دستیار رییس جمهور: موانع مردمی‌سازی اقتصاد باید برطرف شود

کرمان- ایرنا- دستیار رییس جمهور در امر مردمی‌سازی دولت با اشاره به تجربه چین و هند در تجربه مردمی‌سازی اقتصاد گفت: باید برای تحقق مردمی سازی اقتصاد، موانع را رفع کرده و مضرات اقتصاد غیرمولد را به مردم بگوییم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید احمد عبودتیان روز یکشنبه در نشست با فرمانداران و دستیاران مردمی‌سازی دولت در کرمان با موضوع تبیین شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) افزود: طبق اخبار دریافتی از کرمان ، این استان با الگوی جهادی مسیری موثر را در راستای تحقق شعار سال شروع کرده است.

وی با اشاره به نسبت مردم با انقلاب اسلامی به ارادت مردم به اصل انقلاب و شخصیت‌های انقلابی همچون سپهبد شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: سردار دلها را باید به مردم شناساند زیرا این شخصیت به شاخص انقلاب‌گری و غیر انقلاب‌گری تبدیل شده است.

دستیار رییس جمهور در امر مردمی‌سازی دولت با اشاره به اینکه شهید سلیمانی در هیچ دسته‌بندی سیاسی و طیفی نمی‌گنجد، افزود: ایشان مثل (وضعیت ایده‌ال) انقلاب است و کالبد انقلاب در شخصیت این شهید بزرگوار نمود دارد.

ترسیم نقشه راه انقلاب

وی با اشاره به روند بیان شعار سال طی سال‌های مختلف از سوی رهبر معظم انقلاب، بیان کرد: تفکر ایشان مبتنی بر منطق (آیات، روایات و تاریخ اسلام) است که سال‌ها نقشه راه انقلاب اسلامی را بر اساس آن سیر ترسیم کرده است.

عبودتیان ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی، کل حرکت انقلاب را رصد و برای اینکه حرکت مذکور را با وجود دشمنی‌ها و کج رویها تسریع کنند، اسناد بالا دستی را براساس سیر انقلاب اسلامی ترسیم می‌کنند.

ضرورت تعیین شعار سال

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامگذاری شعار هر سال، نقطه‌گذاری سالانه را انجام می‌دهند و براساس آن، ترسیم کلان را برای رسیدن به اهداف کلان محقق می‌کنند.

دستیار رییس جمهور در امر مردمی‌سازی دولت در تبیین تعیین شعار سال ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در تعیین این امر هدفشان این است که نقطه‌گذاری انجام شود و ذهن‌ها به این نقطه‌گذاری‌ها، معطوف و ناظر به آن گفت‌وگو و مطالعه انجام شود.

وی افزود: با تعیین شعار سال ابتدا تفکر عمومی در جامعه ایجاد می‌شود و سپس این تفکر به خواست عمومی و در نهایت به حرکت عمومی می‌انجامد.

عبودتیان به ارتباط پلکانی شعارهای هر سال اشاره کرد و افزود: این شعارها با هم نسبت دارند و گلوگاه اول همه آنها بحث تبیین است.

تبیین جنگ اقتصادی

وی اظهارداشت: ‌بعد از دفاع مقدس و تهاجم‌فرهنگی، مهمترین مسأله‌ای که رهبر معظم انقلاب از سال ۸۸ به این طرف به آن توجه دارند و مردم را به آن سوق می‌دهند موضوع جنگ اقتصادی است البته ما هنوز در تبیین این موضوع مانده‌ایم.

دستیار رییس جمهور در امر مردمی‌سازی دولت ادامه داد: اگر مساله اقتصاد را فارغ از جنگ بدانیم به این معنی است که مضمون آن را متوجه نشدیم و در نتیجه اقدامات موثری هم انجام ندادیم.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه دشمن به دنبال فروپاشی اقتصادی است، گفت: ایشان فقط بیان موضوع نمی‌کنند بلکه الگو را نیز در این جنگ اقتصادی طبق نظریه مکتب انقلاب اسلامی بیان می‌کنند.

عبودتیان گفت: در زمان حیات امام خمینی(ره)، این شخصیت بالاترین الگوها را ارائه می دادند و با توجه به همین الگوها بود که تهدید نظامی دشمن خنثی و جمهوری اسلامی ایران به قدرت نظامی منطقه تبدیل شد.

وی ادامه داد: در دوره زعامت رهبری معظم انقلاب و در دهه ۹۰، جریان تکفیری داعش برای کنترل تفکر جمهوری اسلامی ایجاد شد که با الگوی ارائه شده از سوی رهبری معظم با میدان داری شهید سلیمانی این تهدید به سیطره فکری و نظری اندیشه جمهوری اسلامی در کل منطقه تبدیل شد.

تبیین نقش تولید

دستیار رییس جمهور در امر مردمی‌سازی دولت با اشاره به اینکه تاکید رهبر معظم انقلاب بر تولید به این دلیل است که در چرخه اقتصاد، محورترین اصل تولید است، گفت: تولید محور ورود همه مردم به عرصه اقتصاد است در واقع محور تولید درچرخه اقتصاد پیاده نظام یعنی آحاد جامعه است.

وی با اشاره به اینکه تولید با افزایش ارزش پولی، مهار تورم، اشتغال و درآمد مردم نسبت مستقیمی دارد، بیان کرد: بنیه اقتصادی با تولید اصلاح و سیستم ایمنی اقتصاد با آن تقویت می‌شود.

چرایی ضرورت جهش تولید

وی با اشاره به اینکه ضرورت جهش در تولید به دلیل عقب‌ماندگی در حوزه تولید است، گفت: در دنیای امروز همه در رقابت هستند از اینرو در چنین دنیایی جهش لازم است.

عبودتیان با اشاره به اینکه در حوزه اقتصاد، بازار رقابت بسیار پرسرعت است، گفت: جهش در تولید لازمه این رقابت است که برای تحقق آن با مشارکت مردم در این مهم کار باید ساده و عامه شود.

وی با اشاره به اینکه در افزایش نقش مشارکت مردم در تولید هنوز شناختی از ظرفیت‌های مردمی وجود ندارد، گفت: ما در ستاد مردمی سازی به دنبال این هستیم که الگوهای مشارکت اقتصادی را به مردم بشناسانیم.

نسبت مردم با شعار سال

دستیار رییس جمهور در امر مردمی‌سازی دولت با اشاره به نسبت مردم با شعار سال، تصریح کرد: طبق گزارشات، تلقی بسیاری از بخش‌های دولتی از عبارت حضور مردم همان مفهوم و واژه بخش خصوصی است که در این راستا ما نمی گوییم بخش خصوصی مردم نیستند بلکه منظور از مشارکت مردمی در شعار سال مفهوم توده‌های مردمی است.

وی ادامه داد: تلقی بسیاری از بخش‌های دولتی نیز این است که منظور از مشارکت مردمی، حضور مردم به مفهوم ارزش انقلابی آن و در عرصه‌های کلان است.

عبودتیان گفت: تلقی برخی از بخش‌های دولتی نیز این است که منظور از مشارکت مردم، موضوع تامین سرمایه توسط آنان است.

وی گفت: عده‌ای از بخش‌های دولتی نیز بر این باورند که مشارکت مردم مهم است اما قائل به این موضوع نیستند که تنها مسیر جهش تولید و جهش اقتصادی تنها مردم هستند.

گذار از رقابت به مشارکت

دستیار رییس جمهور: موانع مردمی‌سازی اقتصاد باید برطرف شود

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع استاندار کرمان نیز در این نشست گفت: شعار سال، سال‌های متمادی در حوزه اقتصادی کشور داده می‌شود و این شعار بیشتر بر محور تولید است.

علی بیگ‌زاده ادامه داد: لازمه رسیدن به توسعه، بحث تولید است از اینرو سال‌های گذشته تولید یکی از محورهای شعار سال بوده و در این راستا اقداماتی نیز انجام شده است.

وی بیان کرد: بحث مشارکت در تولید مبحثی کاملا علمی است و بر اساس دانشی ویژه صورتی گرفته است براساس این دانش یکی از نقاط گذار یعنی عبور از رقابت به مشارکت باید اتفاق بیفتد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع استاندار کرمان بیان کرد: دولت‌ها باید با مردم مشارکت کنند نه رقابت در واقع مشارکت مردم در حوزه تولید نوعی هویت بخشی است.

وی اظهارداشت: دولت فقط باید کارهایی انجام دهند که مردم قادر به انجام آن نیستند یا نمی خواهند آن را انجام دهند، باید در نظر داشت این شعار سال کلیدی برای توسعه کشور است.

بیگ‌زاده بیان کرد: عمده موضوع کشور ما اقتصادی است و شاه کلید حل این مسائل نیز همین شعار خواهد بود.

وی ادامه داد: ما در هر جایگاهی برای عملیاتی کردن این شعار سال باید گام‌های بلندی را برداریم و برای این مهم باید هدایت، برنامه ریزی و نظارت کنیم و بگذاریم مردم در این حوزه گام بردارند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع استاندار کرمان تصریح کرد: تمام دستیاران فرمانداری های انتخاب شدند و برای آنان حکم صادر شده اما هنوز شناسه های این افراد از سازمان اداری و استخدامی کشور صادر نشده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha