شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود

تهران- ایرنا- با امضای تفاهم‌نامه همکاری مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و کمیته امداد امام خمینی(ره) شبکه خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور برای حمایت از نیازمندان ایجاد می‌شود. 

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، فعالیت های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیش از سه دهه است که به صورت فرامرزی در سراسر جهان به ویژه کشورهای اسلامی گسترده شده که از اهداف اصلی ایجاد این مجمع می‌توان به ایجاد تقریب بین دیدگاه‌های مذاهب مختلف اسلامی و همچنین ایجاد اتحاد میان پیروان مذاهب اسلامی برای رسیدن به هدف‌گذاری امت واحده اشاره کرد ولی به گفته دبیرکل این مجمع در کنار این برنامه ها فعالیت‌های دیگری نیز در راستای رسیدن به هدف اصلی یعنی امت واحده صورت می گیرد.

حجت الاسلام حمید شهریاری در حاشیه نشست خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی (سال ۱۴۰۱) به خبرنگار معارف ایرنا گفته بود: طرح‌های «سعید» و «آی محسن» به منظور اجرای طرح شبکه سازی جهان اسلام است که امت واحده در بستر این سکو تشکیل می شود و به زودی کارت شهروندی امت واحده را صادر خواهیم کرد.

وی افزود: طرح آی محسن یا طرح خدمت رسانی جهان اسلام در دستور کار است که ۱۸ خدمت طی مراحلی معرفی خواهد شد و اولین خدمت ثبت نام و حضور در کنفرانس وحدت اسلامی است و همه افراد با ثبت نام به صورت آزاد می توانند از این خدمت بهره مند شوند تا این کنفرانس به کسانی محدود نشود که برای آنان دعوتنامه فرستاده شده است.

شهریاری سال گذشته نیز در نشست خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که چند ماهی از آغاز تجاوزهای رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین و غزه می گذشت و چشمان جهانیان در انتظار رسیدن کمک های مردمی به غزه بود، در پاسخ به ایرنا گفت: مجمع تقریب با راه اندازی سامانه آی محسن تلاش کرده تا امکان معرفی پویش های جدید را برای مردم و موسسات حامی فلسطین ایجاد کند و مردم هم مشارکت می کنند. البته نهادهای فعال در حوزه فلسطین نیز درحال جمع آوری کمک های مردمی هستند. فعلا نوار غزه در محاصره است و اجازه ارسال هیچگونه کمک های مردمی را به داخل غزه نمی دهند و حتی برخی از کشتی هایی که آماده شد و به غزه عزیمت کردند، پشت مرزهای فلسطین هستند و این یکی از جنایات رژیم صهیونیستی است که شاهد آن هستیم.

اخیرا فعالیت های انسان دوستانه مجمع تقریب وارد مرحله جدیدی شده و با امضای یک تفاهم نامه با کمیته امداد امام خمینی(ره) دایره کمک های مردمی به کشورهای اسلامی گسترش می یابد.

شهریاری امروز -دوشنبه ۱۰ اردیبهشت- با سیدمرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد بر سر یک میز نشسته و تفاهم نامه ای را امضا کردند تا شاهد توسعه فرهنگ خیر و احسان با استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری باشیم. بختیاری در همین نشست از سابقه همکاری‌ دو نهاد در حوزه ترویج فرهنگ احسان و انفاق سخن گفت و از کمیته امداد به عنوان یادگار حضرت امام(ره) و یکی از بزرگترین‌ نهادهای خیریه در سطح جهان یاد کرد که توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی به ویژه ایرانیان خارج از کشور داشته است.

شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود

بختیاری با تاکید بر تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه بین‌المللی، اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی در این حوزه، توجه به ظرفیت‌های عظیم امت بزرگ اسلامی در زمینه خیر و احسان است.

به گفته بختیاری کمیته امداد در برخی کشورهای منطقه که در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها عمل کرده است، در خصوص تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی، عملکرد موفقی داشته و زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است.

رئیس کمیته امداد با اشاره به ظرفیت‌های عظیم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق در داخل و خارج از کشور، تصریح کرد: امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه، تجمیع شود.

استفاده از فرصت‌های مشترک در قالب همایش‌ها، سمینارهای علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی، یکی از موضوع هایی بود که رئیس کمیته امداد به آن اشاره کرد و از آمادگی این کمیته برای برگزاری دوره‌های انتقال و تبادل تجربیات برای مخاطبان و جامعه هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خبر داد.

وی بر نقش نخبگان علمی، فرهنگی، اجتماعی و خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری هم تاکید کرد و گفت: این موضوع در تفاهمنامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش‌بینی شده و امیدواریم هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور تشکیل شود.

رئیس کمیته امداد ادامه داد: شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

وی تسهیل انجام فعالیت‌های خیریه‌ را در خارج از کشور ضروری دانست و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظرفیت‌های خوبی در زمینه شناسایی و معرفی خیریه‌های فعال به منظور تبادل تجربیات دارد که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

شهریاری نیز به خدمات مجمع تقریب مذاهب در این زمینه اشاره ای کرد و گفت: ما باید بستری را طراحی و فراهم کنیم که برای اقشار جامعه قابل اعتماد باشد. مجمع جهانی تقریب اولین اقدامی را که در این راستا انجام داد، طراحی سامانه «آی محسن» بود. این سامانه جهت کمک به محرومین جهان اسلام است تا همگان بتوانند به واسطه آن کمک‌رسانی کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: در این سامانه پویش هایی برگزار و سقف نیازها بررسی می‌شود و ما بسترهای مناسب را برای کمک رسانی فراهم می‌کنیم. ما ظرفیت‌های بسیاری در جهان اسلام برای کمک رسانی به محرومین جامعه داریم و بخشی از این ظرفیت‌ها در کشور ما وجود دارد.

وی اضافه کرد: مردم کشورهای دیگر می‌دانند که سردمدارانشان ممکن است طرفدار آمریکا باشند و کمک‌هایشان به دست مردم غزه نرسد اما از طرفی می‌خواهند که به مردم غزه کمک کنند. ما می‌توانیم تدابیری بیاندیشیم و شبکه‌ای را که در جهان اسلام در اختیار داریم را به هم پیوند بزنیم.

شهریاری همچنین از ضرورت فرهنگ سازی در این زمینه سخن گفت و افزود: باید فرهنگ سازی کنیم که محروم، محروم است و فرقی نمی‌کند ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد. افراد بسیاری هستند که به برخی از پویش ها علاقه دارند و می‌توانند در این مسیر به ما کمک کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha