یوسف درخشان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از ابتدای عملیات مبارزه تاکنون سطح سمپاشی علیه انواع ملخهای بومی در استان ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار بوده که پیش بینی میشود این میزان به پنج هکتار برسد.
وی اضافه کرد: از اواخر اسفند ماه تاکنون ۱۰ اکیپ ردیابی و دیدبانی در همه مناطق با سابقه آلودگی فعال شدهاند که با شناسایی کانونهای آلوده با تراکم قابل مبارزه و پایش مستمر این مناطق، عملیات مبارزه از پوره سن ۲ در مناطق طارم سفلی از ۱۴ فروردین ماه آغاز و تا قبل از بالدار شدن و پراکنده شدن ملخها و ایجاد خسارت به مزارع و باغات جلوگیری شد.
درخشان تصریح کرد: قزوین دارای اماکن دایمی برای انواع ملخهای بومی به ویژه ملخ مراکشی در بخش طارم سفلی و انواع ملخهای شاخک بلند و بی بال البرز و ایتالیایی و شکم بادمجانی در بخش های الموت و مرکزی قزوین و بخش هایی از شهرستانهای آبیک و البرز و تاکستان است.
این مسوول ادامه داد: خوشبختانه به دلیل کنترل به موقع آفات در سال گذشته در هر سه استان گیلان، زنجان و قزوین که دارای مرزهای مشترک و کانونهای آلوده به ملخ مراکشی هستند، در سال جاری مناطق آلوده کاهش چشمگیری داشته و پیش بینی می شود سطح مبارزه با این آفت در بخش طارم سفلی نسبت به سال قبل ۵۰ درصد کاهش یابد.
درخشان خاطرنشان کرد: در مقابل در بخشهای رجایی دشت و رازمیان و معلم کلایه شاهد افزایش تراکم ملخهای شاخک بلند و بی بال البرز هستیم که مبارزه در این مناطق نیز از ۱۵ فروردین شروع شده و تا اوایل خرداد ادامه خواهد داشت.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: ملخها به دلیل دارا بودن ویژگی خاص همچون قدرت ازدیاد و جابجایی بالا، پلی فاژ بودن به طوریکه از هر سبزینه ای می توانند تغذیه کنند و همچنین شدت تغذیه ای بالا به عنوان مهمترین و خطرناکترین آفت محصولات کشاورزی شناخته شده اند و جزو آفات عمومی تقسیم بندی می شوند که کنترل آن بر عهده دولت است.
به گفته وی، در سال گذشته سطح مبارزه با انواع ملخهای بومی در استان قزوین هشت هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است.
نظر شما