به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، فارن پالسی در گزارشی به قلم «هوارد دبلیو فرنچ» استاد دانشگاه کلمبیا، نوشت: برخی از سیاستمداران آمریکا، دانشجویان معترض را یک تهدید خواندهاند اما این دانشجویان یک تهدید نیستند بلکه آنها به ما درس دموکراسی را آموزش میدهند.
بر اساس گزارش فارن پالسی، درحالیکه اعتراض دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا سرمشق دیگر دانشجویان معترض در دانشگاههای دیگر در سراسر جهان شده است اما باید در نظر داشت که این اعتراضات دانشجویی در آمریکا، آنچنان که برخی ادعا میکنند، بحران فرهنگی یا آموزش عالی ایالات متحده نیست بلکه یک بحران سیاسی در آمریکا است که ریشه در سیاست خارجی این کشور و به ویژه روابط نزدیک و طولانیمدت واشنگتن با (رژیم) اسرائیل دارد.
در ادامه گزارش فارن پالسی با رد تبلیغات برخی رسانههای جریان اصلی در آمریکا در خصوص یهودستیزی دانشجویان معترض، آمده است: آنچه در داخل دروازههای دانشگاه دیده میشود عموماً تصویری از مدنیت مثال زدنی بوده است. این دانشجویان حتی آئیننامه رفتاری قابل تحسینی را منتشر کرده و طی آن خواستار رعایت نظافت، استفاده نکردن از مواد مخدر یا الکل، احترام به حریم شخصی دیگران و درگیر نشدن با مخالفان شدهاند.
بر اساس گزارش فارن پالسی، اعتراضها در دانشگاههای آمریکا نه تنها ماهیت یهودیستیری ندارد بلکه ناشی از شوک عمیق از خشونت فجیع و بی هدف رژیم صهیونیستی در غزه است.
در ادامه این گزارش فارن پالسی آمده است: اکنون وقت آن است که آمریکاییها از خود بپرسند اگر وضعیتی که در حال حاضر در غزه حکمفرماست در نقطه دیگری از جهان اتفاق افتاده بود، دولت آمریکا چه عکسالعملی از خود نشان میداد؟
این گزارش میافزاید: حتی اگر همین جنبش اعتراضی دانشجویی که اکنون در ایالات متحده به راه افتاده است، در کشور دیگری رخ میداد و این برخورد خشونتآمیز و شدید از سوی نیروهای نظامی با آن صورت میگرفت، مقامهای دولت آمریکا چگونه به آن واکنش نشان میدادند؟
در ادامه این گزارش فارن پالسی آمده است: آنچه که به آسانی میتوان از عکسالعمل مقامهای دولت آمریکا تصور کرد، این است که در هر دو مورد فوق (جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و برخورد خشونتآمیز و شدید نیروهای نظامی با اعتراضات دانشجویی در آمریکا)، اگر این اتفاقات در هر جای دیگری از دنیا رخ داده بود، هماکنون شاهد اعلام محکومیتهای شدید از سوی سخنگویان وزارت خارجه ایالات متحده و سرمقالههای شدیداللحن در مطبوعات برجسته آمریکا در مورد عدم تحمل اقتدارگرایان یا سر دادن فریاد به بهانه زوال دموکراسی بودیم.
این گزارش میافزاید: در این میان پرسشهای اساسی دیگری نیز وجود دارد و به عنوان مثال، عکسالعمل یک شهروند عادی و طبیعی که در همان زمان که به عینه حجم عظیم وحشیگری (ارتش رژیم صهیونیستی) در غزه و اثرات ویرانگر آن بر این منطقه و اهالی آن را میبیند و شاهد ارسال سلاحهای جدید از سوی واشنگتن به (رژیم) اسرائیل است، چه باید باشد؟ پاسخ این پرسش واضح است و اعتراضات سراسری دانشجویی در آمریکا مهر تائیدی بر این حقیقت است که این دوگانگی در رویکرد دولت آمریکا برای شهروندان این کشور، غیرقابل تحمل شده است.
به گزارش ایرنا، تارنمایی آمریکایی آکسیوس روز شنبه گزارش داد که حدود ۶۰۰ نفر در اعتراضات حامی فلسطین در حداقل ۱۵ دانشگاه در سراسر آمریکا در بیش از یک هفته دستگیر شدهاند.
با افزایش حجم و شدت اعتراضات، مدیریت دانشگاهها به شیوههای بی سابقهای تظاهرکنندگان دانشجو را سرکوب کردهاند. اکثر بازداشتها در اردوگاهها و تحصنها صورت گرفته است.
این رسانه آمریکایی افزود: دانشجویان از دانشگاههایشان خواستهاند که با کسب و کارهایی که با (رژیم) اسرائیل و کسانی که از جنگ در غزه حمایت میکنند و روابط مالی دارند، روابط خود را قطع کنند.
سازمان دانشجویی آپارتاید دایوست دانشگاه کلمبیا همچنین از این دانشگاه خواسته است تا به حضور پلیس در محوطه دانشگاه پایان دهد و روابط خود را با مؤسسات دانشگاهی اسرائیل قطع کند.
ائتلاف «عدم مرگ» دانشگاه کالیفرنیای جنوبی خواستار عفو کامل دانشجویان، کارکنان و اساتیدی شده که به دلیل فعالیتهای طرفدار فلسطین تنبیه شدهاند. اردوگاهها و تحصنها عمدتاً مسالمت آمیز بوده و تا زمانی که پلیس مداخله نکرده، درگیری در آنها اندک بوده است.
حمایت از مردم غزه و اعتراضها به سیاستهای دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حمایت همه جانبه از رژیم اسرائیل، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاههای آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراضها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاههای آمریکا، بر اساس گزارش رویترز حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شدهاند.
این اعتراضها در پی حمایتهای همه جانبه دولت بایدن از اسرائیل و کشتار بی وقفه مردم غزه به تلافی شکست این رژیم در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و نیز عدم اجرای هرگونه آتش بس فوری و به منظور پایان دادن به کمکهای نظامی و امنیتی واشنگتن به تل آویو صورت گرفته است.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پنجم اردیبهشت ماه، قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، (رژیم) اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کییف را امضا کرد.
لایحه کمک ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان پس از ماهها تاخیر و اختلاف ابتدا در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنای این کشور به تصویب رسید و با امضای بایدن به قانون تبدیل شد.
استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی میسازد.
اینگونه سرکوبهای خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار میرود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.
این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدانهای بیدار در آمریکا از جمله جامعه مسلمانان آن کشور و نیز نگرانیهای روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.
نظر شما