به گزارش خبرنگار ایرنا، «سید صولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پیش خطبههای نماز جمعه امروز تهران -۷ اردیبهشت ۱۴۰۳- هفته کارگر و روز کارگر را به کارگران سختکوش به عنوان پایههای اساسی اقتدار و عظمت اقتصادی جمهوری اسلامی، تبریک و تهنیت گفت و یاد و خاطره ۱۴ هزار شهید کارگر را گرامی داشت.
وی در ادامه کارگران را خالق، محور و صاحب نظر در امر تولید دانست و بیان کرد: تلاقی روز کارگر و روز معلم بسیار شایسته است و این حسن تلاقی را به جامعه تعلیم و تربیت تبریک میگویم. اسلام کارگر را عزیز میپندارد این قشر را عامل پویایی و سلامت جامعه میداند اما در سایر مکاتب کارگر را ابزار تولید میدانند. ما کارگر را خالق تولید محور تولید، و صاحب نظر در امر تولید میدانیم. به این سبب است که نبی مکرم اسلام بر دست پینه بسته کارگر بوسه میزند و بوسه زدن پیامبر بر دست کارگر تبدیل به یک فرهنگ برای نکوداشت جایگاه کارگر و عظمت کار و تولید شد.
مرتضوی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) خطاب به کارگران تاکید کرد: امام صادق می فرمایند کسی که خود را برای روزی خانوادهاش به زحمت میاندازد مانند رزمنده ای است که در راه خدا میجنگد. نبی اکرم میفرمایند عبادت ۱۰ جز دارد که ۹ جز آن کار و تلاش برای به دست آوردن روزی حلال است. در این ایام جهان شاهد تحولات شگرفی در عرصههای سیاسی است. حمله هفت ماهه رژیم غاصب به باریکه غزه و کشتار بیش از ۳۵ هزار نفر از زنان و کودکان و بیپناهان گردن آویزی برای همه سردمداران حقوق بشر به خصوص استکبار جهانی و جامعه اروپایی و کشورهای نابخردی که ذیل بیرق اسلام حکومت میکنند، است که با کمال تاسف آب به آسیاب دشمن میریزند.
وی گفت: اقدام شجاعانه مختصری که تحت عنوان وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی محقق شد معادلات جهان را دچار بازتعریف کرد تا نه جهان اسلام بلکه بشریت تشنه عدالت به توانمندی های خودشان پی ببرند اکنون دنیا به این نتیجه رسیده است که هیمنه پوشالی استکبار جهانی و تفکر شکست ناپذیر رژیم صهیونیستی و گنبد آهنین آنها تبدیل به بیت العنکبوت شده است.
وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی بیان کرد: همه صاحبان نظرانی که اندکی اندیشه آزادیخواهانه دارند و مستقل هستند امروز این عظمت ایران اسلامی را میستایند. ما به روح شهدای بزرگ محور مقاومت بهترین سلامها را تقدیم میکنیم و از نیروهای مسلح و مقتدر نظام جمهوری اسلامی جامعه کار و تولید همواره پشتیبانی مینماید تقدیر میکنیم. نکته حائز اهمیت دیگر موضوع شعار سال است تقریبا یک دهه است که مقام معظم رهبری محوریت شعار سال را موضوع اقتصادی قرار داده اند. امسال هم حضرت آقا شعار سال را جهش تولید با رکن بودن و محور بودن و همراهی مردم تعریف کردهاند. رهبر معظم انقلاب فرمودند جهش با رشد متفاوت است.
مرتضوی بیان کرد: قطعا بیاناتی که رهبری میفرمایند و قواعدی که تبیین میفرمایند برگرفته از احکام و آموزههای دینی است و ثانیا با مطالعه کامل و احاطه اشرافیت جامع بر وضعیت اقتصادی جهان و توانمندیهای ایرانی اسلامی است. ما به عنوان کوچکترین خادم جامعه کارگری از این سخنگاه مقدس به مردم عزیز و مقام معظم رهبری عرضه میداریم به جامعه کار و کارگران و کارفرمایان دست در دست یکدیگر مینهند و امسال مانند سال قبل که آقا فرمودند رشد تولید، حتما به جهش تولید توجه ویژه خواهیم کرد و این فرمان رهبری را بر دیده خواهیم نهاد و انشاالله شرمنده عزیزامان نخواهیم بود.
وی گفت: به عنوان کوچکترین خادم جامعه کارگری از این سخنگاه مقدس به مردم عزیز ایران اسلامی و به مقام معظم رهبری عرض میکنم که جامعه کار و تولید، کارگران عزیز، کارفرمایان عزیز دست در دست هم مینهند و امسال نیز مانند سال قبل که آقا فرمودند رشد تولید، به جهش تولید توجه خواهیم کرد و فرمایش مقام معظم رهبری را بر دیده خواهیم نهاد و انشالله شرمنده شهدای عزیز کشورمان نخواهیم بود.
مرتضوی با اشاره به گزارشی از عملکرد کار، وزارت تعاون و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: در فراز دیگری از عرایضم اجازه میخواهم گزارشی از عملکرد همکاران عزیزم در جامعه کار و تولید را خدمت شما نمازگزاران بزرگوار و ملت ایران ارائه نمایم، در سال گذشته با فضل الهی و عنایت دولت کریمه یکی از محوریتری دستورات کار اشتغال بود و دولت توانست وعده یک میلیون فرصت شغلی را محقق کند و با افتخار و با آماری متقن که روایتگریاش با تمام اصول و قواعد سنجشی همسازی دارد، تبیین کند.
به گفته وی گزارش سازمان تامین اجتماعی حاکی از آن است که بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده اجباری و اختیاری جدید وجود دارد و گزارش مرکز آمار ایران بیانگر آن است که نرخ بیکاری به ۸.۱ درصد رسیده که کمترین نرخ بیکاری در طول تاریخ است.
وزیر کار با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در زمینه ثبات شغلی کارگران خاطر نشان کرد: حضرت آقا در بیانات روز چهارشنبه فرمودند که نباید کارخانجات و کارگاهها به تعطیلی کشانده شود. خوشبختانه دولت ۱۰ هزار کارگاه نیمه فعال را به ظرفیت اسمی رساند. رابطه بین بنگاهداران و بانکها را اصلاح کرد. همچنین رئیسجمهور دستور دادند هیچ بانکی اجازه تعطیل کردن کارخانه را ندارد. همچنین فرآیند صدور مجوزها به ویژه در حوزه اشتغال خرد و خانگی توسعه پیدا کرده است.
نظر شما