به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای سیتی نیوز، دانشجویان در اوایل بعدازظهر شنبه (به وقت محلی) شروع به برپایی چادرها در نزدیکی دروازههای نمادین رودیک واقع در خیابان شربروک شهر مونترال کانادا کردند.
در ویدئوهایی که به طور گسترده در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است، تظاهرکنندگان در حالی که شعار «فلسطین را آزاد کن» سر میدهند، در حال تکان دادن پرچمهای فلسطین و دست در دست هم دادن برای تشکیل زنجیرهای از اتحاد در اطراف چادرهای خود دیده میشوند.
به گزارش ایرنا، تارنمایی آمریکایی آکسیوس روز شنبه گزارش داد که حدود ۶۰۰ نفر در اعتراضات حامی فلسطین در حداقل ۱۵ دانشگاه در سراسر آمریکا در بیش از یک هفته دستگیر شدهاند.
با افزایش حجم و شدت اعتراضات، مدیریت دانشگاهها به شیوههای بی سابقهای تظاهرکنندگان دانشجو را سرکوب کردهاند. اکثر بازداشتها در اردوگاهها و تحصنها صورت گرفته است.
این رسانه آمریکایی افزود: دانشجویان از دانشگاههایشان خواستهاند که با کسب و کارهایی که با (رژیم) اسرائیل و کسانی که از جنگ در غزه حمایت میکنند و روابط مالی دارند، روابط خود را قطع کنند.
سازمان دانشجویی آپارتاید دایوست دانشگاه کلمبیا همچنین از این دانشگاه خواسته است تا به حضور پلیس در محوطه دانشگاه پایان دهد و روابط خود را با مؤسسات دانشگاهی اسرائیل قطع کند.
ائتلاف «عدم مرگ» دانشگاه کالیفرنیای جنوبی خواستار عفو کامل دانشجویان، کارکنان و اساتیدی شده که به دلیل فعالیتهای طرفدار فلسطین تنبیه شدهاند. اردوگاهها و تحصنها عمدتاً مسالمت آمیز بوده و تا زمانی که پلیس مداخله نکرده، درگیری در آنها اندک بوده است.
حمایت از مردم غزه و اعتراضها به سیاستهای دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حمایت همه جانبه از رژیم اسرائیل، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاههای آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراضها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاههای آمریکا، بر اساس گزارش رویترز حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شدهاند.
این اعتراضها در پی حمایتهای همه جانبه دولت بایدن از اسرائیل و کشتار بی وقفه مردم غزه به تلافی شکست این رژیم در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و نیز عدم اجرای هرگونه آتش بس فوری و به منظور پایان دادن به کمکهای نظامی و امنیتی واشنگتن به تل آویو صورت گرفته است.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پنجم اردیبهشت ماه، قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، (رژیم) اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کییف را امضا کرد.
لایحه کمک ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان پس از ماهها تاخیر و اختلاف ابتدا در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنای این کشور به تصویب رسید و با امضای بایدن به قانون تبدیل شد.
استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی میسازد.
اینگونه سرکوبهای خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار میرود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.
این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدانهای بیدار در آمریکا از جمله جامعه مسلمانان آن کشور و نیز نگرانیهای روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.
نظر شما