جامائیکا، کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد

تهران- ایرنا- دولت جامائیکا به فاصله پنج روز از تصمیم جمهوری باربادوس و به موجب «نگرانی‌ها در مورد جنگ در نوار غزه و تشدید بحران انسانی» در سرزمین‌های اشغالی، از تصمیم خود برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری ائوروپا پرس، کامینا جانسون اسمیت وزیر امور خارجه جامائیکا اعلام کرد: جامائیکا با به رسمیت شناختن کشور فلسطین، حمایت خود در راستای راه‌حل مسالمت‌آمیز را تقویت می‌کند.

وی تصریح کرد: جامائیکا به حمایت از راه حل دو دولتی به عنوان تنها گزینه مناسب برای حل‌وفصل مناقشه طولانی مدت، تضمین امنیت اسرائیل و دفاع از کرامت و حقوق فلسطینیان ادامه می‌دهد.

رئیس دستگاه دیپلماسی این کشور جزیره‌ای در دریای کارائیب تاکید کرد این تصمیم بر اساس نگرانی جامائیکا در مورد جنگ در نوار غزه و تشدید بحران انسانی گرفته شده است.

به گفته این مقام جامائیکایی، «این تصمیم در راستای تعهد قوی جامائیکا به اصول منشور ملل متحد است که به دنبال ایجاد احترام متقابل و همزیستی مسالمت‌آمیز میان کشورها و همچنین به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت مردم است».

اسمیت افزود: جامائیکا به حمایت از همه تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها و برقراری صلح پایدار در منطقه ادامه می‌دهد و از همه طرف‌ها می‌خواهد که پیامدهای جدی تشدید درگیری را در نظر بگیرند و همچنین به راه‌حل‌های دیپلماتیک متعهد شوند که امنیت و حاکمیت همه را تضمین می‌کند.

جامائیکا صد و چهلمین کشور عضو سازمان ملل متحد است که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد و این اقدام را تنها پنج روز پس از تصمیم باربادوس اعلام می‌کند.

پیش از این، آخرین کشوری که فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت شناخت، سنت کیتس و نویس (کشوری جزیره‌ای در دریای کارائیب) در ژوئیه ۲۰۱۹ بود.

در ماه‌های اخیر، فعالیت‌های دیپلماتیک برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین افزایش یافته است.

شورای امنیت سازمان ملل به تازگی (۱۸ آوریل/ ۳۰ فروردین) نیز در مورد قطعنامه پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رای‌گیری کرد. از ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۲ عضو به قطعنامه رای مثبت و سوئیس و انگلیس به آن رای ممتنع دادند. آمریکا تنها عضوی بود که رای منفی داد و بدین ترتیب این قطعنامه را وتو کرد.

دولت‌های اسپانیا و ایرلند نیز ابتکاری را در اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک کشور ترویج کرده‌اند. اما از زمان شروع جنگ در غزه، ایرلند و اسپانیا بارها آمادگی خود را برای به رسمیت شناختن فلسطین ابراز و تلاش‌هایی را برای تشدید موضع اتحادیه اروپا در قبال رژیم صهیونیستی در واکنش به جنایت‌های این رژیم آغاز کرده‌اند.

خوسه مانوئل آلبارس وزیر امور خارجه اسپانیا به تازگی اعلام کرد: ما تصمیم گرفته‌ایم به جمع کشورهایی بپیوندیم که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha