۱۱۰ هزار میلیاردریال مالیات ارزش افزوده به حساب شهرداری‌های استان تهران واریز شد

شهرری - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران گفت: سال گذشته ۱۱۰ هزار میلیاردریال از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌های این استان واریز شد.

به گزارش ایرنا، میرمحمد غراوی روز یکشنبه در همایش گرامیداشت روز ملی شوراهای استان تهران که به میزبانی شهرستان ری در تالار شیح صدوق حرم عبدالعظیم (ع) که با حضور با حضور استاندار تهران و معاونانش، فرمانداران، بخشداران، شهرداران و منتخبان شوراهای اسلامی استان تهران شد اظهار داشت: همچنین در سال گذشته ۲۶۰ هزار میلیارد ریال بودجه در شهرداری‌های استان تهران محقق شده که رشد ۵۷ درصدی بودجه و اعتبارات را نسبت به سال پیش از آن نشان می‌دهد.

وی افزود: سال گذشته ۱۲ جلسه شورای حل اختلاف استان تهران با ۱۴۲ مصوبه برگزار شد که از این تعداد، ۱۰۲ مصوبه مورد تأئید نظرات شوراهای اسلامی شهر بوده است.

این مسئول انتخاب شهرداران و تعیین اولویت‌های توسعه‌ای را از وظایف اصلی شوراها برشمرد و خاطرنشان کرد: برآیند عملکرد شهرداری‌های استان تهران در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد با کاهش هزینه‌های جاری، تخصیص اعتبارات و منابع بودجه‌ای به پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای با رشد بسیار خوبی همراه بوده است.

غراوی با اشاره به اینکه سهم هزینه‌های جاری شهرداری‌ها ۶۰ درصد و سهم اعتبارات عمرانی ۴۰ درصد تعیین شده است، اضافه کرد: این در حالی است که طی سال گذشته در شهرداری‌های استان تهران ۳۹ درصد اعتبارات صرف هزینه‌های جاری و ۶۱ درصد صرف پروژه‌های عمرانی شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران کمک به اجرای سیاست‌های دولت را از وظایف شوراها برشمرد و گفت: در این راستا موضوع بخشودگی عوارض در احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری از اقدامات صورت گرفته در سال گذشته است، به طوریکه در برخی از شهرداری‌ها این بخشودگی به ۱۰۰ درصد رسیده است.

غراوی اظهار داشت: بخشودگی عوارض نوسازی بافت‌های فرسوده موجب افزایش تقاضای شهروندان در شهرستان‌های استان به احیای بافت‌های فرسوده شده است.

وی به عضویت ۲۵۱ نفر در شوراهای شهرهای استان تهران اشاره و خاطرنشان کرد: سال گذشته تعدادی از اعضای شورا به واسطه برخی تخلفات تحت پیگرد قرار گرفته و ۳۷ عضو شورای شهر و روستا بازداشت شدند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران یادآور شد: در شورای حل اختلاف برخی پرونده‌ها منجر به سلب عضویت اعضا شده و در این بین ۱۸ عضو شورای شهر و روستا سلب عضویت شدند.

استاندار تهران: برخی از اعضای شورا در تشکیل پرونده‌های قضایی شهرداران مقصر هستند

استاندار تهران نیز در این همایش با بیان اینکه  برخی از اعضای شورا در تشکیل پرونده‌های قضایی شهرداران مقصر هستند، گفت: نظارت بر عملکرد شوراها ضعیف بوده و از سویی یکی از خلأهای بزرگ شوراها عمر کوتاه مسئولیت آن‌ها است. 

علیرضا فخاری با اشاره به حذف و انحلال برخی از شوراهای استان تهران و برخی تخلفات صورت گرفته، اظهار داشت: دانستن، توانمندی فکری ذهنی و برنامه‌ای، اعتماد داشتن به تصمیمات و اقدامات و اجرای صحیح ارکان کاری شوراها هستند که در صورت تحقق این عوامل، اجرای امور موفق خواهد بود.

استاندار تهران خاطرنشان کرد: یکی از خلأهای بزرگ شوراها عمر کوتاه مسئولیت آن‌ها است که البته این موضوع از طرف آفت و از طرف دیگر یک فرصت است، شورا برای تبدیل دارایی‌های خُرد جامعه هدف به ثروت عظیم نیازمند آینده‌پژوهی است، چرا که به اعتبار این نگاه مشارکت و سرمایه‌گذاری حداکثری شده و در این صورت ظرفیت‌ها برای توسعه پایدار پای کار خواهد آمد.

فخاری به منطبق نبودن نیازهای امروز جامعه با بخش‌هایی از ماهیت طرح‌های تفصیلی و هادی روستایی اشاره و تصریح کرد: آسیب‌شناسی عملکردی شوراها و استفاده از نظرات جریان نخبگانی برای این منظور و همچنین امیدآفرینی برای مردم که برآمده از عمل، فکر و اراده صالح است، باید مورد توجه شورائی‌ها قرار گیرد.

وی نظارت بر عملکرد شوراها را ضعیف خواند و افزود: شوراها از اختیارات وسیعی برای تدوین و تنظیم آئین‌نامه‌ها، مقررات و دستورالعمل‌ها برخوردارند که باید از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کنند.

استاندار تهران ادامه داد: تمرکز بر اندیشه و داشته‌های ذهنی، قدرت اعمال نظریه‌ها، کارآمد بودن، تفکر معقول توأم با شجاعت، خستگی‌ناپذیزی، مقاومت، بصیرت، هوشمندی و  دوری از منافع حزبی و گروهی صفات برجسته‌ای است که اعضای شورا باید به آن‌ها توجه کنند.

فخاری بر مقاومت در برابر ناملایمات تأکید و اظهار کرد: نباید اجاره دهیم امری عمدی بر ما واقف شود و در عملکرد کاری خود دچار خطا و اشتباه شویم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha