۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۲:۳۳
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85458046
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

کارگران هم می‌توانند کارآفرین شوند؟ «علی میزبان» خواست و توانست

گنبدکاووس- ایرنا- «علی‌ بدیع‌میزبان» سال‌ها گرفتار بیماری بود و برای درمان چاره‌ای جز مراجعه از مینودشت به تهران نداشت. او در پایتخت به‌طور اتفاقی همبازی قدیمی را دید و با توصیه او در کنار درمان، آموزش تولید مبل را هم فراگرفت و حالا با داشتن یک کارگاه و هشت نیروی کار ثابت، یک کارآفرین موفق است.

به گزارش ایرنا، این جوان ۴۵ ساله اهل روستای پرسه‌سو مینودشت از کودکی در کنار پدر و برادرانش برای کمک به تامین مایحتاج زندگی در زمین‌های کشاورزی مردم کارگری کرد اما با زدن جرقه فعالیت در عرصه مبل‌سازی به واسطه یک دوست به کارآفرینی موفق تبدیل شد.

«میزبان» علاوه بر اشتغالزایی برای جوانانی مانند خود شاگردانی را تربیت کرد که به کارفرمایان مبل‌سازی تبدیل شدند و چندین کارگاه تولید مبل راه‌اندازی کردند.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا معلمی را بزرگترین آرزوی خود در کودکی دانست و گفت: در دوران مدرسه درس خوان بودم و همیشه سعی می‌کردم همراه با کار کردن در زمین‌های کشاورزی، بهترین نمره‌را بگیرم و به دانشگاه بروم.

این کارآفرین مینودشتی ادامه داد: بزرگ شدن در خانواده ۱۰ نفره با هزینه‌های بالای زندگی مانع حضورم در دانشگاه شد اما با گذشت بیش از چهار دهه از عمرم هنوز هم ایستادن در کلاس به عنوان معلم و درس دادن به دانش آموزان رویای شیرینم است و دلم می‌خواهد با توسعه فعالیت خود در عرصه مبل سازی برای جوانان بیشتری شغل ایجاد کنم تا فرزندان آنان در آینده مانند من به دلیل مشکل مالی از رسیدن به رویاهایشان محروم نشوند.

میزبان ادامه داد: سال ۱۳۸۶ مدتی را برای درمان بیماری به همراه برادرم به تهران رفتم. آن‌جا به طور اتفاقی یکی از دوستانم را که کارگاه تولید مبل داشت دیدم و به اصرار، چند روزی مهمان خانه‌اش شدم. یک روز که کارگاه تولید مبل دوستم را نزدیک دیدم جرقه راه‌اندختن کارگاه مشابه در ذهنم زده شد و همان‌جا تصمیم گرفتم راه زندگی‌ام را به سمت حرفه جدید تغییر دهم.

وی بیان کرد: تا پیش از دیدن این دوست شناختی نسبت به صنعت مبل سازی نداشتم اما تشویق وی باعث شد تا بعد از مدتی کوتاه برای آموختن این حرفه به تهران رفته و در کارگاه مبل سازی به عنوان شاگرد فعالیت کنم. بعد از فراگرفتن آموزش‌های لازم، کارگاه مبل‌سازی خود را در یک فضای ۴۰ متری در روستا دایر کردم و به مرور با شناخت بازار و افزایش سفارش‌ها توانستم بعد از چند سال یک فضای ۵۰۰ متری را خریداری کرده و کارگاه خود را توسعه دادم.

کارگران هم می‌توانند کارآفرین شوند؟ «علی میزبان» خواست و توانست

وی با اشاره به آتش سوزی کارگاه تولید مبل خود در سال ۱۳۹۴، گفت: با آتش گرفتن کارگاه کل ابزار و وسایل و سفارش مشتری‌ها سوخت اما ناامید نشده و با توکل به خدا و کمک دوستان و خانواده دوباره از صفر شروع کردم و بعد از مدتی بار دیگر توانستم پویاتر به جمع هم صنفی‌هایم برگردم.

«میزبان» که در کنار کارگاه، یک نمایشگاه سه طبقه فروش مبل دایر کرده است، بیان کرد: در حالت عادی حدود هفت کارگر به صورت مستقیم دارم اما در اوج شلوغی سفارش در زمان‌های خاص مانند چهار ماه آخر سال و عید نوروز تعداد کارگرانم به ۱۵ نفر هم می‌رسد.

کارگران هم می‌توانند کارآفرین شوند؟ «علی میزبان» خواست و توانست

وی افزود: تاکنون ۱۲ نفر به عنوان شاگرد در کنارم مبل سازی را یاد گرفتند و چهار نفر از آنان به صورت مستقل کارگاه مبل سازی راه انداختند.

وی که تاکنون هیچ تسهیلاتی برای راه اندازی کارگاه و نمایشگاه مبل خود دریافت نکرده از مسوولان خواست شرایط را برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش به عنوان نیاز مهم فعالان این صنف فراهم کنند تا بتواند برای بیش از ۳۰ نفر اشتغالزایی کند.

«میزبان» که از سال ۱۳۸۲ به عنوان دهیار روستای پرسه سو مینودشت فعالیت دارد، سال گذشته موفق به دریافت مدیریت کارشناسی مدیریت صنعتی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha