و آمار، ادبیات و علوم انسانی، کشاورزی و پژوهشکده انگور و کشمش مشغول به تحصیل هستند، در عین حال این دانشگاه میزبان دانشجویان بینالمللی از کشورهای مختلف همچون تاجیکستان، عراق، سوریه و کشورهای آفریقایی در مقاطع کارشناسی ارشد و کارشناسی است.
این نکته قابل ذکر است با توجه به اینکه اولین رکن دانشگاه و هیات ممیزه رکن علمی دانشگاه است و در راستای توسعه همهجانبه و تکمیل فرآیند جامع و مستقل شدن دانشگاه ملایر؛ مجوز هیات امناء در مرداد ۱۴۰۱ توسط پروفسور زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت سیزدهم صادر شد و با این مجوز دانشگاه ملایر به استقلال کامل دست یافت.
دانشگاه ملایر دارای یک آزمایشگاه مرکزی مدرن و مجهز و ۵۸ آزمایشگاه، کارگاه و سایتهای کامپیوتری عمومی و تخصصی است و با داشتن پنج خوابگاه ملکی با ظرفیت تقریبی هزار و ۸۰۰ دانشجو و استفاده از خوابگاههای خودگردان تحت نظارت خود با امکانات مناسب، بنا بر اظهارات مسوولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جزء خوابگاههای برتر کشور است.
نگین علمی جهان شهر ملایر؛ بر مدار توسعه
این دانشگاه دارای بیش از ۹۰ کلاس آموزشی تجهیز شده، ۲۲ آزمایشگاه، هفت کارگاه و ۱۰ سایت کامپیوتری شامل بیش از ۲۷۵ دستگاه کامپیوتر است که برای استفاده تحقیقاتی در دسترس اعضای هیات علمی، دانشجویان دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی است و قابلیت سرویس دهی به محققان و دانشجویان سایر مراکز را نیز دارد، همچنین این دانشگاه با داشتن سرانه فضای ورزشی بیش از یک مترمربع برای هر دانشجو، دارای سالنهای چندمنظوره فوتسال، والیبال، بسکتبال و سالنهای بدنسازی، کشتی، رزمی، تنیس روی میز و خانه شطرنج و ۲ زمین چمن مصنوعی فوتسال و زمینهای ورزشی روباز است.
معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز با ۲۶ انجمن علمی دانشجویی، ۱۱ کانون فرهنگی، اجتماعی و مذهبی، بسیج دانشجویی، هیات منتظران ظهور و تشکلهای اسلامی شامل جامعه اسلامی، قرآن و عترت و جمع کثیری از فعالان دانشجویی و اساتید برجسته فرهنگی، علاوه بر ارائه برنامههای امیدبخش کارآفرین و آیندهنگر در مسیر چشماندازها و افقهای انقلاب اسلامی، در بستر هدایتگر دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و شورای فرهنگی عناوین و موفقیتهای فراوانی را در جشنوارههای مختلف کسب کرده است.
در همین رابطه رئیس دانشگاه ملایر خدمات و دستاوردهای دولت مردمی و انقلابی شهید آیتالله رئیسی را در حوزه علمی و فناوری بینظیر و امیدآفرین دانست و بیان کرد: طبق تاکیدات وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، برنامههای تحولی دولت سیزدهم در آموزش عالی در ماههای پایانی این دولت با قدرت و جدیت ادامه دارد.
ساخت و تکمیل پروژه ۱۲ واحدی خوابگاه متاهلی دانشگاه ملایر
«ابراهیم محمدیمنش» ضمن ادای احترام به مقام شهید جمهور آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» به عنوان خدمتگزاری صادق و پرتلاش، خادمالرضا(ع) و همراهان وی، افزود: نعمت ولایت تکیهگاه ملت و دولت جمهوری اسلامی در شرایط سخت است و در سایه ولایت فقیه و تبعیت از رهبر معظم انقلاب، دولت سیزدهم و رئیس جمهور شهید موفقیتهای بزرگی را در حوزههای مختلف کسب کرد.
وی بازگشایی دانشگاهها را یکی از اساسیترین اقدامات دولت سیزدهم در دوران همهگیری کرونا و یک اقدام انقلابی و جهادی عنوان کرد که به بهترین وضعیت به ثمر نشست و در این میان دانشگاه ملایر جزء دانشگاههای پیشرو در امر بازگشایی دانشگاهها بود.
رئیس دانشگاه ملایر راهاندازی معاونت فناوری در وزارت علوم را از دیگر اقدامات مهم دولت سیزدهم عنوان و اظهار کرد: با توجه به اینکه فعالیت اساتید دانشگاهها بیشتر بر مبنای انتشار فعالیتهای پژوهشی بهصورت مقاله شکل میگرفت، دولت شهید آیتالله رئیسی مسیر حرکت دانشگاهها را به سمت رفع نیازهای کشور و تحقیقات کاربردی سوق داد.
محمدیمنش یادآور شد: از دیگر اقدامات دولت سیزدهم، ساخت خوابگاههای متأهلی در دانشگاهها بود که بر این اساس اعتبارات ویژهای به وزارت علوم اختصاص یافت که در این راستا، در دانشگاه ملایر پروژه ۱۲ واحدی خوابگاه متاهلی ساخته و تکمیل شده و بزودی به بهره برداری میرسد و مجوز ۲۰۰ واحد متاهلی و استادسرا نیز از هیات امنا اخذ شده که کار ساخت آن بزودی آغاز خواهد شد.
اختصاص ۸۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پروژههای نیمهتمام دانشگاه
وی خاطرنشان کرد: اخذ مجوز استفاده از زمینهای مازاد برای ساخت مسکن دانشگاهیان، دستاورد مهم دولت سیزدهم و رئیس جمهور شهید است و در این زمینه دانشگاه ملایر چون زمین مازاد نداشت، نتوانست استفاده کند.
رئیس دانشگاه ملایر همچنین به رویکرد دولت سیزدهم به مدیرسازی در حوزه دانشگاهها اشاره کرد و گفت: بر این اساس دانشگاه ملایر هم از نیروهای جوان استفاده کرد و یکی از هیات رئیسههای جوان در دانشگاه ملایر شکل گرفت و همچنین مجوز جذب بیش از ۴۰ عضو هیات علمی با اولویت جذب هیات علمیهای جوان شهرستان ملایر اخذ شد که تعدادی از آنها شروع بکار کردند.
محمدیمنش یادآور شد: برای اولین بار بود که طول مدت جذب عضو هیات علمی بسیار کوتاه و به دانشگاهها اجازه داده شد که به محض انتخاب بتوانند قرارداد استخدامی با اعضای هیات علمی منعقد کنند و معطل فرآیندهای اداری پیچیده نشوند.
وی همچنین از دیگر اقدامات دولت شهید آیتالله رئیسی در دانشگاهها را اختصاص اعتبارات مالی خوب به دانشگاه برای پرداخت حقوق و مزایا اشاره و بیان کرد: در حال حاضر دانشگاه ملایر هیچگونه بدهی حقوقی به اعضای هیات علمی و کارکنان ندارد و برای تکمیل پروژههای نیمهتمام ۸۸۰ میلیارد ریال اعتبار به دانشگاه ملایر اختصاص یافت.
تکمیل کتابخانه مرکزی دانشگاه پس از ۱۵ سال معطلی
رئیس دانشگاه ملایر ادامه داد: با اختصاص این اعتبار، خوابگاه متاهلی ساخته شد، سالن جلسات همایشهای دانشگاه در حال تکمیل نهایی و دانشکده فنی و مهندسی در حال ساخت است و پروژه کتابخانه مرکزی که یکی از پیچیدهترین پروژههای تعلیق شده بود و بیش از ۱۵ سال از زمان افتتاح آن گذشته و هنوز تکمیل نشده، فعال شده و امیدواریم بتوانیم تا سال آینده آن را به بهرهبرداری برسانیم.
محمدیمنش با بیان اینکه دولت در عرصه دانشجویان بینالمللی سیاست حمایت از دانشگاه را پیش گرفت، گفت: در همین رابطه دانشگاه ملایر مجوز پذیرش دانشجویان خارجی را دریافت کرد و برای نخستین بار پس از چندین سال توقف جذب دانشجوی خارجی، در حال حاضر فرآیند جذب سه دانشجوی خارجی تکمیل شده و از مهر ماه شروع به تحصیل میکنند.
به گفته وی؛ سیاست جذب دانشجویان خارجی متاهل نیز جز اولویتهای دولت سیزدهم است و امیدواریم سیاستهای دولت بعد نیز بر این مبنا شکل گیرد و دانشگاه ملایر بتواند دانشجویان خارجی متاهل را پذیرش کند، چرا که سیاست دانشگاه جذب بیش از یکهزار دانشجوی خارجی است و این امر بدون حمایت دولت تحقق پیدا نخواهد کرد.
شهید جمهور به جوانان اعتقاد راسخ داشت
رئیس دانشگاه ملایر اختصاص مالیات شرکتها و کارخانجات به امور تحقیق و پژوهش را از دستاوردهای مهم دولت مردمی سیزدهم عنوان و تاکید کرد: بر این اساس کارخانجات و شرکتهای بخش خصوصی در صورتیکه منابعی را در دانشگاهها سرمایهگذاری کنند، آزمایشگاه بسازند یا طرح تحقیقاتی تعریف کنند، نیازی به پرداخت مالیات ندارند.
محمدیمنش با تاکید بر اینکه لحظهای سکون از شهید جمهور طی سالهای فعالیت دولت سیزدهم ندیدیم و مرتب پیگیر مسائل بود، افزود: آیتالله رئیسی به استفاده از جوانان و اعتماد به آنها اعتقاد ویژه داشت و رعایت تقوا، توجه به علم، تحقیق و پژوهش نیاز محور و دوری از سیاستزدگی، از اساسیترین اقدامات دولت سیزدهم و شهید جمهور بود.
وی خاطرنشان کرد: شهید آیتالله رئیسی تلاش کرد به جوانان نشان دهد از ظرفیت و تواناییهای آنها استفاده میشود و اگر خود را از نظر علمی و اجرایی آماده کنند، به زودی مدیریت کشور به دست آنها سپرده خواهد شد.
به گزارش ایرنا؛ دانشگاه ملایر در چهار کیلومتری محور ملایر به اراک واقع شده و دارای بیش از ۶ هزار دانشجو است.
نظر شما