به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، محمدعلی زلفیگل امروز (یکشنبه) در مراسم گرامیداشت استاد محمد بلورچیان در محل پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ضمن تاکید بر اهمیت گرامیداشت اقدامات دانشمندان کشور افزود: این اقدامات به نسل جدید نشان می دهد گذشتگان چقدر برای پیشرفت علمی کشور زحمت کشیده و عمر خود را در این راه گذاشته اند.
وی ادامه داد: گاهی به دلیل نگاه های سیاسی قدر داشته ها و بزرگان خود را نمی دانیم و فراموش می کنیم برای ساختن باید خیلی وقت و هزینه گذاشت.
وزیر علوم یادآور شد: قدردانی از استادان، بزرگان و دانشمندان باید فراتر از کنش های سیاسی به فرهنگ تبدیل و حتی در کتاب های درسی منتشر شود تا نسل جدید هم از آنها درس بگیرند.
زلفی گل به عملیات وعده صادق و جایگاه دانشمندان و جامعه دانشگاهی در تحقق این موفقیت اشاره کرد و گفت: موفقیت در این عملیات که حس غرور به ایرانی ها داد، متعلق به دانشگاه ها و پژوهشگاه های وزارت علوم است و دانش آموختگان دانشگاه ها این دستاورد را رقم زدند.
وی ادامه داد: البته باید برخی نقص ها رفع شود ولی نباید کلا از گذشته انتقاد کرد و آن را نادرست دانست.
وزیر علوم به توسعه دانش و فناوری در کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: در رژیم گذشته اصلا مقاله علمی نداشتیم ، امروز بیش از ۸۰ هزار سند علمی داریم و موضوع روز علمی کشور این است که جطور از این سندهای علمی در قالب فناوری های نو استفاده کنیم.
زلفی گل تاکید کرد: دانایی آسانسوری حاصل نمی شود بلکه پلکانی و تدریجی است. اتفاقات علمی در ۴۵ سال بعد از انقلاب اسلامی با کار جهادی توسط استادان و دانشجویان محقق شده است و اصلا نباید اجازه دهیم به دانشجویان یا دانشگاه ها بی حرمتی شود.
وی ادامه داد: شخصیت های علمی مانند استاد بلورچیان سرمایه نمادین کشور هستند، البته سرمایه نمادین هم انسان، هم نهاد و هم نام و نشان است.
مزیتسازی وظیفه جامعه علمی
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری جایگاه علمی دانشمندان گفت: اگر نهاد مقدس علمی در منطقه ای تاسیس شود، آن منطقه ارزش و وجاهت می یابد و این به دلیل اهمیت مقام دانشمندان و جایگاه بالای انها نزد مردم است.
زلفی گل تاکید کرد: پویش، پالایش، مزیت سازی و ایجاد فرهنگ جدید یکی از وظایف جامعه علمی وزارتخانه های علوم و بهداشت است همانطور که مزیت علمی ایجاد می کنند که وجود نداشته و برای کشور مزیت می آفریند، ایجاد فرهنگ و قدردانی از بزرگان هم وظیفه جامعه علمی است و قدردانی از مقام استاد بلورچیان در این زمینه انجام شده است.
به گزارش ایرنا، مراسم گرامیداشت مقام استاد سیدمحمد بلورچیان امروز مصادف با سالروز ولادت این استاد گرانقدر با حضور وزیر و معاونان وزارت علوم، جمعی از شخصیت های علمی و فرهنگی و شماری از رییسان دانشگاه ها و پژوهشگاه ها برگزار شد.
دکتر بلورچیان (متولد ۱۳۱۲ تبریز) دارای مدرک دکتری داروسازی با درجه ممتاز از دانشگاه تبریز و دکتری تخصصی شیمی از دانشگاه بوردو فرانسه است.
وی در سال ۱۹۷۲ موفق به اخذ درجه دکتری دولتی علوم (اتا) با درجه افتخار آمیز از فرانسه شد، در سال ۱۳۴۲ به مرتبه استادیاری، در سال ۱۳۵۰ به مرتبه دانشیاری و در سال ۱۳۶۰ به مرتبه استادی نائل آمد.
یکی از فعالیتهای مهم و ماندگار استاد بلورچیان بنیان گذاری، تأسیس و راه اندازی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران است. عضویت پیوسته در فرهنگستان علوم، نشان درجه یک دانش، کسب عنوان استاد نمونه کشور، برگزیده دوره اول همایش چهرههای ماندگار، نخستین شیمیدان برگزیده انجمن شیمی و مهندسی شیمی ایران و برگزیده ویژه رتبه اول تحقیقات بنیادی سی امین جشنواره بین المللی خوارزمی از سوابق علمی و افتخارات وی به شمار میآید.
بلورچیان جزو ۱۵ عضو پیوسته اولیه فرهنگستان علوم است که از بدو تأسیس با این فرهنگستان همکاری داشته و در این مدت علاوه بر مشارکت مؤثر در برنامههای علمی فرهنگستان و ایراد سخنرانیهای علمی و اجرای طرحهای پژوهشی، چند دوره ریاست گروه علوم پایه ریاست شاخه شیمی گروه را هم به عهده داشته است.
این دانشمند همچنین عضو شورای علمی و عضو شورای پژوهشی فرهنگستان علوم و عضو هیأت ممیزه مشترک فرهنگستانها بوده است.
نظر شما