به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان در حاشیه بازدید از این بندر و همچنین نشست با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای چین اعلام کرد: آشنایی بیشتر با فرایندهای تخلیه و بارگیری و نگهداری از کالا در پرترددترین بندر کانتینربری جهان از دلایل مهم این بازدید بود.
عادل شهرزاد با اشاره به ابلاغ راهبردهای اقتصاد دریامحور توسط رهبرمعظم انقلاب و تاکیداتی که رییس جمهور در خصوص اقتصاد دریامحور داشتند، بیان کرد: با وجود زیرساختهایی که در استان هرمزگان در حوزه بندری ایجاد شده و ارتقای ظرفیت کانتینربری از ۶.۱ میلیون TEU به ۷.۱ میلیون TEU و افزایش جابجایی کالای فلهای از حدود ۱۵۰ میلیون تن به ۱۸۰میلیون تن و وجود زیرساختهای دیگری از جمله بهرهبرداری از فاز سوم بندر شهید رجایی و توسعهای که در حوزه بندری داشتیم، ما را برآن داشت که از بندر شانگهای بازدید کنیم.
وی افزود: باتوجه زیرساختهای خوبی در استان هرمزگان وجود دارد و هم اینکه رویکرد صادرات محوری که بهعنوان دستورکار در حوزه اقتصادی مورد توجه است، به نظر میرسد این بازدیدها میتواند ظرفیت استان را برای استفاده از زیرساختهای بندری دوچندان کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان با اشاره به حوزه مدیریت فرآیندی، حقوق کشتیرانی و صنعت بیمه دریایی، اظهار کرد: با توجه به زیرساختهای مهم در هرمزگان بهعنوان یک استان مرزی، نیاز است دستورکار فعالتری نیز در بحث مدیریت فرآیندی و اصلاح فرآیندها از زمان ورود کالا تا زمان ترخیص کالا از یک طرف و از سویی دیگر حقوق دریایی و حقوق کشتیرانی و صنعت بیمه دریایی داشته باشیم.
شهرزاد افزود: وجود زیرساختهای مهم بندری در استان هرمزگان، بهعنوان یک الگوی مناسب از بنادر فعالی که در سایر جهان است، استفاده و بهره خوبی برد که بندر شانگهای میتواند بهعنوان یک الگو مورد استفاده قرار بگیرد.
«همچنین طی روزهای اخیر هیات اقتصادی هرمزگان از نمایشگاه صنعت شیشه چین بازدید کردند و در حاشیه این نمایشگاه مذاکراتی جهت خرید خط تولید واحدهای شهر شیشه و واحدهای پایین دستی این صنعت توسط سرمایه گذاران و مدیران اجرایی با طرف چینی انجام شد.
روز گذشته نیز هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان در راستای توسعه صادرات غیرنفتی در امر صادرات میوه و تره بار، از یکی از میدانهای میوه و تره بار شانگهای چین بازدید کردند که این بازدید طبق بیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان، میتواند بهعنوان یک رویکرد برای دستگاههای تخصصی و همچنین تولیدکنندگان و هم بهرهبرداران این بخش مورد توجه قرار بگیرد.»
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای چین نیز در این نشست اظهار داشت: ۲ نمایشگاه مهم در شهر شانگهای برگزار شد که هیات تجاری اقتصادی استان هرمزگان از این نمایشگاهها بازدید کردند و در کنار آن از یکسری از توانمندیهای شهر توسط این هیات بازدید شد و تبادل نظر خوبی در بخش اقتصادی انجام شد.
علی محمدی افزود: راهکارهای توسعه با شرق چین، بین هیات اعزامی استان هرمزگان و دوستان ما تبادل شد که امیدواریم در آینده نزدیک این تبادل نظرها بهصورت رسمی بین ۲ طرف ادامه پیدا کند و از ظرفیتهای اقتصادی شانگهای و استانهای شرق چین و استان هرمزگان بیش از گذشته مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه با استقبال گرم سرکنسول در فرودگاه شانگهای، وارد کشور چین شده و در نخستین و دومین روز از سفر هیات تجاری، مذاکرات دوجانبه تولیدکنندگان هرمزگانی با طرف چینی در حوزههای مختلف بهویژه تولید قطعات بتنی و متدهای سبک ساختمانی، توسعه واحدهای پتروپلاستیک، تولید آب معدنی و تولید پلاستوفوم انجام شد.
همچنین نمایشگاه بین المللی صنعت لاستیک و پلاستیک (CHINA PLUST) کشور چین نیز در شهر شانگهای مورد بازدید هیات تجاری قرار گرفت.
نظر شما