به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین امامی روز چهارشنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات زیرساختهای آبرسانی گناباد از جمله این طرحها را آبرسانی به شهرستانهای نیشابور، قوچان و سرخس ذکر کرد و افزود: افزون بر سه هزار میلیارد ریال طرح هم توسط شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی برای تامین آب شرب پایدار و کاهش مشکلات این بخش در یک سال اخیر اجرا شده است.
وی بیان کرد: میزان برداشت سالانه آب از چهار هزار و ۵۰۰ چاه آب شرب استان خراسان رضوی ، ۱۴ هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه است.
به گفته وی، حجم آبدهی چاههای استان سالانه ۱۰ درصد به دلیل استمرار معضل خشکسالی و کمبود منابع آبی و برداشت بی رویه کاسته میشود که برای مقابله با این چالش حفر ۱۴۰ حلقه چاه جدید امسال در دست اجرا است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به افزایش ۴۱ درصدی عملکرد مصوبات سفر استانی رییس جمهوری و هیات دولت به شهرستان گناباد در حوزه آبرسانی گفت: برای دور نخست سفر استانی ۵۰۰ میلیارد ریال طرح برای این شهرستان تعریف شده بود، در حالیکه افزون بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال طرح و بیشتر از آن در دست اجرا است.
وی تامین زیرساختهای آبرسانی واحدهای نهضت ملی مسکن را رویکرد مهم فعالیتهای این شرکت ذکر کرد و افزود: گناباد جزو شهرستانهای پیشگام در اجرای طرح نهضت ملی مسکن است و رفع مسائل و مشکلات آبرسانی این واحدها مورد توجه خاص قرار دارد.
امامی گفت: ۷۰ درصد از آب مورد نیاز مناطق شهری و روستایی گناباد از طریق خط انتقال و ۳۰ درصد از سایر بخشها تامین می شود و ۲۲ کیلومتر از خط انتقال آب این شهرستان فرسوده و نیازمند اصلاح و ۱۶ کیلومتر آن تعیین تکلیف شده است.
وی با اشاره به لزوم برق رسانی هشت حلقه چاه آب گناباد از مدیریت امور برق این شهرستان خواست که تا قبل از آغاز فصل تابستان و افزایش استفاده از منابع آبی روند برق رسانی به این چاهها را سرعت بخشد.
اصلاح 13 کیلومتر خط انتقال آب شهرستان گناباد
فرماندار گناباد هم گفت: اصلاح خط انتقال آب این شهرستان به طول ۱۳ کیلومتر و با صرف اعتبار بیش از یک هزار میلیارد ریال از محل مصوبه های سفر ریاست جمهوری در دست اجرا است و در دور دوم سفر استانی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
رضا نصیری با اشاره به توجه خاص دولت سیزدهم به رفع معضلات تامین آب شرب در گناباد تصریح کرد: کاهش مشکلات تامین پایدار آب شرب در کنار طرح نهضت ملی مسکن در اولویت مسوولان این شهرستان قرار دارد.
وی ادامه داد: افزون بر یک هزار میلیارد ریال و معادل کل بودجه تملک دارایی های سرمایه ای گناباد تنها برای رفع مسائل و مشکلات و اجرای طرحهای آبرسانی این شهرستان در یک سال گذشته تخصیص یافت.
هادی محمدپور نماینده منتخب مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در سطح کشور و به تبع آن این شهرستانها گفت: باید در کنار اجرای این طرح به تامین زیرساختهای لازم برای واحدهای مسکونی این بخش در دست احداث و به خصوص آب و برق آنها توجه خاص شود.
آب مورد نیاز مناطق شهری گناباد از ۲۲ حلقه چاه عمیق و آب شرب مورد نیاز ۷۵ روستای تحت پوشش نیز از ۴۲ حلقه چاه عمیق، ۱۱ مجتمع آبرسانی و ۹۹ دستگاه منبع آب زمینی و هوایی تامین می شود.
همچنین آب و فاضلاب گناباد با دارا بودن عمیق ترین چاه های آب شرب استان خراسان رضوی با عمق بیش از ۳۰۰ متر در شهر کاخک و بهره گیری از ۳۷ ایستگاه پمپاژ، وظیفه تامین و توزیع آب شرب ۴۸ هزار مشترک چهار نقطه شهری گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و ۷۵ روستا با جمعیت روستایی ۳۳ هزار نفر و ۵۴ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت شهری را عهده دار است.
امور آب و فاضلاب گناباد دارای ۶۸۹ کیلومتر شبکه توزیع و ۵۰۸ کیلومتر نیز خط انتقال آب است.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما