به گزارش ایرنا، مهدی دوستی روز شنبه در این دیدار، با شمردن زیباییهای بصری و تاریخی این شهر اظهار کرد: بندرکنگ نماد و تبلور زیبایی و هنر سنتی مردم هرمزگان بوده و تصویری که از این بندر و مردمان آن به ذهن میرسد همدلی، انصاف، تعادل، زیبایی و تاریخ عمیق منطقه است.
وی با اشاره به اینکه هرمزگان به سرعت در مسیر صنعتی شدن و توسعه قرار گرفته است، بیان کرد: در استان طرحهای صنعتی و پالایشگاهی متنوعی از جمله در حوزه فولاد آغاز شده که در سال های آینده سبب توسعه صنعتی استان خواهد شد.
نماینده عالی دولت در هرمزگان، نگرانی مهمی که در مسیر توسعه وجود دارد را لطمه دیدن فرهنگ و هویت تاریخی و بومی استان برشمرد و یادآور شد: نگران هستیم که توسعه صنعتی خدشه ای به هویت، فرهنگ و معماری بومی و در کنار آن به محیط زیست استان وارد کند که سعی داریم با طرحهای درختکاری، کنترل و ساماندهی فاضلاب و انتقال پساب شهر بندرعباس در مسیر صیانت از محیط زیست گام برداریم.
وی همچنین تربیت نیروی انسانی را وجه مهم توسعه پایدار دانست و گفت: احداث دانشکده پزشکی در شرق و غرب استان، راهاندازی ۲۸ هنرستان جوار صنایع و هنرستان انرژی اتمی در حوزه صیانت از نیروی انسانی اجرا شده تا نگرانیها در این حوزهها کاهش پیدا کند.
استاندار هرمزگان، هویت و فرهنگ را شاخص غالب در خلق مزیتها برشمرد و گفت: در هر مسالهای مردم پایکار بودهاند اتفاقات مهمی رقم خورده و مردم فهیم بندرکنگ از فرهنگ و معماری خاص منطقه صیانت کرده و عاشقانه هوای هویت و معماری بومی را داشتهاید که بسیار قابل تقدیر بوده و لازم است که در فرهنگ و معماری بندرکنگ بهعنوان «نماد» معرفی شود.
دوستی بر ایجاد کمیته تخصصی برای بندر کنگ تاکید کرد و گفت: موارد مطرح شده بررسی و در خردادماه جلسه ای بهمنظور تصمیمگیری در بندرکنگ برگزار میکنیم تا بتوانیم نقشه راه توسعه را شهر ترسیم و بر مزیتهایی همچون گردشگری، تجارت و شیلات شهر تمرکز کرده و زنجیرههای ارزش بر روی این مزیتها تعریف کنیم.
وی همچنین با تاکید بر اینکه نیاز است از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه سرمایهگذاری در این شهر استفاده شود، پیشنهاد کرد: همایش سرمایهگذاری ویژه بندرکنگ برگزار و در آن از سرمایه گذاران و علاقمندان به فعالیت در حوزههای مختلف اقتصادی دعوت شود تا با مزیتهای نسبی و ظرفیتهای منطقه بهتر آشنا شوند.
استاندار هرمزگان در پایان با قدردانی از زحمات ایوب زارعی و همه دغدغه مندان بندرکنگ، گفت: برای طرح بندرگاه چندمنظوره ارائه شده منابع مالی و تسهیلات درنظر گرفته میشود.
گفتنی است در این نشست جمعی از معتمدان و فعالان حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بندرکنگ در کنار مسئولان شهرستان بندرلنگه در سخنانی مطالبات و درخواستهای مردم از استاندار هرمزگان را مطرح کردند.
بافت تاریخی بندرکنگ نیز با مساحتی افزونبر ۵۸ هکتار در سال ۱۳۸۱ به شماره ۶۵۳۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
بندرکُنگ از توابع شهرستان بندرلنگه در فاصله ۱۸۰ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است.
نظر شما