به گزارش خبرنگار ایرنا، بازدید عمومی از نمایشگاه بینالمللی ایران اکسپو از صبح یکشنبه نهم اردیبهشت 1403 آغاز شده و تا چهار روز فعال است و فعالان اقتصادی میتوانند در این نمایشگاه حضور پیدا کنند.
استانهای مختلف کشور این فرصت را قدر دانسته اند و تلاش کردهاند تا ظرفیتهای صادراتی خود را به شکلی ارائه کنند که در پایان منجر به توسعه و رونق صادراتی برای تولیدکنندگان شود.
در این میان فارس علاوه بر غرفهای که در پاویون شماره ۴۰ دارد و محل عرضه و ارائه توانمندیهای صادراتی آن در عرصههای مختلف است، با تفاهم ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و بخش خصوصی، فارس علاوه بر سالن استانی خود در پاویون شماره 40،یک فضای ۱۰۲ متری مجزا نیز در بخش ۲۵D ایران اکسپوبرای ارائه ظرفیت بیبدیل صنایع دستی خود دارد.
جایی که ۲۶ هنرمند تراز اول آن که برخی از آنها دارای نشان درجه یک نیز هستند، ۳۰ رشته صنایع دستی بومی فارس را معرفی میکند تا با جذب مخاطبانی در آن سوی آبها، منجر به رونق اقتصادی هر چه بیشتر این استان با برخورداری از ۲ شهر جهانی صنایع دستی شود.
حضور پرشمار فعالان اقتصادی خارجی و تاجران ایرانی در این نمایشگاه پنج روزه، فرصت ارزشمندی برای ارائه و جلب توجه ظرفیتهای صادراتی صنایع دستی فارس است که باید مغتنم شمرد؛ به گفته مسئولان برپایی ایران اکسپو، حدود ۲ هزار نفر تاجر از ۸۵ کشور دنیا در این نمایشگاه حضور دارند و به نظر میرسد با توجه به برنامه تدوین شده از یک ماه پیش، هدف اصلی کشور و برگزاری نمایشگاه که مثبت شدن تراز تجاری مثبت است محقق شود.
صنایع دستی فارس در ایران اکسپو
به گفته معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس علاوه بر حضور ۲۶ هنرمند و ارائه ۳۰ رشته بومی صنایع دستی در سالنی مجزا، چهار رشته شاخص این استان نیز به صورت ورکشاپ در این نمایشگاه ارائه شدهاند تا بیشتر مورد توجه گروه هدف قرار گیرد.
بهزاد احمدی به ایرنا گفت: ورکشاپ صنایع دستی فارس در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران، در سالن استانی آن در پاویون ۴۰ برپاست و کاشی هفترنگ، خاتم، منبت و دست بافتههای داری هنرمندان فارسی مورد بازدید مسئولان و مقامات کشوری و خارجی قرار گرفته است.
او گفت: علاوه بر ۱۰۲ متر مربع سالن مجزای صنایع دستی، ۵۰ مترمربع از فضای سالن استانی فارس نیز به ارائه صنایع دستی اختصاص یافته است.
به گفته احمدی، بازدید کنندگان از این بخش برای انعقاد قرارداد و ثبت سفارس به سالن اختصاصی صنایع دستی فارس هدایت میشوند؛ جایی که با حضور استادان و هنرمندان درجه یک، وجود پنج تُن آثار فاخر و مترجمان زبانهای انگلیسی رسمی، چینی و عربی همه چیز برای پرسش و پاسخ، جذب و ثبت سفارش فراهم است.
به گفته معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس، اساس اکسپو برفروش و انعقاد قرارداد است، فارس آمادگی تولید انبوه را دارد و با معرفی چندزبانه محصولات خود در این نمایشگاه تلاش میکند تا به عقد قرارداد و رونق فروش خارجی صنایع دستی دست یابد.
او با اشاره به نامگذاری ۱۴۰۳ به عنوان جهش تولید با مشارکت مردم از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: در بخش صنایع دستی فارس، تحقق این شعار را با مشارکت بخش خصوصی و استفاده از ۲۶ هنرمند استان آغاز کردیم و امیدواریم با ثبت سفارش در این نمایشگاه شاهد رونق در تولید و صادرات این محصولات باشیم.
حضور پررنگ صنایع دستی فارس، حرکتی رو به جلو
حضور صنایع دستی فارس به صورت مجزا در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران نشان دهنده ظرفیت و قابلیت بالای این محصولات برای توسعه صادرات غیر نفتی و ارزآوری است. رئیس اتحادیه صنایع دستی این استان معتقد است که هر چند امیدواریم این حضور در نهایت منجر به ثبت سفارش برای تولیدکنندگان این عرصه باشد اما شرکت در نمایشگاه بینالمللی ایران اکسپو به تنهایی نیز برای فارس قدمی رو به جلو است.
حسین همتی در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: ایدهآل ممکن برای حضور در چنین نمایشگاهی ثبت سفارش است، اما هنرمندان نباید در درصورتی که این نتیجه حاصل نشد، سرخورده شوند چرا که همین حضور و معرفی نیز به خودی خود حرکتی پیش رونده است.
او ادامه داد: برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی میتواند ارتباطات خوبی را میان هنرمندان صنایع دستی و بازدیدکنندگان ایجاد کند که در در ادامه ثمریخش خواهد شد.
با این حال به اعتقاد رئیس اتحادیه صنایع دستی فارس موفقیت در این نمایشگاه بسته به اما و اگرهایی هم هست که بسیاری از آنها در سالن صنایع دستی فارس مورد توجه قرار گرفته است.
همتی رعایت این الزامات را حضور هوشمندانه در نمایشگاه خواند و ادامه داد: حضور هنرمندان ۲ زبانه، تهیه مستندهای کوتاه و کاتالوگهای کاربردی و بیش از همه بیان مسلط داستان محصولات صنایع دستی در جذب مخاطب موثر است.
او افزود: در جذب مشتریان بینالمللی باید نوعی نظم را در ارائه و معرفی محصول رعایت کرد؛ باید شناسنامه اثر به خوبی ارائه شود تا مخاطب بداند که یک محصول ریشهدار را خریداری میکند.
رئیس اتحادیه صنایع دستی فارس گفت: به عنوان نمونه در معرفی کاشی هفترنگ باید پیشینه و تاریخچه آن را بیان و نمادهای معرف مرتبط با آن از جمله مسجد تاریخی نصیرالملک را معرفی کرد.
او اضافه کرد: شاید خریداران داخلی با محصولات صنایع دستی آشنا باشند و تفاوت هر یک را بدانند اما جذب خریدار خارجی منوط به یک ارائه هوشمندانه است.هنرمندان حاضر در اکسپو باید داستان و روایت یک محصول صنایع دستی را به گونهای بیان کنند که گویای ارتباط آن با فرهنگ اصیل کشور باشد و مخاطب بداند که اثری ریشهدار را خریداری میکند.
استان فارس ۱۲۰ رشته صنایع دستی ثبت شده دارد و بیش از ۸۰ رشته آن فعال است. هنرمندان صنعتگر فارس در بسیاری از رشتههای پرطرفدار و کاربردی صنایع دستی صاحب سبک هستند و هنر دست قلمزنان، استادکارهای منبت، حجاری سنتی، گل و مرغ، کاشی هفت رنگ و خاتم فارس پرآوازه است.
شیراز فارس به سبب تعدد صنایع دستی بلندآوازه آن، شهر جهانی صنایع دستی شده و آباده آن شهر جهانی منبت لقب گرفته است.
نظر شما