رییس خانه کارگر کرمانشاه: نبود امنیت شغلی مهمترین دغدغه کارگران است

کرمانشاه- ایرنا- رییس خانه کارگران استان کرمانشاه با بیان اینکه ۹۸ درصد قرارداد کارگران ماهانه ۲، سه و ۶ ماهه منعقد می‌شود، نبود امنیت شغلی را بزرگترین دغدغه کارگران عنوان کرد و خواستار رعایت قوانین در این خصوص شد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اولیا علی‌بیگی در دیدار جامعه کارگری استان کرمانشاه در آستانه روز کارگر با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه؛ به وجود قوانین خوب در حمایت از کارگران در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه در اجرای این قوانین ضعیف عمل می‌شود.

وی ادامه داد: چطور قرارداد اجاره مسکن یکساله منعقد می شود اما قرارداد کار باید ماهانه باشد و با این موضوع کارگران با چه امید و آینده ای تشکیل زندگی بدهند و خانه اجاره کنند در حالیکه امنیت شغلی ندارند.

علی‌بیگی همچنین ایمنی، سلامت و بهداشت محیط کار را از دیگر دغدغه های کارگران دانست و خواستار اهمیت قائل شدن مقوله آموزش کارگران توسط کارفرمایان شد و بیان کرد: هزینه در زمینه آموزش در واقع سرمایه گذاری است نه خرج کردن.

رییس کانون شوراهای اسلامی کار کشور در بخش دیگری از سخنان خود، به ارزش و کرامت کارگر در دین اسلام و نزد پیامبر (ص) اشاره کرد و گفت: اما این نگاه و ارزش و احترام در جامعه به ویژه نزد مسوولان ما در عمل وجود ندارد به همین خاطر حال کارگران خوب نیست.

علی‌بیگی ریشه بسیاری از مشکلات جامعه کارگری را ناشی از ارزش قائل نشدن برای جایگاه و منزلت اجتماعی آنان عنوان کرد.

بازپرداخت تسهیلات مسکن برای کارگران سخت است

«جلیل کرم» رییس تعاونی اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره به ساخت هزار و ۱۸۷ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن برای کارگران استان، گفت: بازپرداخت اقساط این طرح، به صورت پلکانی از هفت میلیون تومان تا ۱۱ میلیون تومان قسط بندی می شود و این برای کارگران که حقوق هشت و ۹ میلیون تومانی می گیرند سخت و حتی غیر ممکن است.

وی در ادامه خواستار بازنگری در تقسیط اقساط تسهیلات مسکن ملی برای جامعه کارگری شد.

تبعیض بیش از هر موضوع دیگری بازنشستگان را از پای درآورده است

جواد اکبری رییس کانون های بازنشستگی استان کرمانشاه نیز با اشاره به مشکلات جامعه بازنشستگان به ویژه کارگری نسبت به دیگر اقشار جامعه گفت: چیزی که بیش از همه جامعه بازنشستگان را رنج می دهد و آنها را از پای در آورده، تبعیض است.

وی در ادامه به عنوان نمونه به تبعیض حق مناطق جنگی برای کارکنان و فعالان استان نسبت به بازنشستگان اشاره کرد و گفت: چطور است این حق برای کسانی که در دوران دفاع مقدس در خط مقدم جنگیدند و از کشور دفاع کردند لحاظ نمی شود.

زیرساخت های تولید روز به روز ضعیف تر می‌شود

رییس انجمن کارفرمایان استان کرمانشاه نیز در این جلسه با بیان اینکه زیرساخت های تولید در کشور روز به روز ضعیف تر می شود گفت: تولید در تابستان به خاطر برق و در زمستان به خاطر قطعی گاز یک روز در میان انجام می شود.

جهانبخش شکری کارآفرینان و کار فرمایان را کارگرانی با مسوولیت بیشتر توصیف کرد که سرمایه خود را برای آبادانی و توسعه کشور به میدان آورده اند.

وی در ادامه وضعیت زندگی کارگران را زیر خط فقر دانست و ریشه بسیاری از مشکلات را نبود مواد اولیه، تحریم، تورم و قیمت های دستوری مسوولان عنوان کرد.

شکری همچنین دلایل عدم توسعه صنعتی کرمانشاه را ناشی از جنگ تحمیلی و عقب ماندن از سایر استان ها دانست و گفت: اکنون انصاف نیست کل بخش های استان کرمانشاه که یک سوم یک کارخانه در برخی از استانها برق مصرف می کند و سه برابر مصرفش برق تولید می کند در تابستان واحدهای ضعیف صنعتی اش یک روز در میان کار کنند.

رییس انجمن کارفرمایان استان کرمانشاه در پایان قطعی برق و گاز و تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی را از جمله مشکلات کارفرمایان برای پرداخت حقوق بیشتر به کارگران عنوان کرد.

استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، بیش از یک هزار واحد تولیدی با بیش از ۳۰ هزار اشتغالزایی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha